Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Bakanlık, Bureau Veritas'a ''Aba altından sopa gösterdi''
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü, "Türk Bayraklı Gemilerde Bayrak Devleti Adına Hareket Edecek Kuruluşların Seçimi ve Yetkilendirmesine Dair Yönetmelik" kapsamında yetkilendirilen, Fransız Klas Kuruluşu Bureau Vertitas'ın yetkilerini 08.08.2015 tarihinden geçerli olmak üzere iptal ettiğini açıkladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı adına Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdür Vekili Cemalettin Şevli imzasıyla, sektör temsilcilerine gönderilen resmi yazışmada, Bureau Veritas Şirketinin hali hazırda yetkisinin devam ettiği kaydedilirken, 08.08.2015 tarihine kadar, İdare adına Türk Bayraklı gemilere vereceği belgelerin geçerlilik sürelerinin kabul edileceği kaydedildi.

BV'NİN İZNİ NEDEN İPTAL EDİLDİ?

Alınan bilgiye göre, Süleyman Bursalıoğlu isimli bir Türk armatörü 1994 yılında BV Klaslı bir gemi alımıyla birlikte, alınan geminin sertifikalarının geminin özelliklerini yansıtmadığı ve ticari zarar uğradığı gerekçesiyle, 1998 yılında Bureau Veritas'ın Paris Merkez Ofisine, Türkiye'de görülmek üzere bir dava açtı. Birinci Yerel Mahkeme 2008 yılında Bureau Veritas'ın aleyhinde tazminata hükmetmesine rağmen, BV davayı temyize gönderdi.

5 yıl süren temyiz süreci sonucu, birinci dava Yerel Mahkemeye dönerek dava sil baştan 2013 yılında yeniden görülmeye başlandı. Ancak bu süreç içerisinde BV ile mağdur olduğunu iddia eden Türk armatörü Süleyman Bursalıoğlu arasında sulh yapmak amacıyla yapılan girişimler anlaşmazlıkla sonuçlandı.

Süleyman Bursalıoğlu'nun idari noktada yaptığı başvurular neticesinde Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü, Merkezi Fransa'da bulunan Bureau Veritas isimli klas kuruluşunun "Türk Bayraklı Gemilerde Bayrak Devleti Adına Hareket Edecek Kuruluşların Seçimi ve Yetkilendirmesine Dair Yönetmelik" kapsamında yetkilerini 08.08.2015 tarihinden geçerli olmak üzere iptal etti.

BAKANLIK, BV'YE NEDEN ABA ALTINDAN SOPA GÖSTERDİ?

Türk Denizcilik sektöründe hizmet veren Fransız Klas Kuruluşu Bureau Veritas, 222'si Türk Bayraklı gemi olmak üzere Türk armatörü ve gemi işletmecisinin ait 462 gemiye klaslama hizmeti veriyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz uzmanlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü'nün mahkeme sonuçlanmamasına rağmen Türk pazarında hakim konumda bulunan Bureau Veritas'ın yetkisini, bir sene sonra iptal edeceğini açıklamasının, "aba altından sopa göstermek" olarak yorumlandığı kaydedildi.

Konu ile ilgili görüştüğümüz denizcilik uzmanları, Deniz ve İçsular Genel Müdürlüğü'nün yaptığı açıklama ile "Bureau Veritas'ın sorun yaşadığı Türk armatörü Süleyman Bursalıoğlu ile arasındaki anlaşmazlıkları halletmesi için zaman verildiği" şeklinde bir mesaj içerdiğini belirterek, eğer büyük bir sorun olsaydı, yetkilendirme izni iptalinin bir yıl değilde, 2 aylık bir süre için verileceği ifade edildi.



Kaynak: Deniz haber ajansı
Eklenme tarihi: 19.08.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 F.ÖMEROĞLU Ltd Şt..
 EGEBİRLİK Taşımac..
 MOBYDİCK Yat
 UĞUR Den. San. Lt..
 KARADENİZ Yatçılı..
 BİSTEK Gemi Elekt..
 FURUNO Denizcilik
 ALCOR Shipping
 MUMCUOGLU Gemicil..
 KÖKSALANLAR Deniz..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim