Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Milletvekili Kavuncu Denizlerdeki sağlık hizmetlerini anlattı
Ak Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Genel Kurul da milletvekillerine seslenerek, sağlık Bakanlığı’nın 2015 bütçesi görüşmelerinde, yapılan çalışmaları değerlendirdi.

Ebola başta olmak üzere tehlikeli salgınlar karşısında Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarının önemine vurgu yapan Kavuncu, tüm sağlık çalışanlarına başarılar diledi.

Milletvekili Vural Kavuncu, konuşmasında Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü’nün çalışmalarına vurgu yaparak Halk Sağlığı’nın korunmasındaki hassasiyetlere dikkat çekti.

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu Genel Kurulda şunları söyledi:
“Sağlık Bakanlığı’nın dünyaya açılan penceresi konumundaki özel bütçeli bir kamu idaresi olan Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü, 1838 yılından günümüze kadar gelen iki asırlık tarihi özelliği ile ülkemizin en köklü sağlık kuruluşlarından birisidir. Genel Müdürlük sağlık denetimleri, seyahat sağlığı hizmetleri, tele sağlık hizmetleri, gemi adamları sağlık işlemleri ile ilgili hizmetleri yerine getirmektedir. 2014 yılında Kurum tarafından 36 bin 835 gemiye serbest pratika, (bir geminin, bir limana giriş, indirme veya bindirme, yük ve ambar yükleme veya boşaltma yapabilmesi için alması gerekli sağlık izni) 36.621 gemiye patenta (geminin mevcut mürettebatının, taşıdığı yolcuların ve hareket limanının sağlık durumlarını gösteren, gemide bulaşıcı ve salgın hastalık olmadığını bildiren, geminin uğradığı limanlarda uygulanan sağlık tedbirleriyle ilgili bilgileri kapsayan ve limandan ayrılmasında sağlık yönünden sakınca olmadığını gösteren belge) verilmiş, ayrıca 3.218 gemiye de gemi sağlık sertifikası düzenlenmiştir. Genel Müdürlükçe seyahat sağlığı hizmetleri kapsamında; Vatandaşlarımıza sunulan hizmetin yaygınlığını arttırmak, daha çok insanımıza ulaşılabilirliği sağlamak için Türkiye genelinde 32 olan Seyahat Sağlığı Merkezi sayısı bu yıl içinde 43’e çıkarılmıştır. Bu merkezlerde yurtdışına çıkacak olan vatandaşlarımıza gerekli olan aşılar ücretsiz yapılmakta olup, bu hizmet alanında dünyadaki ender ülkelerden birisi de Türkiye’dir. 2014 yılında Kurum tarafından 26.702 kişiye seyahat sağlığı hizmeti verilmiş, 23.742 sarıhumma aşısı, 8.388 tifo aşısı yapılmıştır. Sıtmanın görüldüğü ülkelere giden 12.058 kişiye de hastalıktan korunmak için sıtma profilaksisi uygulanmıştır. Ayrıca yine vatandaşlarımız için 2014 yılı içinde “Seyahat Sağlığı El Kitabı” bastırılmış olup halen dağıtımı yapılmaktadır."



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 20.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 GÜÇLÜ Denizcilik ..
 SERHAT Feribot A...
 AKUADEM Ltd Sti
 KLAS Gemi acental..
 GRANDİ Gemi Kiral..
 YEŞİL DALYAN Deni..
 TANGO Denizcilik
 PEARL NAVAL GLOBA..
 BURTRANS Shipping
 ZİRVE Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim