Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Samsun'da trol ile avcılık sezonu davul zurna ile açıldı
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven; “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçılık sektörü yüzbinlerce insana ekmek kapısı olduğu gibi gelişen ülkemizin büyüyen nüfusunu beslemekte önemli bir kaynaktır" dedi.

2014-2015 Trol ile su ürünleri av sezonu, Yakakent İlçesi Balıkçı Barınağında düzenlenen bir törenle açıldı. 15 Eylül’de yapılan törene Yakakent Kaymakam Vekili Oğuz Alp Çağlar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven, Yakakent Garnizon Komutanı, İlçe Emniyet Müdürü, Yakakent İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Kökduman, Su Ürünleri Üreticileri Yetiştiricileri Birliği Başkan Osman Parlak, Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Atıf Malkoç, İlçe Müdürleri ve çok sayıda balıkçı katıldı.



Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Kadir Güven törende yaptığı konuşmada; “Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçılık sektörü yüzbinlerce insana ekmek kapısı olduğu gibi gelişen ülkemizin büyüyen nüfusunu beslemekte önemli bir kaynaktır. İlimiz uzun kıyı sınırları ve zengin iç su kaynakları ile bu sektörde önemli bir yer tutmaktadır. İlimizde toplam 470 adet balıkçı gemisi ve yaklaşık 3.143 ruhsatlı balıkçı bulunmaktadır. Bu gemilerin 109 adeti 12 metreden büyük, geri kalan 12 metreden küçük teknelerdir. Su ürünleri sektörünün önemi gün geçtikçe daha iyi anlaşılmakta olup sektörün sağlıklı gelişimi ve desteklenmesi adına da birçok adımlar atılmaktadır. Bunlardan en önemlisi Su Ürünleri Genel Müdürlüğünün kurulmuş olması ve İllerde şube müdürlüklerinin kurulma aşamasında olmasıdır. Böylece sektör sorunları daha kolay aşılabilecektir. Ayrıca son yıllarda balıkçı gemilerine sağlanan ÖTV siz yakıt desteklemesi balık avcılığında en önemli giderlerden birinin azaltılması yolunda büyük bir destek sağlamıştır" dedi.

Konuşmasına devam eden Güven “Ülkemiz balıkçı gemi filonun büyüklüğü denizlerimizde balıklar üzerinde baskı oluşturmakta ve gemi başına düşen av miktarını azaltmaktadır. Bakanlığımızca son iki yıldır uygulanan balıkçı gemilerinin filodan çıkarılmasına karşılık ödenen destek sayesinde hem denizlerimizdeki balık popülasyonu üzerinde oluşan baskıyı azaltmayı ve sürdürülebilir bir balıkçılığı hedeflemekte, hem bu sektörden ayrılacak olanlara bir fırsat sağlamakta, hem de balıkçı gemisi sayısının azaltılması ile gemi başına düşecek av miktarını artmasını sağlamaktadır” diye konuştu.

Güven, konuşmasının son bölümünde ise ‘3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ” ile getirilen av yasakları konusunda balıkçıları uyarak, “Getirilen yasak, sınırlandırma ve sorumluluklara tüm balıkçılarımızın uyması hem kendi menfaatleri hem de kaynakların sürdürülebilir işletimi bakımından önemlidir” dedi.

Yakakent Kaymakam Vekili Oğuz Alp Çağlar, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Su Ürünleri Kooperatifi Birliği Başkanı Atıf Malkoç’ un günün önemine binaen yapmış oldukları konuşmaların ardından davetliler balıkçı teknesiyle denize açılarak temsili trol av operasyonu yapıldı.



Kaynak: Samsunhaber
Eklenme tarihi: 17.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANTRA Denizcilik..
 ASLI Deniz Taş. V..
 AKMAR Denizcilik
 GN GROUP
 DEVAL A.Ş.
 AFRICA MARINE COM..
 DESAS A.Ş.
 BERRAK Denizcilik
 ORION Denizcilik ..
 ARZU YATCILIK TUR..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim