Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
25 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemi tutuklandı !
KKTC’ye ithal edilecek 5 bin ton mısırı taşıyan Togo bayraklı Milanosy isimli yük gemisi yükünü boşaltmak için yanaştığı Gazimağusa Limanı’nda tutuklandı.

Piyasa değeri 1 milyon 250 bin dolar olan 5 bin ton mısırı taşıyan geminin, ithalatçı firma ile geminin bağlı olduğu firma arasındaki bir anlaşmazlık sonucu, mahkemelik olduğu ve mahkemenin de tutuklama kararı verdiği öğrenildi.



İthalatçı firmanın avukatından alınan bilgiye göre, ithalatçı firma, ithal edilen mısırın bedelinin yüzde 80’ini ödemesine karşın, gemi sahibi ithalatçı firmadan yükü boşaltmak için ekstradan ücret talebinde bulundu. Bunun üzerine, ithalatçı firma da mahkemeye başvurarak, kendilerinden talep edilen haksız kazancın önlenmesini ve geminin yüzde 80’ini ödedikleri mısır ile kaçmasının engellenmesini istedi. Bu talep üzerine mahkemede sorunun aşılabilmesi için Togo bayraklı Milanosky isimli geminin tutuklanmasına karar verdi.

Gemi şu anda, içerisindeki personeliyle birlikte Gazimağusa Liman Dairesi Başkanlığı önünde demirli olarak duruyor ve üzerinde de bir polis ile bir liman görevlisi nöbet tutuyor.

Konu ile ilgili olarak görüşlerine başvurduğumuz Gazimağusa Liman Başkanı Ahmet Dökmecioğlu, geminin mahkeme emri ile tutuklu olduğunu doğruladı. Ahmet Dökmecioğlu, geminin kaçmasını önlemek maksadıyla alı koyduklarını ve üzerinde 24 saat bekçi olduğunu belirtti.

İleri bir adım için yeni bir mahkeme kararını beklediklerini dile getiren Dökmecioğlu, gemideki malın şu an için boşaltımının da söz konusu olamayacağını bildirdi.

Geminin acenteliğini üstelenen Almeyda Denizcilik sorumlusu Hasan Darkod, geminin neden tutuklandığı hakkında bir bilgisi olmadığını söyledi.

Tarım Dairesi Müdürü Emine Solyalı ise ülkeye girmesi söz konusu olan her ürünün Tarım Teftiş Kurulu tarafından kontrol edildiğini, kontrol edilip sorun çıkan ürünler ile ilgili olarak da kesinlikle kendilerine bilgi ulaşacağını söyledi.

Emine Solyalı söz konusu ürüne kontrol yapılıp sorun tespit edilmesi halinde de kendilerine bunun bilgisinin ulaşacağını dile getirdi.

Kaynak: Gündemkıbrıs
Eklenme tarihi: 21.08.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 CoShip
 NOVA Shipping
 ATUNCO Shipping
 RANA Denizcilik
 TEAM SHIP Crew
 EGETAN Denizcilik
 GLOBUS Uluslarara..
 SARP Yat İmalat S..
 VİYA Yachting
 INSPEKTOR Marıne ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim