Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Dev Platform Aliağa'da sökülüyor
38 yıllık serüvenini Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesislerinde sonlandıran ’Atwood Southern Cross’ isimli Petrol ve doğal gaz arama sondaj platformunun söküm çalışmaları devam ediyor. 2008 yılında Ege denizinde ve Karadeniz’de sondaj çalışmaları için Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından kiralanarak kullanılan dev platform kısa bir süre önce römorkörler eşliğinde uzun bir yolculuğun ardından Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Tesislerine getirilmişti.



12 BİN GROSTONLUK PLATFORM ALİAĞA’DA SÖKÜLÜYOR

Aliağa Gemi söküm tesislerinde faaliyet gösteren Sök denizcilik firması tarafından, Malta adasından Aliağa’ya getirilen, 80 metre uzunluğunda 40 metre yüksekliğindeki 12 bin grostonluk dev yüzer petrol arama sondaj platformunda yapılan söküm çalışmalarının 3 aylık bir süreçte tamamlanacağı belirtildi.

Platformdan 10 bin ton çelik elde edileceğini ifade eden Aliağa Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği (GEMİSANDER) Atık Yönetim Merkezi Sorumlusu Ersin Çeviker, “Platformun yetkili kurumlar tarafından yapılan çevre, iş sağlığı ve güvenliği noktasında ki yasal kontrollerinin ardından sökümüne başladık. Sök Denizcilik firmamız tarafından Avustralya’nın bir firmasından satın alınan, ‘Outfit Southern Cross’ isimli bu dev platformun Malta’dan başlayan yolculuğu tesislerimizde son bulmuştu. Gerekli çevre, işçi, sağlığı ve diğer yasal kontroller yapılarak dev platformun sökümüne başlandı. Bu sökümün yaklaşık 3 ay sürmesini bekliyoruz. Sökümüne başlanan bu platform 12 bin groston ağırlığında 80 metre uzunluğunda ve 40 metre yüksekliğindedir” diye konuştu.



ÇEVİKER, ‘DEV PLATFORMUN ALİAĞA’DA SÖKÜLMESİ BİZLERİ SEVİNDİRİYOR’

12 bin groston ağırlığındaki dev platformun Gemi Geri Dönüşüm Tesislerimizde sökülüyor olması bizleri sevindirdi diyen Çeviker, “Bu platform ülkemizde de kullanıldı, geçici bir süre için kiralanmıştı. Özellikle Gökçeada bölgesinde doğal gaz ve diğer petrol çalışmalarına da katılmıştı. Türkiye’de geri dönüşüm faaliyetlerinin çevre ve ilçe sağlığına daha uygun yapılması nedeniyle platformun ülkemizde sökülmesi bizi hem sevindiriyor, hem de gururlandırıyor” dedi.



Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 26.12.2014




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DİPMAR Gemi Kurta..
 İSTANBUL MARİNE P..
 SERAKİ Turizm Ltd..
 DOKA MARİN Gemici..
 SEACOR INTERNATIO..
 YIGIT Shipping Co..
 ASWAN Shipping
 UNİCORİMAN
 SANTRA Denizcilik..
 MUMCUOGLU Gemicil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim