Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
23 Nisan 2024
Haber
Anket
Barbaros Türk Deniz Görev Grubu yurda döndü
Kocaeli'nin Gölcük ilçesinden 17 Mart'ta hareket ederek 102 günlük Afrika seyrini tamamlayan Barbaros Türk Deniz Görev Grubu, Gölcük Donanma Komutanlığına döndü.

Afrika Kıtası'nı baştan sona dolaşarak, 19’u ilk kez olmak üzere 24 Afrika ülkesindeki 25 limanı ziyaret eden Barbaros Türk Deniz Görev Grubu (TDGG) için Gölcük Donanma Komutanlığında karşılama töreni düzenlendi.



TCG Gediz (F-495) ve TCG Oruçreis (F-245) fırkateynleri ile TCG Heybeliada (F-511) Korveti ve TCG YB. Kudret Güngör (A-595) gemilerinden oluşan Barbaros TDGG, alkışlar eşliğinde Poyraz Rıhtımı'na yanaştı.

Tören mangasının tüfekli gösterisi büyük ilgi gördü.

Barbaros TDGG Komutanı Tuğamiral Ali Murat Dede, görev sonu raporunu Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu'na sundu.

Bostanoğlu, törende 2 fırkateyn, 1 korvet, 1 lojistik destek gemisi, 3 helikopter ve 820 personelin görev yaptığı Barbaros TDGG'nin, 102 günlük görevini başarıyla tamamlayarak, ana üsse döndüğünü söyledi.

"Barbaros TDGG'nin tarihi Afrika seyri, aynı zamanda Deniz Kuvvetlerinin hedef, vizyon ve başarılarının, kurumsal ve tarihi dinamiklere dayandığının en güzel örneğidir" diyen Bostanoğlu, "Gemilerimiz, faaliyet süresince 28 bin kilometre yol katetmiştir. Türk denizcilerinin yüzyıllar önce sancak gösterdiği sularda icra edilen Afrika seyrinin en önemli bölümü, Güney Afrika Cumhuriyeti'nde deniz atış alanındaki güdümlü mermi ve top atışları oluşturmuştur" ifadesini kullandı.

Bostanoğlu, şöyle devam etti:

"Türk mühendis ve işçilerinin emeğiyle dizayn ve inşa edilen, milli gururumuz Heybeliada Korveti, Oruçreis Fırkateyni, savaş yönetim sistemi, tamamen Türk Deniz Kuvvetleri personeli tarafından geliştirilen 3 boyutlu hava radarı ile gelişmiş Sea Sparrow, mermi entegrasyonu, Türkiye'de geliştirilen Gediz Fırkateyni, kendilerine verilen atış görevlerini büyük başarıyla yerine getirmiştir.

Barbaros TDGG, Afrika seyri kapsamında, 24 ülkede 25 liman ziyareti gerçekleştirmiş, dost ve müttefik deniz unsurlarıyla çeşitli eğitimler icra etmiştir. Dış ticaretimizin yaklaşık yüzde 20'sini taşıyan ticaret gemilerimizin geçiş yaptığı Kızıldeniz, Aden Körfezi, Arap Denizi ve mücavir bölgelerde deniz haydutluğuyla mücadele faaliyetlerine destek sağlanmıştır."

"Barbaros TDGG'nin başarısında Türkiye'nin dış politikadaki rolü büyük"

Deniz Kuvvetlerinin, Barbaros TDGG'nin Afrika seyri sırasında Karadeniz, Ege, Doğu Akdeniz ve Baltık Denizi ile Hint Okyanusu'nda faaliyetlerine kesintisiz devam ettiğine dikkati çeken Bostanoğlu, teknik ve lojistik açıdan, dünyanın her yerinde, personelini ve platformlarını destekleyebilen, güçlü bir deniz kuvvetine sahip olduklarını bir kez daha dünyaya gösterdiklerini kaydetti.

"Barbaros TDGG'nin başarısında Türkiye'nin dış politikadaki rolü büyük" diyen Bostanoğlu, "Anavatanda güçlü olmak için denizde güçlü olmak, dünyada söz sahibi olmak için tüm denizlerde var olmak" ilkesiyle hareket ettiklerini vurguladı.

Bostanoğlu, 102 günlük Afrika seyrini başarıyla tamamlayan Barbaros TDGG Komutanı'na ve personeline teşekkür etti.

Barbaros TDGG'de görevli askerlerin, yakınlarıyla buluşması sırasında duygusal anlar yaşandı. Çocuklarına ve eşlerine sarılan bazı askerler ve eşleri, gözyaşlarına hakim olamadı.

Askerlerin yakınları törenin ardından gemileri gezdi.

TCG Gediz (F-495) ve TCG Oruçreis (F-245) fırkateynleri ile TCG Heybeliada (F-511) Korveti ve TCG YB. Kudret Güngör (A-595) gemilerinden oluşan Barbaros TDGG, Türk deniz gücünün dünyada görünürlüğünün arttırılması, uluslararası sularda faaliyet göstermesi ve Afrika ülkeleriyle ilişkilerin güçlendirilmesi hedefleri doğrultusunda 3 aydır Afrika turu yapıyordu.



Kaynak: AA
Eklenme tarihi: 27.06.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORGANİKSAN Ltd.
 ALİ RIZA AKSOY De..
 DOĞRUYOL KARDEŞLE..
 GEMPORT A.Ş.
 ALFA tanker & ACM..
 ÇAYELİ Shipping L..
 AKAR Shipping
 ALPAGUL Denizcili..
 BODRUM Denizcilik
 SİMPLYDİVİNG
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim