Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Kuşadası'na bir günde 8 gemi geldi
AYDIN'ın Kuşadası İlçesi Limanı. bugün 8 gemiyi ağırladı. Limana yanaşan gemilerden turistlerin inmesinden sonra maliye ekipleri de denetim için çarşıya dağıldı. Maliyenin denetimlerini olumlu karşıladıklarını belirten esnaf, bunun turistlerin topluca götürüldüğü alışveriş merkezlerinde de sürdürülmesini istedi.

Yaklaşık 3 ayda toplam 94 gemi seferiyle 66 bin 230 turistin geldiği Kuşadası, bugün sabah saatlerinden itibaren hareketlendi. Peş peşe limana yanaşan 8 gemiye ev sahipliği yaptı. Sabah saatlerinde yanaşan Oceanic 2 Monaliza 1000 yolcu, Blue Monarch 300 yolcu, Aegan 2 bin 200 yolcu, Perla 700 yolcu, Splendeour of the Seas 2 bin 250 yolcu, Sapphire 450 yolcu, Rotterdam 1256, O Queen 600 yolcu getirdi.

Gemilerden inen toplam 6 bin 756 turist Kuşadası'na giriş yaptı. Çoğunluğunu Amerikan yolcuların oluşturduğu gruplar erken saatlerde Efes ve Meryem Ana Evi turuna çıkarken, diğerleri alışveriş yapmak için şehir merkezine indi.

Bu arada limana yanaşan gemilerin yolcularının çarşıya çıkmalarıyla birlikte Kuşadası Vergi Dairesi görevlileri de denetimlerine başladı. Turistlere fiş soran vergi memurları yasalar çerçevesinde satış yapan, turistlere alışverişlerinde fiş veren esnafa teşekkür etti. Çarşı esnafı da gemilerin yoğun olduğu günlerde yapılan denetimlerin kendilerini rahatsız etmediğini belirterek, “Biz vergi denetimlerinden rahatsız değiliz. Alışverişte belge vermeyen işyerlerinin ceza almasına da karşı değiliz. Ancak turistlerin büyük bölümü zaten çarşıya gelmiyor. Otobüslerle Efes ve Meryem Ana'ya götürülen turistler, kent dışındaki büyük alışveriş merkezlerine yönlendiriliyor. Bu denetimlerin oralarda da yapılması gerekir” diyerek fiş verilmediğinde ceza yazan memurların, eksiksiz satış belgesi veren işyerlerini ödüllendirmesini istedi.

Öte yandan denetim yapan vergi memurlarının fiş sorduğu turistler kısa süreli şaşkınlık yaşadı.

Eklenme tarihi: 15.05.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İKİZLER Denizcili..
 PİRANA Dalış Ltd...
 MSAM Denizcilik
 PEARL NAVAL
 EFEMAY Denizcilik..
 MARTRANS
 MIRAGE
 CHISIEL Dış Ticar..
 DRAGUT Denizcilik
 ADAMAR Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim