Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
16 Nisan 2024
Haber
Anket
Amatör Denizci Belgesi olmadan özel tekne kullananlara 2 bin 500 TL ceza
Amatör Denizci Belgesi (ADB) olmadığı halde özel tekne kullanan kişilere 2 bin 500 Türk Lirası idari para cezası uygulanacak. ADB belgesi ile ticari faaliyette bulunan kişilere de 2 bin 500 Türk Lirası idari para cezası verilecek. Faaliyetin tekrarı halinde ise kişinin Amatör Denizci Belgesi iki yıl süreyle askıya alınacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, 655 sayılı Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin 9. maddesinin birinci fıkrasının "o" bendi ile 28. madde hükümlerine dayanılarak hazırlandı. Yönetmelik ile daha önce "Denizcilik Müsteşarlığı" olarak ifade edilen idare, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü olarak tanımlandı.

YETERLİLİK ŞARTLARI

Yönetmeliğin yeterlik şartları ile ilgili 8. maddeye ek yapıldı. Buna göre T.C. vatandaşı olan ve ADB almak isteyen kişilerin, İdare tarafından elektronik ortamda verilen uzaktan eğitim programını tamamlaması gerekecek.

Yönetmeliğin "Amatör denizci belgesi sınavları" ile ilgili 10. maddede de değişikliğe gidildi. Bu çerçevede ADB sınavları İdare tarafından yapılacak ya da yaptırılacak. Bu sınavlar, belirlenen sınav yer ve tarihlerinde, yazılı veya internet ortamında bilgisayarda çevrimiçi olmak üzere en az dört seçenekli çoktan seçmeli test yöntemiyle tek oturumda yapılacak. Sınava başvuru yöntemi, sınav öncesi ve sonrası işlemleri ile sınav kuralları İdarenin resmi internet sitesinde duyurulacak.

Ayrıcı yönetmeliğin sınav konuları ve başarı notu ile ilgili 11. Maddesi ile yetkilendirilecek kurum ve kuruluşlar ile ilgili 13. maddede değişikliğe gidildi. Buna göre sınav başarı notu 100 üzerinden 60 olacak. Sınavda; seyir, denizde çatışmayı önleme kuralları, gemicilik ve tekne kullanma, meteoroloji, denizde güvenlik ve denizde haberleşme, ilk yardım, deniz hukuku ve uluslararası sözleşmeler, tekne, motor ve elektrik bilgisi gibi konuları içeren en az 50 soru sorulacak.

YETKİLENDİRME

İdare, Amatör Denizci Belgesi sınavını yapmak, eğitimini vermek, belge düzenlemek ve amatör denizci kütüğünü ve kayıtlarını tutmak üzere kurum ve kuruluşları sözleşme ile yetkilendirebilecek. Yetkilendirilen kurum ve kuruluşun düzenlediği ADB, İdare tarafından onaylanmadıkça sahibine teslim edilmeyecek. Yetkilendirmeye esas kriterler ile yetkilendirme usul ve esasları İdare tarafından belirlenecek.

Amatör Denizci Belgesinin Denkliği ile ilgili ikinci fıkrası yürürlükten kaldırıldı. Söz konusu fıkra "İdare, belge veren ülkenin ilgili idaresinin kayıtlarında verilen belgenin doğrulunu teyit ederek belge düzenleyebilecek" hükmü yürürlükten kaldırıldı. Yönetmelik hükümlerini Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı yürütecek.

İDARİ YAPTIRIMLAR VE CEZALAR

ADB belgesi olmadığı halde özel tekne kullanan kişilere 2 bin 500 Türk Lirası idari para cezası uygulanacak. ADB belgesi ile ticari faaliyette bulunan kişilere 2 bin 500 Türk Lirası idari para cezası uygulanacak. Faaliyetin tekrarı halinde ise ayrıca, kişinin Amatör Denizci Belgesi iki yıl süreyle askıya alınacak. Yönetmelik bugün itibarıyla yürürlüğe girdi.



Kaynak: haberler.com
Eklenme tarihi: 08.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERŞEN Denizcilik
 MIRAGE
 POLARİS Denizcili..
 BERK Turizm Yatçı..
 BODRUM Denizcilik
 TUAN Denizcilik
 HABAŞ Petrol Ürün..
 ARYA SHİPYARD CO.
 OZKAN DENİZCİLİK
 EGETAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim