Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
İzmirliler yeni gemilerinin isimlerini kendileri belirleyecek
Çakabey’den sonra İzmir’in ikinci yeni gemisi Dokuz Eylül'de Yalova’da denize indirilerek test sürüşlerine başladı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 13 yeni geminin ismini belirlemek için internet üzerinden anket başlattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla sipariş verdiği 15 yeni yolcu gemisinden ilki olan 'Çakabey' seferlerine başladı. Şimdi sıra ikinci yolcu gemisi olan ve adını İzmir’in kurtuluş gününden alan 'Dokuz Eylül' de. Yalova’da suya indirilen 'Dokuz Eylül' muayene testlerinin bitmesiyle birlikte önümüzdeki günlerde kente gelerek seferlere başlayacak.

Savunma, havacılık ve uzay teknolojisinde kullanılan karbon kompozit malzeme ile üretilen ve bu özelliği ile dünyada yapılan ‘en büyük yolcu gemileri’ olma özelliğini taşıyan İzmir’in yeni gemilerinden her biri 3 ayda bir kente gelecek.

YENİ GEMİLERİN İSİMLERİNİ SİZ BELİRLEYİN

İlk ikisinin ismi 'Çakabey' ve 'Dokuz Eylül' olan İzmir’in yeni gemilerinden geriye kalan 13’ünün ismi İzmirlilerin önerileri doğrultusunda belirlenecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin resmi web sitesi “www.izmir.bel.tr” adresinde oluşturulan anket bölümünden isim önerilerini online olarak girilebilecek. Sisteme girilen isim önerileri alfabetik sırayla listelenecek. Ziyaretçiler, daha önce sisteme kaydedilmiş isim önerilerine yine aynı bölümden oy verilebilecek. Anket sonucunda en çok oyu alan isimler 13 adet yolcu gemisine verilecek. Önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediyesi’nin resmi Facebook hesabı “www.facebook.com/izmirbuyuksehirbel” üzerinden de isim önerileri girilebilecek.

YOLCU SAYISI İKİYE KATLANACAK

Yüksek performanslı yolcu gemilerinin İzmir’deki ilk yılında, deniz ulaşımından yararlanan toplam yolcu sayısını yüzde 25 oranında artırması öngörülüyor. En son geminin geleceği 2017 yılında ise bu oranın yüzde 100’e ulaşması bekleniyor. Şu anda yıllık 13 milyon 500 bin olan yolcu sayısı ikiye katlanarak 27 milyon kişinin ulaşımda deniz yolunu kullanması hedefleniyor. 15 gemiden 13’ü iç körfezde seferlerini sürdürürken, daha süratli olarak üretilecek iki gemi de dış körfezde Güzelbahçe, Karaburun, Eski Foça ve Urla’ya sefer yapacak. Bu seferlerde Konak-Eski Foça arasının en fazla 1 saatte kat edilmesi öngörülüyor.

SON TEKNOLOJİ YOLCU GEMİLERİ

Yeni gemiler katamaran gövde tipinde. Yapı ana malzemesi, çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, dayanıklı, daha uzun ömürlü, işletme maliyetleri düşük ‘karbon kompozit’. 13 geminin işletme hızı (saatte) 18 deniz mili, 2 geminin işletme hızı saatte 30 deniz mili olmak üzere 15 adet gemi inşa ediliyor. Halen körfezde sefer yapan mevcut gemilerin hızı ise saatte 9-10 deniz mili civarında seyrediyor. Gemiler tam elektronik kontrol sistemiyle yönetiliyor ve manevra yeteneği çok güçlü. Bu sayede gemilerin iskelelere yanaşma ve ayrılmaları çok kısa sürede gerçekleşebiliyor. Gemilerin boyları 39 metre, enleri ise 11,6 metre. iç körfez gemileri 420, dış körfez gemileri 400+engelli kişi kapasiteli. Gemilerde vatandaşların yolculuk esnasındaki ihtiyaçlarının giderilmesi için büfe ve soğuk–sıcak içeceklerin satıldığı otomatik satış büfeleri bulunuyor. Gemilerde minik yolcular için bebek bakım masası, görme engelliler için gerekli yerlerde, kabartmalı (Braille Alfabesinde yazılmış) uyarı ve yönlendirme işaretleri ile fiziksel engellilerin araçlarına uygun yer bulunuyor. Bisiklet kullanıcılarının da yeni gemileri rahatlıkla kullanabilmeleri için bisiklet parkları var. Gemiye binecek yolcuların evcil hayvanlarını taşıyabilmeleri için birbirinden bağımsız evcil hayvan kafesleri oluşturuldu. Yolcuların bavul ve çantalarını koyabilecekleri bavul rafı ve alanları da yeni gemide mevcut.

Ayrıca yeni gemiler, kurulacak bir merkezden ‘Filo işletme Sistemi’ ile kontrol ve denetim sağlanarak yönetilecek. Aynı sistem aracılığıyla gemideki ve kıyı birimlerinde bulunan ekranlar vasıtasıyla yolcuların bilgilendirilmesi sağlanacak. Gemide ayrıca TV yayınları da izlenebilecek ve kablosuz internet kullanılabilecek.



Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 09.05.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSTANBUL Denizcil..
 DOĞRU Denizcilik
 DESE Crew Managem..
 KANLAR Denizcilik
 INSPEKTOR Marıne ..
 ZRC Denizcilik
 STARLINE
 KOÇLAR Denizcilik
 MFS Line
 ALEV Deniz Taşıma..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim