Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Denizde can pazarı
Riva açıklarında karaya oturan kum çıkarma gemisindeki mürettebat kurtarılırken can pazarı yaşandı. Mürettebattan biri kurtarma çalışmaları sırasında suya düştü. Uzun süre dalgalarla boğuşan şahıs, Kıyı Emniyeti ekiplerince kurtarıldı.



'Anafarta' isimli koster kepçe Riva açıklarında karaya oturdu. Gemi kaptanının yardım istemesi üzerine söz konusu yere Kıyem-1 ve KEGM-9 hızlı tahlisiye botları ile Söndüren-4 römorkörü sevk edildi. Anafarta isimli kum çıkarma gemisinden telsizle İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'nden yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine Kıyem-1 ve KEGM 9 hızlı tahlisiye botları ile Söndüren-4 Römorkörü sevk edildi.

Kurtarma çalışmaları sırasında mürettebattan bir kişi suya düştü. Şahıs, uzun süre dalgalarla boğuştu. Denize atılan can simidine tutunan şahıs, halatlarla Kıyı Emniyeti botuna alındı. Yaşanan olay, kıyıda bekleyenlere de büyük panik yaşattı.

Çalışmalar sonucu kurtarılan mürettebat kıyıya alındı. Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemi alarak çalışmalara katıldı.
**************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ;
İstanbul’da gemi karaya oturdu




Kaynak: HaberTürk
Eklenme tarihi: 02.10.2013




Share |




YORUMLARINIZ


Bir sürü hata
Öncelikle kurtulan arkadaşlara geçmiş olsun, ölümlü bir kaza olmaması sevindirici. Fakat bir de düşündürücü olan konular var. Boğulmaktan son anda kurtulan arkadaş verilmiş sadakan varmış ama sende de kabahat var, filikayı indirmişsin üzerine binmişsin ama can yeleğini niye takmadın, her gemide bulundurulması zorunlu olan can yeleklerini böyle durumda takmayacaksın da ne zaman takacaksın. Diğer konu kurtarmak için gelen diğer botlar olayı gördüğü halde adamı kurtarmak için hiçbir zahmette bulunmuyorlar, adamın kurtulması neredeyse tamamen kendi şansından olmuş, siz ne için geldiniz o zaman. Başka bir önemli konu da gemi zaten karaya oturmuş aslan gibi duruyo daha kumun içine batacak hali yok ya.. ne diye gemiyi terk için bu kadar acele ediyosunuz…

Yazan: Kemal Y. - 2.10.2013 20:01:23


kurtarma rezaleti
sayın kıyı emnıyet birimleri bu nasıl kurtarma denizlere kıc vermissın manavra kabılıyetı sıfır bılmıyorum ukalalık da yapmak da ıstemıyorum denızleri başdan al adamı baş tarafafdan asdık kurtarıcaz derken adamı az boguyoduk bu tip teknelerin kıç bordada kurtarma yerleri yokmu
Yazan: cemil yörük - 2.10.2013 17:01:13




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ONUR Makina San. ..
 GEMPO
 ARTUR Teknesi
 ARYA SHİPYARD CO.
 VENTO Deniz İşlet..
 ERLER denizcilik ..
 MEGASTAR Daily Bo..
 DOLPHİN Scuba Tea..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim