Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Ayağı kırık halde 25 gün gemide bekletilen personel hayatını kaybetti
Türk armatörlük firması Voda Denizcilik'e ait Panama bayraklı M/V FB GLORY isimli kuruyük gemisinde yağcı olarak çalışan Bülent Güngör isimli mürettebat, ayağı kırık halde 25 gün gemide bekletildi. M/V FB GLORY isimli geminin kaptanı Salim Kartal'ın, Voda Denizcilik Şirketine, "Personeli Çekin. Durumu Ağırlaştı" telkinine rağmen, gemi sahibinin "Türkiye'ye geliyorsunuz" diye reddettiği ortaya çıktı.

M/V FB GLORY isimli geminin kaptanı Salim Kartal, "Bülent Güngör, gemiye katıldıktan 5 gün sonra ayağında şiş olduğunu belirterek istirahat izni verildi. Ancak, gün geçtikçe durumu ağırlaştı. Mısır'a vardığımızda, gemi armatörüne ve Mısır'daki acentaya "personeli çekin, çok daha ağırlaştı." dememize rağmen, 'Türkiye'ye geliyorsunuz. Mısır'da siyasi olaylar var' denilerek mürettebatın çekilmesine karşı çıktılar" diye konuştu.

M/V FB GLORY isimli geminin sahibi olan Voda Denizcilik'in ihmali olduğunu dile getiren gemi kaptanı Salim Kartal, "Mısır'da çekmediler. Çanakkale'ye yaklaştığımızda "İbrahim Güngör gemiden indirin dememe rağmen, şirketten geri dönüş bile olmadı. Voda Denizcilik Şirketi'nin bu konuda büyük ihmali var" dedi.

OLAY NASIL GELİŞTİ?

05 Haziran 2014 tarihinde İngiltere'nin Plymouth Limanı'nda denetime giren Türk armatörlük firması Voda Denizcilik'e ait Panama bayraklı M/V FB GLORY isimli kuruyük gemisinde tespit edilen eksikliklerden dolayı PSC müfettişleri tarafından tutuklandı.

Gemi armatörü, gemide bulunan yağcı ve 2. kaptan eksikliğinden dolayı Bülent Güngör isimli denizciyi işe alarak 9 Haziran 2014 tarihinde İngiltere'ye gönderdi. Bülent Güngör isimli mürettebat 10 Haziran 2014 tarihinde gemiye katıldı.

PSC denetiminden dolayı, gemi personeli yoğun tatbikatı esnasında, gemiye yağcı olarak katılan Bülent Güngör, 5. günde ayağını bir yere çarptığı belirtmesi üzerine, geminin çarkçıbaşısı Yılmaz Üstün tarafından Bülent Güngör'e istirahat verildi. Bülent Güngör'ün ağrılarının artması üzerine aşırıcı derecede ağrı kesici verildiği kaydedilirken, geminin açık denizde olması ve Mısır'a doğru seyretmesinden dolayı, geminin kaptanı Salim Kartal, şirketi arayarak, Bülent Güngör'ün Mısır'da hastaneye gönderilmesini yada acil olarak Türkiye'ye çekilmesini istedi.

Ancak geminin Mısır'daki acentesi ve gemi armatörü Voda Denizcilik Personel Müdürü Yavuz Yıldız, "Türkiye'ye geliyorsunuz. Mısır'da siyasi olaylar var" diyerek, gemi kaptanının teklifini reddettiği iddia edildi.

Voda Denizcilik'e ait M/V FB GLORY isimli geminin, 10 Temmuz 2014 tarihinde İstanbul'a gelmesi ile birlikte, gittikçe sağlık sorunları artan Bülent Güngör isimli mürettebat, Kartal Eğitim Hastanesi'ne kaldırıldı.

Bülent Güngör'ün ailesi Çanakkale'de ikamet ettiğinden dolayı, Bülent Güngör, 11 Temmuz 2014 tarihinde 18 Mart Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü. İlk tetkikler sonucu, ayağında kırık olduğu tespit edilerek ameliyata alındı. Bülent Güngör'den alınan parçalar sonucu, 18 Mart Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi doktorları, hastaya kanser teşhisi koydu.

18 Mart Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanesi, kanser tedavisinde kullanılacak yeteri kadar malzeme olmamasından dolayı, Bülent Güngör'ün İstanbul'a gönderilmesine karar verdi. Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi'nde tedavi görmeye başlayan Bülent Güngör, kemoterapi göreceği 12 Ağustos 2014 tarihinde ise hayatını kaybetti.

VODA DENİZCİLİK: BİZİM GEMİMİZDE Mİ KANSER OLDU?

Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Voda Denizcilik Genel Müdürü Fatih Yıldız, Bülent Güngör'ün hayatını kaybetmesinden dolayı üzüntülü olduklarını belirtirken, "Bülent Güngör daha önce kanser hastasıymış. Ancak ne kendinin ne de bizim haberimiz vardı. Bize gleen sağlık raproları temizdi. Ve onun için işe aldık ve gemimize gönderdik. Herhalde bizim gemimizde kanser olmadı" diye konuştu.

Kendisine sorulan "Ayağı kırık bir vaziyette 25 gün gemide gezdirilmesi ne kadar doğru? Gemi kaptanı Salim Kartal'ın "Personeli Çekin" telkinine rağmen Personel Müdürü olan kardeşiniz Yavuz Yıldız'ın "Türkiye'ye geliyorsunuz" demesi ne kadar insani" sorusuna cevap veren Voda Denizcilik Genel Müdürü Fatih Yıldız; "Geminin sorumlusu kaptandır. Kaptanın böyle bir maili ve telkini yok. Bunlara incelememiz lazım." dedi.

FİRMA GENEL MÜDÜRÜ FATİH YILDIZ, TEHDİT ETTİ

Hayatını kaybeden Bülent Güngör'ün oğlu İbrahim Güngör'ün şirketten para sızdırmak için Deniz Haber Ajansı'nı kullandığını iddia eden Voda Denizcilik Genel Müdürü Fatih Yıldız, kendisinin aynı zamanada avukat olduğunu belirterek, "Deniz Haber Ajansı olarak, bizim ve şirketimiz aleyhinde haber yaparsanız. Size ceza davası açarım" diye tehdit savurdu.

GEMİ ARMATÖRÜNÜN BÜYÜK İHMALİ VAR

Bilgisine başvurulan Deniz Hukukçuları; gemide yaralanan bir mürettebatın olması ve gemi kaptanının konuyu şirkete bildirmesi ile birlikte insani nedenler, denizcilik tahammülleri ve uluslararası kurallar gereği, gemi mürettebatının, en yakın sağlık merkezine, en kısa zamanda ulaşacak sağlık aracı ile gemiden tahliye edilmesi gerektiğini belirtti.

Ticari kaygılardan dolayı, bu işlemi yapmayan gemi armatörünün büyük ihmali olduğunu söyleyen deniz hukukçuları, gemi sahibinin yazılı olmayan deniz örf ve adetlerini de çiğnediğini kaydetti.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı (Recep Canpolat)
Eklenme tarihi: 14.11.2014




Share |




YORUMLARINIZ


Gemi üzerinde personel kazası
Birinci derecede Kaptan sorumludur,ayrıca bir çok yetkiside vardır, yetkisini kullanmazsa ,sorumluluktanda hukuken kurtulamaz,her türlü cezaya çarptırılabilir,kaptan şirkete haber vermiş ancak netice elde edemediği gibi yetkilerinide kullanamamış, ikinci derecede armatör suçludur,yetki ve sorumluluğu vardır ,ancak mahkemede kaptan yetkilerini kullansaydı dediği an kaptan bu mahkemeyi kaybeder,

Yazan: Cemal Yalçın Oyal - 17.12.2016 19:28:58


insana verilen değer bu mu
kaptan suçlu cezası da var ailesi kaptanı mahkemeye verirse ehliyetı iptal olur...voda şirketi suçlu tırnak kopsa ilgilenilmesi lazım ayrıca bu şirket 6 adet hurda eski kostere 1500 dw ortalması hepsini toplasan 8ooo dw tonajlı gemi etmiyor. kenidne mesleğinde guvenen kaliteli meslek poziyon sahibi olan zaten bu tarz 4 cu sınıf firmalara gitmez olene allah rahmet eylesin..
Yazan: ender gun - 20.11.2014 08:46:14


yorumum
1974 ten beri denizle içiçe bir kişi olarak arkadaşların yukarda belirttiği yorumlardan olayla ilgili birer parça var.uluslararası deniz ticaret hukuku ve uluslararası anlaşmalara taraf olan bayrak devletleri nezdinde gerekli girişim hukuken yapılır rahmetli arkadaşımız T.C VATANDAŞI olduğu için gemi kaptanı hakkında soruşturma başlatılır.kanımca hakkına uluslararsı sularda görevi ihmal liman otoritelerine gemide hasta yok şeklinde yalan beyan ve taksirle ölüme sebebiyet vermekten dava açılmalıdır.şirkete msj yada diğer yazılı ispatı mümkün döküman varsa şirket yetkilileride suça iştirakten yargılanmalıdır.giden geri gelmez ama orada görev yapan tüm arkadaşlar başta b.çya tavsiyem bu konu ile ilgili tüm dökümanları iyi muhafaza edin.çünki iş adli mercilere intikal ederse sizede sorulacaktır.yorumumu deniz ticaret hukuku avukatlarına okutun bakalım ne diyecekler.ha rahmetli hastalğını biliyorduda sakladımı.sağlık rp ne diyor.kanser nedeniylelemi bu iş oluşmuş onada bilirkişi tayin edilen prof.lar karar verir.sağlık en önemli şeydir arkadaşlıksa yardımlaşmanın temelidir.herkese selamlar.
Yazan: ahmet uzuner - 18.11.2014 20:12:45


kaptan kaptan
sayın kaptan işinden olacağını bilsen bile o personeli sağlık kuruluşuna sevk edecektin suç senindir
Yazan: tayfa aday adayı idi - 18.11.2014 11:23:08


yazıklar olsun
tüm bunlar bu hükümetin vurdum duymazlıgı yüzünden bakanlık armatörler kolkola dizdize armatöre insan ehemmiyeti yokki biri iner biri biner yeterki pervaneleri dönsün *** süvarininde hatası varsa firmanında herkiminse sorumluluk yazıklar olsun türkiyede insana verilen değer bu kadar işte, ***
Yazan: mehmet atabey - 17.11.2014 16:58:12


sorumlu butun personeldir.
Gemide arkadasin,meslektasin,bir insan irki farketmez hasta ve bir misir limani yapiyor onu hastaneye gonderemiyorlar yazik,ayip,gunah be kardesim;peki ya ne yapilmali ya da yapilmaliydi! kaptan sirkete yazar olumlu cevap alamasada acentaya gel al adami hastaneye gotur der pasa pasa tedavi edilir,gibralterden de helikipterle ayni islem.yapilabilir,peki ya personel.niye sorumlu:gemide ki herangi bir personel arakadsinin hastaligi ile ilgili sikayet dilekcesi olusturup kaptana verebilir olumsuz cevapta ise enazindan itf istanbul yetkilisini arayabilir onlar gerekeni yaparlardi,en basiti kastim,polis,liman iscilerine bile durum anlatilsa care olunurdu..insanlık???
Yazan: murat yaman - 16.11.2014 21:11:09


Birinci Dereceden Sorumlu Kaptandır.
Kaptan ehliyetine sahip kişi, bu ve buna benzer hayati konularda yalnızca şirket talimatı ile hareket ediyor, insiyatif kullanamıyor, olan olduktan sonra "ben şirkete bildirdim" gibi saçma sapan bir savunmada bulunabiliyorsa vay o kaptanın gemisinde çalışan deniz emekçilerinin haline. Bence birinci dereceden sorumlu basiretsiz kaptandır. Talimatla çalışan kuklalar değil, gemilerde kaptanlığın ne demek olduğunu bilen kaptanlar çalışmalı.
Yazan: Özgüryz - 14.11.2014 22:33:43




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SEA JOGGERS
 NAUTİLUS Diving
 ORION Denizcilik ..
 ATASOY Grup Deniz..
 MARMARA RoRo
 İYEM Asya Denizci..
 USTAOĞLU Denizcil..
 ARTUR Teknesi
 ONURSAN
 DOGRUYOL Gemi İşl..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim