Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Borusan ve Barselona limanları kardeş oldu
Bursa Gemlik'teki Borusan Limanı ve İspanya'daki Barselona Limanı arasında Kardeş Liman mutabakat anlaşması imzalandı. Anlaşma ile limanlar arasında bilgi ve tecrübe paylaşımı ve pek çok konuda işbirliği gerçekleşecek.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde faaliyetlerini sürdüren Borusan Limanı, İspanya'nın Barselona Limanı ile "Kardeş Liman" oldu. Bu konudaki mutabakat anlaşması Barselona'da imzalandı. Anlaşma iki liman arasında önemli işbirlikleri kurulmasını sağlayacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'nın uygulamaya koyduğu Kardeş Liman programı, Türkiye'nin limanları ile deniz ticaretinin yoğun olduğu ya da ikili ticaret ilişkilerinin arttırılmak istendiği limanlar arasındaki işbirliğini geliştirmeyi amaçlıyor. Borusan Limanı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığa Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı "Kardeş Limanlar Paylaşım Platformu"na başvuru yapan ilk limanlardan biri oldu. Bakanlık ve iki liman yetkilileri arasındaki temasların ardından Borusan ve Barselona limanları "Kardeş Liman" oldular.

Bu konudaki anlaşma Barselona'da Borusan Lojistik Liman İşletme ve Uluslararası Taşımacılık Genel Müdür Yardımcısı İbrahim Dölen ve Barselona Limanı Başkanı Sixte Cambra arasında imzalandı. İmzalanan mutabakat anlaşması iki liman arasında kapsamlı bir işbirliği sürecini başlatacak.

Bu süreç aşağıdaki alanlarda işbirliklerini kapsayacak:

- Liman yönetim modelleri,
- Denizcilik eğitimi,
- Güvenlik, emniyeti acil durum planlaması ve deniz kazalarına müdahaleler,
- Liman demiryolu bağlantısı,
- Kurvaziyer taşımacılığı,
- Elektronik liman yönetimi ve bilgi işlem teknolojileri,
- Liman servislerinin etkinliğinin ve kalitesinin arttırılması,
- Çevre konuları ve yönetimi,
- Yatırım ve finans,
- Liman teçhizatının bakımı,
- Düzenli hat kurulması.

"Kardeş Liman" Barselona Limanı

Barselona Limanı Katalonya'nın ana ulaşım ve hizmet altyapısını sunuyor. 5 kıtada 300'den fazla limanla bağlayan 100'ü aşkın devamlı ticaret hattıyla Barselona İspanya'nın uluslararası trafiğinin ana limanı konumunda bulunuyor. Liman genel kargo ve tüketici ürünleri, elektronik ürünleri ve otomotiv gibi yüksek katma değerli kargolar üzerine uzmanlaşıyor. 14,000'i doğrudan olmak üzere 32.000 kişiye istihdam sağlayan Barselona Limanı üzerinden 2013 yılında 51.563 milyar euro değerinde mal taşındı.

Limanda halen genel kapasiteyi 5 milyon TEU'ya çıkarma çalışmaları süren 2 büyük konteyner terminali bulunuyor. Barselona Limanı aynı zamanda ülkenin enerji ithalatının girişinde, saklanmasında ve dağıtımında çok önemli bir role sahip bulunuyor. Enerji rıhtımı Batı Akdeniz'de bulunan en derin sıvı yük boşaltma rıhtımı olarak tanımlanıyor ve liman 275 metre uzunluğa ve 175.000 ton ağırlığa ulaşan en büyük tankerlere hizmet sunabiliyor.

Yılda 2,6 milyon kruvazör yolcusu ile Barselona Limanı bu alanda Avrupa'nın lideri ve dünyanın dördüncü tur limanı konumunda bulunuyor. Limanda sadece kruvazörler için 6 yolcu terminali bulunuyor. Geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Barselona Liman İdaresi ve çeşitli operatörler tarafından kruvazör altyapısını kurmak ve geliştirmek için 100 milyon euro yatırım yapıldı.



Kaynak: Haberler.com
Eklenme tarihi: 18.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MEGAMAR Denizcili..
 MİRA Denizcilik
 KÖKSALANLAR Deniz..
 AY İnşaat Turizm ..
 BEYAZ Deniz Taşım..
 DEDEMAN Holding A..
 AFRICA MARINE COM..
 KAYIKHANE
 ROTA Gemi
 SONAY Denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim