Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Yeni boya yok bahane çok !
Başkan Aziz Kocaoğlu, Çakabey gemisinin tersaneye geri gönderilme sebebini önce "ufak tefek sorunlar" sonra da "yeni teknoloji boya bulundu" diye açıkladı. Kocaoğlu'nun yanlış bir tutum içinde olduğunu söyleyen gemi uzmanları,"Yeni boya bulunsa önce mühendislerin haberi olur" dedi.



İç körfezde yolcu taşıma amacıyla alınan gemilerden Çakabey'in, seçimden hemen önce İzmir'e getirilip, 84 gün iskelede bekletilmesini, 5 ay çalıştırıldıktan sonra da yapıldığı tersaneye geri gönderilmesini sorgulayan uzmanları ve gazetecileri "kentlinin moralini bozmaya çalışmakla" suçlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun "Yeni teknoloji boya bulundu, onun için gemi boyanmaya gönderildi" şeklindeki açıklaması, bu alanın uzmanlarını tatmin etmedi. Geminin imal edildiği tersanenin yetkilileri de yeni bulunan bir boyanın söz konusu olmadığını söyledi. Gemicilik sektöründe boyama işleminin "ufak-tefek" diye adlandırılamayacağını kaydeden uzmanlar, "Ayrıca gemi imalatıyla ilgili yeni bir teknoloji geliştirilse, yeni bir boya bulunsa bundan önce gemi mühendislerinin haberi olur" dedi.

VASIFLARIMIZ HİÇE SAYILIYOR

Kocaoğlu'nun tutumunu ve "herkes yerli yersiz beyanat veriyor" biçimindeki tepkisini eleştiren Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) İzmir Şubesi Başkanı Hakkı Toros, şöyle konuştu: "Ben herkes değilim. GEMİMO İzmir Şube Başkanı olarak bu benim görevim ve İzmirlinin doğruları görmesi için hemşehrilerime borcum. 45 senelik meslek hayatımda doğru olmayan, yalan, yanlış tek bir rapor ve beyanat vermedim. Uluslararası tecrübemi, meslek ahlakımı, bilgimi ve meslektaşlarıma saygımı tüm denizcilik camiası iyi bilir. Demek ki bu vasıflarımızı Sayın Aziz Kocaoğlu hiçe sayıyor. Önemli değil, önemli olan denizcilik mesleğini bilenlerin, hakkımdaki fikirleridir. Sayın Kocaoğlu, beyanatında samimi değil. Maalesef yanlış tutumunu hala devam ettiriyor.Biz bütün bunlara rağmen ulaşım yetkililerinin Başkanı yanlış bilgilendirdiklerini tekrar söyleyelim. Geminin tutanağındaki onlarca eksikliği tüm denizciler biliyor. Gemi boya için gidiyormuş. Bu biz denizcilerce kabul edilemez ve ciddi olmayan eksik bir beyandır."

CEVAPSIZ SORULAR

Yeni nesil gemilerin üreticisi Özata Tersanesi Dış Ticaret Müdürü Hulusi Ataseven, Çakabey'in tekrar boyanacağını söyledi. Başkan Kocaoğlu'nun, "yeni boya bulundu" sözlerine ilişkin Ataseven "Çakabey aynı firmanın daha iyi bir boyası ile boyanacak. Gemi bakım için boyanacak. Yeni bir boya bulunmadı" dedi. "Diğer gemilerde 6 ay sonra bakım için boyanmaya gelecek mi? Çakabey'in yeni boya masrafını Büyükşehir Belediyesi mi üstlenecek?" şeklindeki soruları ise cevapsız bırakan Hulusi Ataseven, "Biz firma olarak sadece Büyükşehir Belediyesi'ne karşı sorumluyuz" demekle yetindi. Özata Tersanesi'ne gönderilen Çakabey, boyama işlemi için kızağa çekilecek. 15-20 gün sürecek boya işleminin, boya yapılacak bölgedeki temizlik ile birlikte 1 ay süreceği öğrenildi. Aziz Kocaoğlu ve Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İZSU'da bürokrat olduğu ortaya çıkan Gemi Mühendisleri Odası (GMO) İzmir Şube Başkanı Prof.Dr. Gökdeniz Neşer, yaptıkları açıklamalarda, yeni nesil gemilerinin "ufak-tefek sorunları" olduğunu ifade etmişti. Otoritelerin "ufak tefek sorun için gemi tersaneye geri mi gönderilir" demesi üzerine bir açıklama daha yapan Kocaoğlu, bu kez gemilerde sorun olmadığını, "yeni teknoloji boya ile boyanması için" gönderildiğini söylemiş, eleştirilere tepki göstermişti.

***********************************

KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERİMİZ:

25.10.2014 - AKP'den İzmir'in yeni gemilerine eleştiri
21.10.2014 - İzmir'in yeni gemileri GMO'da polemiğe neden oldu
16.10.2014 - Skandal gemi geri gönderildi




Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 28.10.2014




Share |




YORUMLARINIZ


izdeniz maaşları
bir de bu tip gemilerde çalıştırdıkları kaptan ve baş makinistlere verdikleri maaşları araştırın lütfen. bedava ya uzakyol kaptan ve baş makinist/mühendis arıyorlar. izdeniz belediyeye ait bir firma çalışma sartları iyi değil maaş da bu şartlara gore cok düşük.

Yazan: m.a - 28.10.2014 21:40:57


Yazık
Farkındaysanız sitede haber olabilen bu konuda ''Yeni teknoloji boya bulundu,daha kaliteli boya ile boyanacak,işlem bir ay sürecek'' dışında başkaca bir şey yok...Gemilerin hizmete sokulmasında önemli sıkıntılar varsa yetkililerce açıklanmalı,bu tarz basit tartışmaların önüne geçilmeli,hizmet sunulacaksa kısa zaman içinde sunulma gayreti gösterilmelidir.Çözümü ortak aramak ta en yakışan yoldur,muhalefet olsun diye yada muhalefeti susturmak için gösterilen gayretlerin yersiz olduğunun farkına varılması hepimizin menfaatinedir.Uykpt Yaşar DERİN
Yazan: Yaşar DERİN - 28.10.2014 20:13:49




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 MOBİDİK Yatçılık
 İZMİR DENİZ NAKLİ..
 AY İnşaat Turizm ..
 INSPEKTOR Marıne ..
 IBC Güler Dış Tic..
 EMRE Denizcilik
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 İSTANBULLİNES Den..
 ARAS Gemi Kurtarm..
 ESRA Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim