Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Sahil Güvenlik yeni gemisini teslim aldı
Koç Topluluğu’nun Savunma Grubu Şirketi RMK Marine’in Sahil Güvenlik Komutanlığı için inşa ettiği 4 sahil güvenlik arama kurtarma gemisinden "TCSG Güven" düzenlenen törenle teslim edildi. RMK Marine’nin Tuzla’daki tersanesinde gerçekleştirilen tören, saygı duruşunda bulunulması, İstiklal Marşı’nın söylenmesi ve gemilerin yapım süreci ile teknik özelliklerinin anlatıldığı sinevizyon gösterimiyle başladı.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Muammer Güler, günün moral dolu olduğunu ve gururlandıklarını belirterek, vali olarak bu tersanede gemi indirme törenlerine şahit olduğunu ancak "TCSG Güven"in artık kendi gemileri olduğunu söyledi.

"TCSG Güven, bundan sonra bize denizlerde büyük bir güven verecek ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın görev alanlarına giren her konuda bizi büyük oranda güçlendirecek" diyen Güler, Bakanlığın görevlerinin başında "vatandaşların her yerde huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak" geldiğini ifade etti.

Güler, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın kuruluşundan itibaren bütün aşamalarını yakından izlediğini kaydederek, komutanlığın, 31 yıllık süre zarfında en iyiye ulaşmanın, vatana ve millete en iyi hizmeti götürmenin kararlılığı içerisinde olduğunu dile getirdi.

Bakan Güler, komutanlığın, profesyonel bir kuvvet yapısı, yüksek nitelikli personeli ve sahip olduğu güçlü ve modern platformlarıyla Türkiye Cumhuriyeti’nin deniz yetki alanlarında mesai mefhumu gözetmeksizin görevini ifa ettiğini dile getirdi.

AB ülkelerindeki Sahil Güvenlik Komutanlıkları arasında örnek seviyesinde teşkilat ve platform standardına ulaşan komutanlığın Türkiye’nin çevresindeki denizlerde güvenliği sağlamak göreviyle birlikte en incelikli insani görevi olan "arama ve kurtarma" faaliyetlerini de yürüteceğini vurgulayan Güler, her yıl 2 bin insanın hayatının kurtulmasının çok önemi bir anlamı ifade ettiğini aktardı.

ÇALIŞMALARA DEVAM EDİLECEK

Bakan Güler, “Yasadışı göç ve kaçakçılıkla mücadele, doğal afetlerde yardım, yasadışı su avcılığı ve deniz kirliliğiyle mücadele, stratejik öneme ait tesislerin denizden güvenliği gibi bir çok alanda icra ettiği görevleriyle halkımızla iç içe yaşayan bir kolluk kuvveti. Geçmişte olduğu gibi bugün de yasadışı tüm faaliyetlere karşı koymak, engellemek ve daha da önemlisi bunların nedenlerini ortadan kaldıracak önlemler için çalışmalarını sürdüren Sahil Güvenlik Komutanlığımız son yıllarda uygulamaya koyduğu modernizasyon projeleriyle mevcut kuvvet yapısını, imkan ve kabiliyetlerini geliştirmeye devam ediyor" dedi.

Güler, RMK Marine’i kutlayarak bu işbirliğinin devam etmesini diledi. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün ve Jandarma Genel Komutanlığı’nın da imkan ve kabiliyetlerinin her daim geliştirildiğini ifade eden Güler, yalnızca iç güvenlikte değil ülkenin bütün kara sınırlarında da sınır fiziki güvenlik sisteminin geliştirilmesi anlamında da ilerleyen dönemde yeni çalışma yapacakları bilgisini verdi.

Başta komutanları olmak üzere geminin bütün mürettebatını kutlayan Güler, "Yolları, bahtları açık olsun" dedi.

Konuşmaların ardından Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral , törenle, geminin komutasının kendilerinde olduğuna dair gemi flandrasını ve Türk bayrağını gemi komutanına teslim etti. Komutan, gemiyi teslim aldıktan sonra Türk bayrağını öperek yemin etti. Daha sonra ’’TCSG Güven" gemi komutanı ve mürettebatı gemiye binerek, Türk bayrağını göndere çekti.

Bakan Güler, gemi tesliminden sonra beraberindekilerle "TCSG Güven’i gezdi.

Kaynak: Haberdar.com
Eklenme tarihi: 21.11.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BERGEN Denizcilik
 LORİ Denizcilik
 DİNÇER Yatçılık
 ER Gemicilik
 UMDE Denizcilik
 ERC Denizcilik Lt..
 ÇİLLİOĞLU Denizci..
 METEAR Deniz İşle..
 ADAMARİN Tur. Taş..
 KAPTAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim