Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Türk mühendisleri tarafından geliştirilen eğitim simülatörü
Meteksan Savunma Sanayi AŞ'de Türk mühendislerce geliştirilen eğitim simülatörü, dünya denizcilik otoritelerinden büyük ilgi gördü.

Meteksan Genel Müdür Yardımcısı Özgür Cankara, yaptığı açıklamada, gemilerde füze saldırısı veya herhangi bir nedenle oluşan ve yara olarak tabir edilen hasarların kurgulandığı bir eğitim simülatörü geliştirdiklerini söyledi.

Simülatörde, gemi personelinin dalgalı deniz ortamındaki gibi eğitim alabildiğini anlatan Cankara, "Sistem, füze saldırısı ya da herhangi vurma sebebiyle gemilerde oluşan yaraların mürettebat tarafından tamir edilmesiyle ilgili gerçek bir eğitim simülatörü. Mürettebata, geminin içerisindeyken bu tür yaraların tamir edilmesine yönelik bir eğitimin verilmesi amaçlanıyor. Bu eğitimi alan mürettebatın, benzer sorunlar yaşandığında, müdahale gücünün artacağını düşünüyoruz" diye konuştu.

Gemi mürettebatının eğitimli olmasının önemine dikkati çeken Cankara, "Teknolojinin neresinde olursak olalım, gemilere istediğimiz kadar teknolojileri yükleyelim, sonuçta bu tür kazalarda güvenebileceğimiz tek şey o geminin mürettebatı. Mürettebat iyi eğitimli ve özgüvenli olursa hem kendi hayatını, hem de geminin hayatını savunabiliyor" ifadelerini kullandı.

Sistemin askeri ihtiyaçlara yönelik üretilmesine rağmen, sivil sektör tarafından da kullanılabileceğini ifade eden Cankara, "Asıl hedefimiz dünyadaki deniz kuvvetleri. Biz ürünü yaptıktan sonra yurt dışında değişik ülkelerde ihalelere teklif verdik. Umman'da bir kontrat imzaladık. Önümüzdeki haftada teslimatını yapıyoruz. Çevre coğrafyalardaki deniz kuvvetleri tarafından yoğun ilgi çeken bir ürün" değerlendirmesinde bulundu.

Cankara, söz konusu sistemi yangın eğitim ya da harp oyunları simülatörleri gibi değişik türlerle de desteklemek istediklerini belirtti.

Katar'daki DIMDEX Fuarı

Bu yıl Katar'da 4'üncüsü düzenlenen Uluslararası Denizcilik ve Savunma Fuarı'na (DIMDEX) katıldıklarını ve ürünlerine gösterilen ilgiden dolayı memnuniyet duyduklarını belirten Cankara, "Çevre ülkelerden İş beklediğimiz ve teklifler verdiğimiz bazı deniz kuvvetleri var. Bence güzel bir fuar oldu. Neticesinde yeni kontratlar da bekliyoruz. 2014 bu açıdan yeni ihracat haberlerine gebe" şeklinde konuştu.



Kaynak: Haberciniz.biz
Eklenme tarihi: 21.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 THH Shipping
 DOLPHİN Scuba Tea..
 GRUP İSTANBUL
 SDS Denizcilik ve..
 BORLU Çevik Akary..
 YEŞİL Marmaris A...
 CATONI Deniz İşle..
 ESA Denizcilik
 NNC Shipping. co.
 ARMADOR Denizcili..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim