Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Sigortasız vapur, belediyeye “sorun” oldu
Ordu-Perşembe Belediye Başkanı Kemal Bahtiyar, İstanbul Büyükşehir Belediyesince geçen yıl belediyelerine hibe edilen “Şehit Temel Şimşir” isimli vapurun sigortası ve personeli olmadığı için balıkçı barınağında atıl beklediğini belirterek, “Gemiyle ilgili kararı bir ay içinde verip, bu gemi olayından kurtulmak istiyoruz” dedi.

Bahtiyar, makamında düzenlediği basın toplantısında, eski belediye başkanı döneminde ilçeye getirilen vapurun sigortası ve personeli olmadığı için balıkçı barınağında bekletildiğini söyledi.

Vapurun, halk arasında “Mayıs Yedisi” olarak bilinen, 20 Mayıs’ta kutlanan şenlikte vatandaşların denizde gezdirilmesi amacıyla ilçeye getirtildiğini belirten Bahtiyar, “Geleneklerin yaşatılması için getirilen yolcu gemisi, yaklaşık bir yıldan bu yana atıl halde bekletiliyor” diye konuştu.

Sigortalanamayan gemiyi işletmenin başlı başına bir sorun olduğunu anlatan Bahtiyar, şunları kaydetti:

“Bu geminin tüm evrakları belediyemizde mevcut. Evraklarını incelediğimizde bu geminin sigortasız olduğunu anladık. Dolayısıyla denizde yüzemez ve yolcu taşıyamaz. Bu gemiyi belediye bünyesinde çalıştırabilmemiz için sigortalı yapmamız lazım. Sigorta şirketleriyle görüştük ve bize eski olmasından dolayı gemiyi riskli bulduklarını söylediler. Bu nedenle de sigorta yapmadılar. Dolayısıyla kimse yanaşmadığı için gemiye sigorta da yaptıramıyoruz. Bunların yanı sıra 6 kişilik personeli olma zorunluluğu var. Bu personeli de belediye olarak alma imkanımız yok. Dolayısıyla gemiye çarkçıbaşı, yağcı ve kaptan gibi personeli alamıyoruz. Bu nedenle bu gemi nizami olarak çalıştırılamıyor. Aylardır balıkçı barınaklarında adeta atıl şekilde bekletiliyor.”

Vapurun bekletildikçe ve bakımsız kaldıkça çürümeye başladığını belirten Bahtiyar, bu nedenle bazı çözümler üretmeyi planladıklarını, bu kapsamda Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu ile görüştüklerini ifade ederek, “Gelip inceleyecekler ve ona göre karar verecekler. Bu gemiyi 150 bin lira karşılığında hurda olarak almak istiyorlar. Bu gemiyi yüzdürmemek kaydıyla ilçede uygun bir yer bulup oraya çekip yemek yeme, düğün yapma, nikah kıyma gibi nostaljik mekan olarak kullanabiliriz. Bu düşüncemiz de var. İlçemiz sakin şehir ama denizimiz çok hırçın. Bu nedenle bu geminin zamanla zarar göreceğini tahmin ediyoruz. Şu anda bu gemiye uygun limanlarımız mevcut değil. Diğer bir düşüncemiz ise gemiyi uygun bir yerde batırıp o bölgeyi dalgıç turizmine açabiliriz. Gemiyle ilgili kararı bir ay içinde verip, bu gemi olayından kurtulmak istiyoruz” diye konuştu.

Bahtiyar, geminin balıkçı barınağında durdukça belediyeye belli bir külfeti olduğunu, bu nedenle vapurun durumunu bir an önce çözüme kavuşturmanın öncelikleri arasında yer aldığını sözlerine ekledi.

“Şehit Temel Şimşir” isimli, bin 200 yolcu kapasiteli, 65 metre uzunluğundaki vapur, İstanbul Büyükşehir Belediyesince 5 Ekim 2013′te Perşembe Belediyesine hibe edilmişti.



Eklenme tarihi: 16.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ASYA Nakliyat Ve ..
 BEKIR SENGUL Ship..
 ARTUR Teknesi
 CANMAR Denizcilik
 AMATUSA Denizcili..
 NNC Shipping. co.
 HUG Denizcilik
 SAROS Dalgıçlık H..
 BYZAS Turizm
 DENAL Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim