Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
267 Kıyı tesisinin acil müdahale planı hazır
Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı, 267 kıyı tesisinde yaşanacak olası bir kazada nelerin yapılması gerektiği konusunda; ulusal ve bölgesel düzeyde acil müdahale planı hazırladı.

Bakanlık'tan yapılan açıklamaya göre, denizlerin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesine karşı hazırlıklı olmak üzere kapasite geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor.

İstanbul Boğazından yılda 60 bin, Çanakkale Boğazından ise yılda 55 bin gemi geçiş yapıyor. Bakanlık tüm Türkiye denizlerinde yaşanacak olası bir kazada nelerin yapılması gerektiği konusunda; ulusal ve bölgesel düzeyde 1 ulusal ve 6 bölgesel acil müdahale planı hazırladı. Uluslararası bir geçiş güzergâhı olan İstanbul ve Çanakkale Boğazı, Marmara ve Boğazlar Bölgesi Acil Müdahale Planında yer alıyor.

Bakanlık kaza sonucu oluşan atıkların yönetimi, kirlilikten etkilenen alanlar ile canlıların restorasyonu ve rehabilitasyonuna yönelik planların hazırlanması için oluşturulan "Gemi Kazaları sonucu oluşan atıkların Atık Yönetim Planlarının Hazırlanması ve Kirlenen Alanların Rehabilitasyonu Projesini" TÜBİTAK ile birlikte yürütüyor.

PROJE 2014 YILI SONU İTİBARİ İLE TAMAMLANACAK

Bakanlık yapmış olduğu geniş çaplı araştırmada faaliyetleri ile denizlerin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesine sebep olabilecek yüksek risk oluşturabilecek 267 kıyı tesisinin olduğunu belirledi. Bakanlık ve 267 kıyı tesisinin işbirliğinde bu tesislerin olası bir kazada neler yapması gerektiği konusunda hazırlanan planlar sonuçlandı. "Kıyı tesisleri deniz kirliliği Mali sorumluluk sigortasını" zorunlu kılan Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı tüm kıyı tesislerinin sigortasının da yaptırılmasını sağladı.

Proje kapsamında, 7-9 Mayıs 2014 tarihleri arasında"Deniz Kazaları- Tehlikeli Atıkların Yönetimi, Kirlenen Alanların Restorasyonu ve Yaban Hayatı Rehabilitasyonu Çalıştayı" TÜBİTAK Gebze yerleşkesinde gerçekleştirildi. Proje 2014 yılı sonu itibari ile tamamlanacak.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 17.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ÇETİNKAYA Denizci..
 KASAPOĞLU Yat Tur..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 M&M
 ALTINTAŞ Gemi Ace..
 AVMAN Deniz Tic. ..
 ERDOĞAN Shipping
 CATONI Deniz İşle..
 UFUK DENİZ Gemici..
 TEMEL REİS Shippi..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim