Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Kuşadası limanı, 2013 yılında 434 gemi ile 582 bin 360 turisti ağırladı
2013 yılında 434 gemi ile gelen 582 bin 360 turisti ağırlayan Kuşadası limanına 2014'te 510 gemi ile 620 bin turist bekleniyor.

Türkiye’nin en önemli kruvaziyer limanı olan Kuşadası Limanı’nı işleten Ege Ports firmasının Genel Müdürü Aziz Güngör, 443 geminin kesin rezervasyonunun gerçekleştiğini belirterek, 2014 yılında gemi sayısının 510, turist sayısının ise feribotlarla birlikte 700 bin olarak gerçekleşmesini beklediklerini açıkladı.

Kryvaziyer turizminde Kuşadası ile İzmir arasında büyük savaş yaşanırken, sert rekabet nedeniyle iskelelerinin boyunu uzatarak kapasitesini arttıran, ayrıca ayak bastı ücretlerinde indirime giden Kuşadası limanı avantajlı konuma geldi. Efes ve Meryemana'ya en yakın liman olma avantajını da kullanan Kuşadası limanına İzmir limanından kaymalar başladı.

Bunun son örneği ise geçen yıl sahip olduğu gemilerle İzmir'e toplam 80 bin turist getiren Norwegian Cruise Line şirketi oldu. Norwegian Cruise Line şirketinin İzmir limanına son gemisi 27 nisan 2104 tarihinde yanaşacak ve şirket bu tarihten sonra gemilerini Kuşadası'na yanaştıracak. irketin bu kararı almasında ayak bastı ücretlerindeki indirim etkili olurken, üçüncü iskelesini yapmaya hazırlanan Kuşadası limanının önümüzdeki yıllarda Doğa Akdeniz'in en büyük kruvaziyer limanı olması hedefleniyor.

2013 yılı içerisinde 434 gemi ile gelen 582 bin 360 turistin Kuşadası limanından giriş yaptığını açıklayan Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, Yunan adalarından giriş yapan 701 feribot gelen 74 bin 693 turist ile birlikte turist sayısının 657 bin 53 olarak gerşekleştiğini söyledi.

2014 yılı için anlaşması kesinleşen 434 gemi ve 530 bin 467 turist olduğunu kaydeden Aziz Güngör, son dakika anlaşmalarıyla bu sayının 510 gemi ve 620 bin turiste çıkmasını beklediklerini söyledi.

Feribotlarla gelecek yolcularla birlikte Kuşadası limanına bu yıl gelecek turist sayısının 700 bini geçeceğini vurgulayan Ege Ports Genel Müdürü Aziz Güngör, "Ege Ports Liman İşletmeleri A.Ş. olarak yakın gelecekteki programımız içerisinde üçüncü iskelemizin yapımı var. Üçüncü iskelemizin yapılmasıyla birlikte Kuşadası Limanı, Doğu Akdeniz çanağının en büyük kruvaziyer limanı konumuna gelecek. Ayrıca Kuşadası limanını yeniliyoruz. Yeni projemiz onaylandı ve inşaat ruhsatımızı aldık. Kuşadası limanı içerisindeki yapıları tek kata düşürecek ve liman sahamızı modernize edeceğiz. Ayrıca dünyanın en güvenli limanlarından birine sahibiz. Birkaç yıl içerisinde Kuşadası Limanı, Akdeniz'in parlayan yıldızı olacak" dedi.



Kaynak: Beyazgazete
Eklenme tarihi: 06.01.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KURUOĞLU Denizcil..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 YEĞİNER SHIPPING ..
 SMARİNE Elektrik
 GESTAŞ Deniz Ulaş..
 KOÇLAR Denizcilik
 OLAY NAUTIC
 ADAMARİN Tur. Taş..
 ARAS Deniz İnşaat..
 GRANDE Ship Manag..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim