Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Kocaeli'de 5 gemi, 4 yıldır çürüyor
Nahit Sürüm ve Sürüm ailesine ait Canas firmasına ait 5 gemi, icra hakimi tarafından verilen kararla Tütünçiftlik sahilinde bağlandı. Gemiler Tütünçiftlik sahilinde 4 yıldır bağlı halde duruyor.

Canas firmasına ait, Fırtına 5, Hancı C, Murat M, Burak ve Reha R adlı 5 gemi, Tütünçiftlik sahilinde 4 yıldır bağlı halde duruyor. İddiaya göre tanker gemiler, alınan yanlış karar nedeniyle çürümeye terk edildi.



Körfez’in tanınmış iş adamlarından Nahit Sürüm ve Sürüm ailesine ait Canas firmasına ait 5 gemi, icra hakimi tarafından verilen kararla Tütünçiftlik sahilinde bağlandı. 4 yıldır bağlı olan ve neredeyse batacak hale gelen tankerler, iddiaya göre alınan yanlış karar nedeniyle çürümeye terk edildi. Tütünçiftlik sahiline inenler, Fener Gölü yanında demirlemiş irili ufaklı 5 tanker gemiyi görüyor. Yan yana bağlanan ve sahile demirleyen 5 gemi, 4 yıldır aynı pozisyonda çürümeye terk edilmiş olarak duruyor.

YANLIŞ UYGULAMA İDDİASI

Zaman zaman Liman Başkanlığı’nın tepkisine, Büyükşehir Belediyesi’nin çevreyi kirlettiği gerekçesiyle cezasına maruz kalan gemiler, icra hakimi tarafından bağlanma kararı verildiği için sahile demirli olarak duruyor, yerinden kımıldatılamıyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Canas Petrol Ürünleri Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Sürüm, tamamen yanlış uygulama kurbanı olduklarını söyledi.

İTİRAZ ETTİK AMA...

İş adamı Sürüm, “İcraya neden olan borcumuzu, bağlanan bir gemiyi satarak rahatlıkla ödeyebiliriz. İcra konulmasını isteyen alacaklıların isteğini kabul eden hakim, aldığı yanlış kararla kara yasalarını uygulayıp, bağlama kararı aldı. İtiraz ettik ama kabul edilmedi. Normalde, kara yasalarında araç bağlanır, oysa deniz de farklı yasalar uygulanır ve icra konulan geminin çalışarak borcunu ödemesine izin verilir” dedi.

500 BİN LİRA BORÇ

Açıklamasını sürdüren Sürüm şöyle devam etti: “Burada bu kararı alan hakim, karar yasalarına göre hareket etmiş ve bağlama hükmü vermiş. Gemileri çalıştırabilsek borcumuzu rahatlıkla ödeyeceğiz, fakat yasalara göre yerinden oynatmamız dahi suç. İcraya neden olan borcumuz 500 bin lira civarında, gemilerimizin değeri 3 milyon lirayı aşıyor. Ne satabiliyoruz, ne bakım yapabiliyoruz, ne de çalıştırıp para kazanarak borcumuzu ödeyebiliyoruz.”

1 YIL SONRA BATARLAR

Gemilerin sahil içinde görüntü kirliliği yaptığını belirten Nahit Sürüm, “Biz de bu durumdan rahatsızız, korunaklı bir yer gösterseler oraya çekeceğiz. Açığa bırakamıyorsunuz, personel yok, demir tararsa kaybolur gider, biz suçlu oluruz. Yer istedik gösteremediler, ne yapacağımızı biz de şaşırdık. 4 yıldır gemiler çürümeye başladı, onarım olmazsa 1 yıl sonra olduğu yerde hepsi batar” ifadelerini kullandı.

ÇARESİZLİK İÇİNDEYİZ

Büyükşehir’in gemilerin kaldırılmasını istediğini söyleyen sürüm, “Yer gösteren yok. Tam anlamıyla çaresizlik içinde oturup milli servetin ve sermayemizin çürümesini seyrediyoruz. Devlet kanalıyla yapılan icralarda dahi bir mala bağlama verilmez, icra konur çalışıp parasını ödesin diye serbest bırakılır. Gemilerimiz Türk bayraklı, icra kaydı olunca kaçırma şansı zaten yok. Yeter ki çalıştırmamıza ve bakım yapmamıza izin verilsin, borcunu rahatlıkla öder” dedi.

ÇALIŞMA İZNİ VERİLSİN

Sürüm, deniz kanunlarına göre seferden men kararı olmaması gereken Fırtına 5, Hancı C, Murat M, Burak ve Reha R adlı gemilerin bir an önce salınması gerektiğini, aksi halde oldukları yerde batacaklarını tekrarlayarak, “Borcumuzu ödememiz için bize çalışma izni verilmeli. İcrayı bu şekilde koyan alacaklılar da pişman ama karar değiştirilmiyor” diyerek yetkililerin sorunun çözümü noktasında gerekeni yapmasını istedi.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 14.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ARIF KALKAVAN
 MONO Denizcilik
 YEŞİL DALYAN Deni..
 DOĞANBEY Denizcil..
 TEXPERT Teknoloji..
 KALAMIŞ Denizcili..
 AKDENİZ Ro-Ro Den..
 BANMARİN Denizcil..
 AKAR Deniz
 HACIBEKİROĞLU Den..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim