Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi faciasında Gaz bilmecesi
Yapılan ilk incelemelerde İzmir’de askeri tersanede hayatını kaybeden askeri personellerin hepsinde boğulma belirtileri tespit edildi. Şehitlerin bir gazdan etkilenip etkilenmediği ise halen araştırılıyor.

İzmir’in Karşıyaka ilçesindeki Alaybey Askeri Tersanesi’nde bakım ve onarım çalışmaları sonrasında yan yatıp alabora olunca 2’si sivil 8’i asker 10 personelin şehit olduğu ve 17 kişinin de yaralandığı TCG Değirmendere römorköründe inceleme yapıldı. Kazanın tespiti için yürütülen askeri savcılık soruşturması kapsamında Gölcük Tersanesi’nde görevli askeri mühendisler, havuzun içinde yan yatmış şekildeki römorkörün çevresinde incelemeler yaptı.

Numuneler Adli Tıp’a gönderildi

İzmir Adli Tıp Kurumu yetkililerine göre, kazada şehit olan 10 askeri personelin otopsi işlemleri önceki gün tamamlandı. İlk bulgulara göre 10 şehitte de boğulma belirtileri tespit edildi. Askeri personelin herhangi bir gazdan etkilenip etkilenmediğinin ise araştırıldığı, numunelerin Adli Tıp Kurumu Başkanlığı’na gönderildiği öğrenildi.

600 tonluk özel vinç kullanılacak

Öte yandan, römorkörün kurtarılması için çalışmalar da sürüyor. Römorkörün eski konumuna getirilmesi için Gölcük Tersanesi’nden 600 tonluk özel bir vinçten yararlanılacağı öğrenildi. Alsancak Limanı’ndaki sivil, tersanedeki diğer vinçlerin de kullanılmasının planlandığı kurtarma çalışmasında, öncelikle havuzun, içerisindeki yan yatan römorkörle iskeleden uzaklaştırılıp denize çekileceği, römorkör tabanındaki yırtık, çatlakların tamir, içindeki suyun da tahliye edileceği bildirildi.

Cenazelerde gözyaşları sel oldu

Kazada, Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu, erler Süleyman Mert Paşalı, Fehmi Kocaman, Alican Bülbül, Semih Sözen, Serdar Baloğlu, Rıdvan Çöpçü, Yavuz Arslan, işçiler Cafer Kırbaş ve Ercan Biçer şehit düşmüştü. Otopsilerin ardından şehitlerin cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilmiş, işçi Cafer Kırbaş ilen şehit deniz er Yavuz Arslan, İzmir’deki törenlerle son yolculuklarına uğurlanmıştı.

Dün ise 6 şehidin cenazeleri memleketlerinde toprağa verildi. Er Ali Can Bülbül Isparta’da, er Mert Paşalı, Çanakkale’de, ikmal Astsubay Başçavuş Veysel Gündoğdu Gaziantep’te, er Rıdvan Çöpçü Samsun’da, deniz porsun er Semih Sözen Erzurum’da, er Serdar Baloğlu ise Balıkesir’de defnedildi.

'Cerrah olacağım'

Tüm Türkiye’yi yasa boğan kazada şehit olan ve cenazesi önceki gün toprağa verilen işçi Cafer Kırbaş’ın 11 yaşındaki kızı Esra, rüyasında buluştuğu babasına verdiği sözü tutmak için cerrah olacağını söyledi. Kalp cerrahı olmak istediğini söyleyen Esra, “Benim babamı kurtaramadılar ama ben başka babaları kurtaracağım” dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 26.12.2013




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENSA TANKER İşl...
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 POLATHANE Denizci..
 KOÇLAR Denizcilik
 LUNA Roro
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 EGE KUMANYA
 USTAOĞLU Denizcil..
 AYSA Denizcilik A..
 TRUVA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim