Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Hindistan Rusya'dan uçak gemisi aldı
Rusya, Hindistan'ın sipariş ettiği uçak gemisini modernize ederek teslim etti. Gemi birkaç ay içinde Hindistan'da olacak.

Rusya, Hindistan'a yıllar önce teslim etmesi gereken yaklaşık 2,3 milyar dolar değerindeki uçak gemisini nihayet teslim etti.

İki ülkenin üst düzey yöneticilerinin katıldığı teslimat kuzey kutbuna yakın noktada bulunan Sevmash tersanesinde gerçekleşti. Törene Rusya Başbakan Vekili Dmitry Rogozin ve Hindistan Savunma Bakanı A.K. Antony katıldı.

Sovyetler Birliği zamanında Amiral Gorshkov adı verilen gemi, INS Vikramaditya olarak yeniden adlandırıldı, kuzey kıyılarından yola çıkan gemi, yaklaşık üç aylık bir seyahat sonucunda Hindistan'a ulaşacak. Yapılan değişikliklerle birlikte uçak ve mürettebat kapasitesi arttırılan gemi Hindistan'ın ihtiyaçlarını cevaplayacak hale geldi.

Uçak gemisi ticaretiyle dünyanın en büyük ikinci askeri malzeme ihracatçısı olan Rusya ile dünyanın en büyük savunma sanayii müşterisi Hindistan'ın ilişkilerinin daha da sağlamlaştığı ifade ediliyor.

Bu arada Hindistan halen Rusya'nın en büyük müşterisi olsa da yeni arayışlar içine de girmeye başladı. Hindistan'ın nihayi hedefi ise silah üretimini tamamen yerli hale getirmek. Son zamanlarda bunun için yerel bazda özel şirketler kurulmaya başlandı.

Hindistan'ın ilk uçak gemisi İngiliz yapımıydı ve 1960'larda alınmıştı. Bu araç 1997'de kullanım dışı kaldı. Hindistan kendi yapımı olan ilk uçak gemisini bu yıl üretti ancak geminin seri üretime geçmesi 2017 yılında mümkün olacak.

Öte yandan Hindistan büyük bölümünü Sovyet dönemi araçlarının oluşturduğu askeri envanterini modernize etmek için önümüzdeki on yıl boyunca yüz milyar dolar civarında bir bütçe ayırdı.



Kaynak: Dünyabülteni
Eklenme tarihi: 16.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 POYRAZ Denizcilik
 ALCOR Shipping
 NİSA uluslararası..
 UFUK DENİZ Gemici..
 MELİH Denizcilik
 ONUR Makina San. ..
 PENNON Yat
 GUNGOR Shipping
 FARİN Turizm
 ÜTOPİK Rekreasyon..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim