Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Trabzon'da balıkçıların sorunları konuşuldu
Trabzon Liman Başkanlığı koordinesinde ‘Balıkçılıkta Mevzuat Uygulamalarına İlişkin Sorun ve Çözüm Önerileri’ toplantısı gerçekleştirildi.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Seminer Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Trabzon Vali yardımcısı Halil İbrahim Ertekin, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon Liman İşletme Müdürü Muzaffer Ermiş, Trabzon Liman Başkanı İhsan Gümrükçü ve balıkçılar katıldı.



Toplantıda bir konuşma yapan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Cemalettin Şevli, balıkçılarla birlikte sürekli iletişim halinde olmak istediklerini söyledi.

Şevli, “Balıkçı barınaklarımızın durumunu herkes biliyor. 15 metre ve üstü teknelerimizin ben Liman Başkanlığına talimat verdim. Mevcut limanımızda bulunan barınaklar ve bunların işletme izinleriyle birlikte arkadaşlarımla yaptığım çalışmada Karadeniz Bölgesi’nde liman işletme izni almayan bir iki barınak var. Eğer liman işletme izni varsa biz destek veriyoruz. Bu desteği aynı zamanda turizm tekneleri içinde veririz. Karadeniz turizm açısından çok önemli bir yer. Turizm tekneleri nereden kalkacaklar nereye gidecekler bu konuda turizm tekneleriyle birlikte bir sorun var. Ülkemizde 15 metreden küçük 14 bin 93 tane tekne, 15 metreden büyük ve 24 metreden küçük 576 tane balıkçı gemisi var. 24 metre ve üstü 453 balıkçı gemisinin olduğu ve toplamda Türkiye için verilen rakamda 15 bin 92 adet balıkçı gemisi var” dedi.

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, toplantıda yaptığı konuşmada, açık deniz balıkçılığı konusunda Karadeniz Bölgesi’nin önemli bir yeri olduğunu belirterek, “Balıkçılık sektörünün sıkıntıları var. Ancak bunu değerlendirirken hep ortak değerlendirmemiz gerekiyor. Balıkçılık çok zor bir sektör. Devletin bu bağlamda yapmış olduğu destekleri mutlaka inkar etmemek gerekir. Trabzon’daki balıkçı barınaklarına baktığımız zaman her bir barınağın yaklaşık maliyeti 10-20 milyar gibi rakamlardır” diye konuştu.

Açılış konuşmalarının ardından moderatörler tarafından balıkçılık konusunda bilgiler verildikten sonra soru ve cevap bölümüne geçildi.



Kaynak: Medya73
Eklenme tarihi: 23.04.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PASİFİK Lojistik ..
 ATASOY Uluslarara..
 YALTUR
 YENAL Gemi İşletm..
 RİMİT Denizcilik
 SEACOR INTERNATIO..
 ASWAN Shipping
 INTERTRANS Denizc..
 AKAR Deniz
 OZI Yatching
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim