Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Barbaros Hayreddin sondaj için Akdeniz'de
Türkiye'nin ilk üç boyutlu sismik gemisi "Barbaros Hayreddin Paşa" Karadeniz'deki çalışmalarını tamamlayıp Akdeniz'e geçti. Önce Antalya açıklarında petrol ve gaz arayacak gemi daha sonra Kıbrıs'ın güneyindeki ihtilaflı bölgeye geçecek. Barbaros Hayreddin'e savaş gemileri eşlik edecek.

Karadeniz'de petrol arama çalışmalarına tamamlayan Türkiye'nin ilk üç boyutlu sismik gemisi "Barbaros Hayreddin Paşa" Akdeniz'e indi. Önce Antalya açıklarında ardından da Kıbrıs'ın güneyinde petrol ve gaz arama çalışması yapacak.

BAŞBAKAN DENİZE İNDİRDİ

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'nın (TPAO)130 milyon dolarlık bütçe ile satın aldığı, dünyanın en son teknolojisine sahip sismik gemilerinden olan Barbaros Hayreddin Paşa Şubat ayında Başbakan Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle denize indirilmişti. Barboros Hayreddin ilk etapta Antalya açıklarında Türkiye'nin münhasır ekonomik bölgesinde kapsamında TPAO ve Shell şirketinin ortak sondaj çalışması yapmayı planladığı bölgelerde sismik çalışmalar yapacak.

İHTİLAFLI BÖLGEDE ARAMA

Barbaros Hayrettin Paşa gemisinin bir iki ay içinde Genelkurmay ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın koordinasyonu ve Türk savaş gemilerinin eşliğinde KKTC'nin güneyindeki Türkiye ile Güney Kıbrıs ve İsrail arasında gerginliğe sebep olan ihtilaflı bölgelere inerek çalışmalara devam etmesi planlanıyor. Yetkililer, geminin rotasının Genelkurmay ile koordineli olarak çizileceğini belirterek, "Kıbrıs'ın güneyinde TPAO'ya ait ruhsatlar bulunuyor. İhtilaflı sularda Barbaros Hayrettin Paşa KKTC ve TPAO adına görev alacak" dedi. Geminin çalışma yapacağı tüm bölgelerde Güney Kıbrıs Rum Kesimi ve Yunanistan da hak iddia ediyor. İsrail'in 2010'da kendi kıta sahanlığında zengin doğalgaz yataklarına ulaşmasının ardından, Rum-İsrail ittifakı ile ABD'li Noble şirketi Güney Kıbrıs'ın hak iddia ettiği 12'nci parselde doğalgaz varlığına ulaşmıştı. Türkiye bu gelişmeler üzerine karşı hamle yaparak adadaki zenginliklerde KKTC'nin de payı olduğunu duyurdu. Rum Kesimi'nin tek taraflı tutumunun ardından ise TPAO, KKTC ile imzaladığı anlaşma kapsamında adanın güneyinde ruhsat sahibi olduğunu ilan etti.

SON TEKNOLOJİYE SAHİP

TPAO tarafından Norveç'ten satın alınan ve orijinal adı Polarcus Samur olan 3 boyutlu sismik araştırma gemisine Akdeniz'i fetheden Osmanlı kumandanı Barbaros Hayreddin Paşa'nın ismi verildi. 84 m. uzunluğundaki gemi, yön ve pozisyon tayinini uydu haberleşmesi ile otomatik olarak yapabiliyor. Gemide bir de helikopter pisti bulunuyor.


Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 05.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİNÇER Yatçılık
 FUDEN
 EUROTRADE
 ALFA SİSMİK Deniz..
 HDR Denizcilik
 ALMEYDA
 MİDSHİP Maritime
 YALİ Denizcilik
 İNTA Denizcilik
 DENİZ FENERİ Ulus..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim