Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Aliağa Limanı ilk üçte
İzmir'in Aliağa İlçesi'nde düzenlenen 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinlikleri kapsamında konuşan Liman Başkanı Levent Köleteli, Aliağa'ya söküm için yılda 232 geminin, yük indirme bindirme için ise yaklaşık 5 bin geminin geldiğini belirtti.

Köleteli, Aliağa'nın gemi hareketliliği açısından Türkiye'nin ilk üç limanı arasında yer aldığını kaydetti. Aliağa'da Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 88'inci yılı kutlamaları için düzenlenen törene Aliağa Kaymakamı Bayram Yılmaz ve Aliağa protokolü katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda Atatürk anıtına çelenk sunan protokol üyeleri, daha sonra deniz şehitlerinin anısına denize çelenk bıraktı. Denize atılan çelengi Yunus Yavuz isimli vatandaş yüzerek tekneye çıkardı. Bir süre çelengi teknede dolaştırdıktan sonra denizin açıklarına bıraktı. Aliağa Amatör Balıkçılar Derneği'ne ait tekneler de bir süre denizde Türk bayraklarıyla süsledikleri tekneleriyle tur attı.



Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, Aliağa Limanı'nda ayda yaklaşık 450, yılda 5 bin civarında gemi hareketinin bulunduğunu söyleyerek, "Bu sadece limanlarımıza gelen gemiler. Söküm maksatlı gemi söküm bölgesine de gelen gemiler var. Aliağa ciddi anlamda bir deniz trafiğine sahip. Gemi trafiği açısından Türkiye'nin ilk üç limanı arasında yer alıyor" dedi. Aliağa gemi söküm tesislerine söküm için bu yıl yaklaşık 232 geminin geldiğini söyleyen Köleteli, limanlarda yolcu dışındaki petrokimya ürünleri, demir çelik ürünleri, LNG'nin giriş çıkıp yaptığını belirterek bu anlamda da çok çeşitli bir yük yelpazesine sahip olduğunu belirtti.

Aliağa Limanlarında çok büyük bir sorun yaşanmadığının altını çizen Köleteli, "Ufak tefek sorunları Liman Başkanlığı ve sektörümüzün katılımlarıyla çözüyoruz. Şu an Aliağamızda 13 tane büyük tonajlı gemilerin yanaşabileceği 13 tane gemi işletmeciliği yapan firmamızın limanı var. Petkim'in yeni liman yatırımı var. Çandarlı Limanı inşaatı sürüyor. Mevcut iskelelerin kapasiteleri büyüyor, yeni iskele yatırımları devam ediyor. Bu bölgedeki gemi sayısı ve trafik artacak. Bu konulara yönelik hazırlıklarımız da devam ediyor" dedi.

Amatör balıkçılık ile uğraşanlara da gerekli yardımları yapmaya çalıştıklarını ifade eden Aliağa Liman Başkanı Levent Köleteli, sanayinin yoğun olması nedeniyle balıkçılık yapılan alanların gittikçe kısıtlandığını hatırlattı.

Her yıl geleneksel hale gelen yağlı direk, yüzme, tekne yarışları, halat çekme gibi etkinlikler Ramazan ayı dolayısıyla yapılmadı. Kutlamalar çerçevesinde akşam davetlilere iftar yemeği verilecek.


Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 02.07.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ORTAKS Shipping c..
 NEGMAR Denizcilik..
 PLUTO Dalış Merk.
 MERİÇOĞLI-1 Yat I..
 FAAL Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 ADAMAR Denizcilik
 ANADOLU Kimyasal ..
 AZAK Denizcilik
 FORSA Uluslararas..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim