Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
KOÇ gemi için ihalede
Koç Grubu, havuzlu çıkarma gemisi ihalesi için iki firmayla yarışacak.

Gezi Parkı eylemlerinde Divan Oteli’ni eylemcilere açtığı için hükümetin hedefi haline gelen Koç Grubu, bu olayların ardından ilk kez bir devlet ihalesinde yer alacak. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında yarın toplanacak Savunma Sanayi İcra Komitesi (SSİK), “Havuzlu çıkarma gemisi – LPD” projesini karara bağlayacak. Cumhuriyet’in haberine göre, 3 milyar dolarlık bu ihalede Koç grubuna ait RMK Marine Tersanesi ile Desan ve Sedef tersaneleri yarışıyor. İhaledeki “özgün tasarım” şartını ise yalnızca RMK Tersanesi karşılıyor. SSİK’in ayrıca, 4 milyar dolarlık yüksek irtifa orta menzilli hava savunma sistemi projesinde de karar vermesi bekleniyor. İhaleye katılan firmaların bu toplantıdan da karar çıkmaması durumunda ihaleye bir daha ilgi göstermeyeceklerini yetkililere ilettikleri öğrenildi.

SSİK yarın gündeminde milyar dolarlık ihalelerle toplanacak. Toplantıda Erdoğan’ın yanı sıra Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz da yer alacak. Toplantıda, hava savunması için yüksek irtifa orta menzilli füze alımı da masaya yatırılacak. Bu ihalede yarışan 4 füze sistemi ve ülkeleri şöyle:

* Rusya (ANTEY – 2500)
* ABD (PAC – 3)
* ÇİN (FD 2000)
* Fransa – İtalya konsorsiyumu (SAMP/T)

4 milyar dolarlık kararın yarın çıkması beklenirken, ihaleye katılan firmaların bir kez daha erteleme kararı çıkması durumunda ihaledeki tekliflerini çekecekleri yönünde ilgililere mesajlar verdikleri öğrenildi.

LPD 3 milyar dolar

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na alınacak olan ve Ege, Akdeniz ile Karadeniz’de asgari 1 tabur büyüklüğündeki bir kuvveti, ana üs desteği gerektirmeksizin, kendi lojistik desteği ile kriz bölgesine intikal ettirebilecek havuzlu çıkarma gemisi ihalesinde de kararın yarın çıkması bekleniyor. Gemi ile birlikte, 27 adet amfibi zırhlı hücum aracı, 4 adet çıkarma aracı, 2 adet araç ve personel çıkarma aracı, 1 adet bot ve 1 adet komutan vasıtası tedarik edilecek. Projenin ihale şartnamesinde geminin “özgün tasarım” olması isteniyor. Bu şartı ise yalnızca RMK Tersanesi karşılıyor. Desan Tersanesi tarafından verilen teklif Çin Yuzhoa sınıfı, Sedef Tersanesi tarafından verilen teklif ise İspanyol Juan Carlos sınıfı.

MİLGEM iptal olmuştu

RMK Tersanesi, geçen ocak ayında MİLGEM projesi kapsamında 6 geminin yapım ihalesini kazanmış, ancak Başbakanlık Teftiş Kurulu’nun “kamu zararı doğduğu” yönündeki raporu üzerine bu ihale iptal edilmişti. Gezi Parkı eylemleri sonrasında yaşanan bu gelişme nedeniyle LPD ihalesinde RMK Tersanesi’nin durumu merakla bekleniyor. Donanma Komutanlığı bünyesine katılacak LPD, dünyada sadece 7-8 ülke donanmasında bulunuyor. Savaş zamanında düşmanların korkulu rüyası olan LPD, deprem gibi doğal afetlerde de en önemli can kurtarma araçlarının başında yer alacak. Amfibik askeri gemi sınıfına giren LPD, üzerinde 6 helikopter, 100 araç ve yaklaşık 1000 personel taşıma kapasitesine sahip olacak. 19 bin ton ağırlığında, 190 metre uzunluğunda olması planlanan LPD, NATO operasyonlarında birliklerin intikali ile tahliye operasyonlarında görev alacak.


Kaynak: Borsagündem
Eklenme tarihi: 25.09.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 OKANTRANS Gemi Ac..
 HİLAY Denizcilik ..
 DENİZ RASPA
 ÖZPINAR Denizcili..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 BEYKİM Petrolcülü..
 MS Denizcilik ve ..
 ZRC Denizcilik
 NAUTİLUS Diving
 ATİPOST Turizm Lt..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim