Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''Ötv'siz Yakıt''ın usulsüz kullanımına "Modüllü" çözüm
Gemiler için alınan ÖTV'siz yakıtın usulsüz kullanımının önüne geçilmesi amacıyla "Tekne Takip Modülü" takılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ÖTV'siz Yakıt Bilgi Sistemine (ÖTVBS) rağmen yakıt alan gemilerin, bu yakıtları gerçekte ne amaçla kullandıklarının tam olarak tespit edilememesi üzerine çalışma başlattı. Bakanlığın, Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Komisyonu'nun toplantılarında alınan kararlarda modülün zorunlu olduğunun vurgulanması üzerine çalışmalara hız verildi.

ÖTV'siz yakıt uygulamasının elektronik ortamda kayıt altına alındığı ÖTVBS'yi tamamlayıcı bir unsur olan "Tekne Takip Modülü" hayata geçirildi.

Tekne Takip Modülü'nde GPS ve GSM tabanlı bir elektronik takip cihazı bulunacak, cihazdan alınan veriler ÖTVBS ile entegre bir yazılım ile Ankara'daki kontrol merkezinde işlenerek değerlendirilecek.

Söz konusu cihazlar ve iletişim hatları Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı mülkiyetinde olacak, ÖTV'siz yakıt kullanma talebi olan gemiye ücretsiz monte edilip 2 yıl boyunca bakım onarımı ücretsiz sağlanacak. Cihaz, gemi yetkilisine zimmetle teslim edilecek.

Tekne Takip Modülü neler sağlayacak

Sistem sayesinde teknelerin yaptıkları yol ve makinelerinin çalışma süreleri değerlendirilerek, her geminin ÖTV'siz yakıt kullanım miktarı tespit edilebilecek. ÖTV'siz yakıt uygulamasının suistimal edilmesi yoluyla sağlanan haksız kazançların ve usulsüzlüklerin önüne geçilmiş olacak.

Sistemle ayrıca diğer izleme sistemleri dahilinde veya kapsamında olmayan deniz araçlarının sürekli ve anlık izlenebilmesi sağlanacak. Konum bilgileri sayesinde olağanüstü durumlar ile sistemde takip edilen ve kontrol edilmek istenen gemilere en kısa sürede ulaşılabilecek.

Söz konusu elektronik takip cihazı ve bilgi iletişim hattı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü bilgisi ve talimatı dışında kullanılmayacak.

Yakıt Alım Defteri (YAD) düzenlenen gemilere modül kapsamında takılacak elektronik takip cihazının son montaj tarihinin 17 Nisan 2014 olacağı, bu tarihe kadar sistemini taktırmayan ve etkin hale getirmeyen deniz aracına ÖTV'siz yakıt verilmeyeceği belirtildi.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 23.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BÜYÜK ÇAMLICA Den..
 YILTUR Denizcilik
 SANBER Denizcilik..
 MARİNPET Petrol D..
 GAMMA Denizcilik
 DEEP Maritime
 KALYON Denizcilik..
 TRANSAL Denizcili..
 ARZU YATCILIK TUR..
 AYGÜN Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim