Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Gemi kazalarında teminat tutarları belirlendi
Yolcuların gemi kazası sonucu ölmesi veya yaralanması ya da eşyalarının hasara uğraması durumlarında ödenecek asgari teminat tutarları belirlendi.

Hazine Müsteşarlığının Deniz Araçları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Tebliğ, deniz araçları için işletmecilerinin veya donatanlarının yaptırmak zorunda oldukları mali sorumluluk sigortasına ilişkin tarife ve talimatı belirliyor.

Buna göre, yolcu sayısı 12'den fazla olan deniz araçlarında asgari teminat tutarları bagaj başına 2 bin 250, araç başına 12 bin 700, kişi başına 250 bin SDR olarak belirlendi. Belirtilen kaza başına maddi teminat tutarı ile ölüm, sakatlık ve tedavi giderleri teminat tutarları, hem yolcu hem de üçüncü şahıslara verilen zararlar için uygulanacak.

Maddi teminatlar için teminatın yüzde 10'unu geçmemek üzere sigortacı ile sigorta ettiren arasında serbestçe belirlenen bir muafiyet konulabilecek.

Sigorta primleri, Türkiye’de su araçları sorumluluk branşında ruhsatı olan sigorta şirketlerince serbestçe belirlenecek.

Geçerli sigorta sözleşmeleri

Türkiye’de faaliyet gösteren sigorta şirketlerince düzenlenen poliçeler geçerli kabul edilecek. Yabancı bir kulüp veya sigortacı tarafından düzenlenen poliçelerin geçerli kabul edilebilmesi için; "Muteber P&I Kulüpleri ve Sigorta Şirketleri Listesi"nde bulunan kulüpler veya sigortacılar tarafından düzenlenmesi ve belirlenen limitlere uygun olması gerekecek.

Öte yandan 19 Temmuz 2014 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan Deniz Araçları Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Tarife ve Talimat Tebliği de yürürlükten kaldırıldı.

SDR: Uluslararası Para Fonu (IMF) tarafından 1969 yılında oluşturulan uluslararası bir rezerv birimi olan Özel Çekme Hakkı anlamına geliyor. 1 SDR=1,54139 dolar olarak hesaplanıyor.



Kaynak: Dünya
Eklenme tarihi: 18.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ZRC Denizcilik
 ROTA Gemi
 DETEK Deniz Tekno..
 HABAŞ Petrol Ürün..
 DERİN Dalgıçlık
 DENAK Depoculuk v..
 OCEAN Shipping Ap..
 DOKA MARİN Gemici..
 ÖZGÜR GÖRSEV Su S..
 UZMAR Uzmanlar De..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim