Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
UN Ro-Ro'nun ABD'li şirkete satışı için iptal başvurusu
Deniz taşımacılığı şirketi UN Ro-Ro İşletmeleri'nin küçük ortağı Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), UN Ro-Ro'nun geçen ay ABD'li özel sermaye fonu Kohlberg Kravis Roberts'a (KKR) satışının durdurulması için Rekabet Kurulu'na başvurdu.

Toplam 910 milyon Euro'luk şirket değeri üzerinden şirketin yüzde 97,6'sına sahip ortakların hisse satışı kararına karşı çıkan ve kendi hissesini KKR'ye satmayan tek hissedar olan UND'den yapılan açıklamada, "UN Ro-Ro'nun satış kararı ve arkasından da satış işlemi gerçekleşmeden (sefer başına) 130 Euro zam yapılması kamuoyunda büyük kaygılara neden oldu." denildi. Konuyla ilgili olarak UND tarafından dün düzenlenen basın toplantısında yapılan yazılı açıklamada ise UN Ro-Ro'nun yanı sıra Çeşme-Trieste hattında faaliyet gösteren Ulusoy Gemi İşletmeleri'nin de 1 Kasım 2007'den itibaren geçerli olmak üzere bilet fiyatlarına yüzde 7,35 oranında zam yapıldığı belirtildi. Toplantıda gazetecilerin sorularını cevaplandıran UND Başkanı Tamer Dinçşahin, "İki şirketin birlikte hareket ettiği ortada. Üstelik UN Ro-Ro'nun zam kararı aslında KKR'ye aittir. Bunun dışında Yunan şirketi Marfin I.G (MIG) ile KKR'nin ilişkisi de önemli. KKR ile MIG arasındaki ilişki Akdeniz taşımacılığında kartelleşme oluşturabilir." dedi.

UN Ro-Ro CEO'su Cüneyt Solakoğlu ise zam kararının KKR tarafından verilmesinin mümkün olmadığını, çünkü Rekabet Kurulu onayı olmadan hisse devrinin gerçekleşemeyeceğini ifade ederek, "Zam kararının sebebi, petrol fiyatlarındaki artışın taşıma maliyetlerini yükseltmesidir." diye konuştu. UND'nin '130 Euro'luk zam yapıldı' açıklamasının eksik olduğunu kaydeden Solakoğlu, şu bilgileri verdi: "130 Euro'luk zam gemilerimizin toplam yükünün sadece yüzde 1,5'ini oluşturan 'uzun araçlar' içindir. Yükümüzün yüzde 65'ini oluşturan yarı römorklara 95 Euro, yüzde 33,5'ini oluşturan komple ünitelere ise 125 Euro zam yapılmıştır." dedi.

Eklenme tarihi: 05.11.2007




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 FERGÜN Denizcilik
 DİZMAN Denizcilik
 İMTRANS Denizcili..
 ALUNA ESTATES S.A
 SERAKİ Turizm Ltd..
 SAHA Ltd.
 ORCA Denizcilik N..
 BAASE & ELSEK
 MARİNMET Deniz İn..
 DENİZCİLER Turizm
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim