Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Mürettebat 450 göçmeni gemide bırakıp kaçtı
İtalyan sahil güvenlik yetkilileri aynı hafta içinde ikinci kez mürettebatı tarafından terk edilen bir mülteci gemisini yakaladı. 450 Kaçak göçmeni taşıyan gemi içeriden gelen çağrı üzerine İtalyan yetkililerin kontrolüne geçti.

İtalya açılarındaki gemiden yapılan yardım çağrısında, “Yardım edin. Burada kimse yok. Tehlikedeyiz” dendi. Bunun üzerine İtalyan yetkililer harekete geçti. Helikopterle gemiye indirilen altı İtalyan görevli kontrolü ele aldı. İçerisinde mürettebat bulunmadığı için’hayalet gemi’ lakaplı geminin ismi ise Ezadeen olarak belirtildi.



İtalya güvenlik güçleri, 450 mülteci bulunan gemide kontrolü ele aldı. "Ezadeen" isimli geminin tıpkı 900 mülteci taşıyan "Blue Sky M" gibi insan kaçakçıları tarafından terk edildiği ortaya çıktı.

İtalya sahil güvenlik güçleri, ülkenin güney kısmında içerisindeki 450 mülteci ile terk edilmiş halde bulunan Ezadeen isimli bir geminin kontrolünü ele aldıklarını açıkladı. Sierra Leone bandıralı olan ve terk edildiği için sürüklenen gemiye helikopter yardımıyla inen 6 sahil güvenlik görevlisi, kontrolü sağladıklarını kaydetti. Görevliler gemiye çıktıklarında göçmen kadının kendilerine, "Yalnızız, bize yardım edecek kimse yok" dediğini aktardı.

O GEMİ DE TÜRKİYE'DEN

Yetkililer açıklamada geminin bir Türk limanından açıldığını daha sonra terk edildiğini söyledi. İtalya'da 20 Aralık Çarşamba günü de 900 kadar Suriyeli taşıyan bir gemi terk edildikten sonra İtalyan sahil güvenliğince bulunmuştu. Blue Sky M adlı gemi Türkiye'den yola çıkmıştı. Genellikle mültecileri taşıyan gemiler Libya'dan hareket ediyordu. Ancak bu iki geminin Türkiye'den yola çıkması kafaları karıştırdı.

OTOMATİK PİLOT UYGULAMASI

Ancak 70 metrelik gemi otomatik pilot uygulaması sayesinde terk edilmesine rağmen İtalyan sahili boyunca seyir etmişti. Ancak gemi kıyıya çarpmak üzere programlanmıştı. Blue Sky M'de silahlı adamlar görülmüş ve geminin kaçırılmış olabileceği ihtimali gündeme gelmişti. Ancak daha sonra silahları mültecilerin kendilerini korumak için yanlarına aldığı anlaşılmıştı. 10 gün içinde İtalyan sahillerinde mültecileri taşıyan ve Türkiye'den hareket eden iki ayrı geminin terk edilmesi bu olayın önümüzdeki günlerde daha çok yaşanıp yaşanmayacağına dair sorgulamalara neden oluyor. İnsan kaçakçıları yakalanmamak için Yunanistan ve İtalya'ya götürmek üzere birlikte yola çıktığı göçmenleri terk ediyor.

BİNLERCE GÖÇMENİN SONU OLDU

Ortadoğu, Afrika ve Asya ülkelerindeki yoksulluk ve çatışmalardan kaçan on binlerce kişi, her yıl yasadışı yollardan Avrupa'ya ulaşmaya çalışıyor. Son 14 ayda Avrupa'ya gitmek için 170 bin kaçak göçmen İtalya tarafından kurtarıldı. Ancak binlerce göçmen yaşamını yitirdi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 03.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DEVAL A.Ş.
 KAPTAN ACAR Yatçı..
 BERK Turizm Yatçı..
 ERCAN Denizcilik
 AKSAY
 AKIN AKSU Yat
 ONUR Deniz Nakliy..
 TURKON Holding
 MARİN Römorkör ve..
 FERAH TUR. Sey. İ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim