Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Deniz ve iç su araçlarının kayıt işlemleri
Gemi, deniz ve iç su aracının kaydedildiği, ana ve yardımcı kütüklerden oluşan elektronik kayıt sistemi olan bağlama kütüğüne ilişkin usul ve esaslar ile idari yaptırımlar belirlendi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Bağlama Kütüğü Uygulama Yönetmeliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Buna göre, bağlama kütüğü, her liman başkanlığında ve liman başkanlığının yetki alanında bulunmayan iç sularda belediye başkanlıkları bünyesinde kurulacak. Bağlama kütüğünün iç sularda hangi belediye başkanlıkları bünyesinde tutulacağı Bakanlık tarafından belirlenecek. Gemi, deniz ve iç su araçlarının malik veya işletenleri, gemi, deniz ve iç su araçlarını bağlama kütüğüne kayıt ettirmek ve ruhsatname almak zorunda olacak.

İlk defa kayıt edilecek veya kayıt değişikliği yapılacak gemi, deniz ve iç su araçları için, iktisap veya kayıt değişikliğini gerektiren işlem tarihinden itibaren bir ay içerisinde yazılı olarak ilgili başkanlığa başvurulacak. Malik veya işleten, gemi, deniz ve iç su aracının boy ölçümü işlemi yapıldıktan sonra istediği bağlama kütüğüne kaydettirebilecek.

Bağlama kütüğüne; 18 gros tonilatonun altında ve 2,5 metre ve üzerindeki; Milli Gemi Siciline veya Türk Uluslararası Gemi Siciline tescil edilmemiş ticari gemi, deniz ve iç su araçları, 2,5 metre ve üzerindeki özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve içsu araçları zorunlu olarak kaydedilecek.

Türk Ticaret Kanununun bayrak çekme hükümlerine bağlı olmaksızın; yabancı uyruklu olup oturma izni bulunan gerçek kişilere ait özel kullanıma mahsus, devlete ait ve temel kamu hizmetlerinde kullanılan, 2,5 metrenin altındaki ticari ve özel gemi, deniz ve iç su araçları ile Gençlik ve Spor Bakanlığınca tescil edilmiş spor kulübü ve federasyonların envanterinde kayıtlı olup da münhasıran spor faaliyetleri için kullanılan gemi, deniz ve iç su araçlarının talep olması halinde kayıtları yapılacak.

Bağlama kütüğüne kaydedilecek her gemi, deniz ve iç su aracının ayırt edici bir adı olacak.

Bağlama kütüğüne kaydedilen her bir gemi, deniz ve iç su aracına bağlama kütüğü ruhsatnamesi verilecek. Bağlama kütüğüne kayıtlı gemi, deniz ve iç su araçları Türk bayrağı çekmek zorunda olacak.

İdari para cezası

Ruhsatnamesi olmayan veya zamanında vize işlemi yapılmayan gemi, deniz ve iç su aracının maliki ve işletenine, tescil edilmemesi veya vize yaptırılmaması nedeniyle idari para cezası uygulanacak. Bu ceza, tahsil edilemeyen ruhsat ve vize harç tutarının beşte birine ilave olarak ruhsatnamenin düzenlenmesi veya vizenin yapılması gereken tarihten itibaren geç kalınan her ay için yüzde 5 eklenerek hesaplanacak.


Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 25.09.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 EŞMELER Tarım Ltd..
 ERC Denizcilik Lt..
 TRANSPASİFİK deni..
 BERRAK Denizcilik
 AYGÜN Denizcilik ..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 DESAS A.Ş.
 CANMAR Denizcilik
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 FURKAN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim