Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Bodrum okul gemisi İspanya yolunda
Türkiye’nin ilk ve tek yelkenli okul gemisi 'STS Bodrum', İspanya’nın Barcelona kentinde yapılacak olan Uluslararası Okul Gemileri Yarışı’na katılmak üzere Bodrum’dan yola çıktı. Yarışa katılacak ekip, bando ve Bodrumlu denizciler tarafından uğurlandı.

Yelkenli Gemide Eğitim Derneği (YEGED) organizasyonu ve Bodrum Belediyesi’nin desteğiyle yarışa katılacak olan 'STS Bodrum', kaptan Yücel Köyatası liderliğinde, Denizcilik Meslek Lisesi ve yüksekokulu öğrencilerinden oluşan 15 kişilik ekip ve 6 kişilik teknik kadroyla dün akşam saatlerinde yola çıktı. YEGED Başkanı Ferit Biren, Bodrum Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Kocadon İspanya’nın Barcelona kentinde, ekibe katılacak olan Uzak Yol Kaptanı Nil Şen ve ekibe destek verenler basın açıklamasıyla yarış hakkında bilgi aktardı. Toplantının ardından yarışa katılacak ekip, İskele Meydanı’nda Konacık Cahit Özvezneci Orta Okulu Bando takımının katılımıyla kortej yürüyüşü yaptı.



Törenden sonra yola çıkan gemi, Korent kanalı, Mesina Boğazı, Sardunya ve Korsika adaları arasındaki Bonafaçio Boğazı, Balear adaları güzergahından 21 Eylül’de Barcelona’ya ulaşacak. STS Bodrum, 15 ülkeden 51 yelkenli okul gemisinin katılacağı yarışta Türkiye’yi temsil edecek. 24 Eylül’de Barcelona-Toulon ayağı yarışı yapılacak. 27-30 Eylül’de Toulon’da toplanan yelkenliler, 30 Eylül’de yarışın son ayağı için La Spezia'ya kadar yarışacaklar. 4-7 Ekim’de La Spezia'da toplanacak gemiler, törenle halkın ziyaretine açılacak. 7 Ekim’de 'STS Bodrum' Okul Gemisi La Spezia’dan ayrılacak.

MACERA 50 YIL ÖNCE BAŞLADI

Orijinal adı 'Mediterranean Tall Ships' olan ve her yıl yapılan yarışlara, 50 yıl önce merhum Armatör Haşim Mardin’in 'Rüyam' adlı teknesiyle katılan Türkiye, 70 teknenin içinde birincilik ödülünü almayı başarmış ve denizcilik tarihine geçmişti. 'STS Bodrum', yelkenli eğitim gemisi de son olarak 2010 yılında yapılan aynı yarışmaya katılarak Volos-Varna etabında ikincilik, Varna-İstanbul etabında üçüncülük, İstanbul-Lavrion etabında ise birincilik kazanmıştı.

BODRUM, DÜNYA DENİZCİLİK KENTİ OLDU

Başkan Mehmet Kocadon, "Bodrum, geçmişin süngerci teknelerinin ardından tersanelerinde sadece 60-70 metrelik guletleri değil mega yatları yapar, ilçemizde konaklatır hale gelen bir dünya denizcilik kenti oldu. Bodrumlu ünlü kaptanların çocukları ve torunlarının eğitim gördüğü Türkiye’nin tek okul gemisi STS Bodrum’da gururla Bodrum’un adını Türkiye’nin bayrağını uluslararası sularda ve yarışmada dalgalandıracak. STS Bodrum ve ekibinden yine önemli başarılar bekliyoruz" dedi.


Kaynak: Haber3
Eklenme tarihi: 10.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAASE & ELSEK
 SELEN Denizcilik
 BARBAROS Yatçılık
 VİYA Yachting
 SERHAT Feribot A...
 KALKAVAN Group
 DOLFİN Denizcilik..
 DENSA TANKER İşl...
 PAŞA I.T.S. Ltd.
 GÜNGÖR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim