Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
İzmir Büyükşehir'e hatalı gemi sorusu
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 117 milyon euroya Özata Tersanecilik'e ihale ettiği 15 adet yolcu vapurundan bu güne kadar teslim edilen dördünde yaşanan sorunlar meclis gündemine taşındı.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin son toplantısında AK Partili üye Gemi İnşa Yüksek Mühendisi Ünal Özsır, her biri 23 milyon liraya mal olan yolcu vapurlarının bu güne kadar 4 tanesinin İzmir'e geldiğini ancak eksik ve hatalı teslim alındığı için geri gönderildiğini hatırlatarak, "Bunlar nasıl teslim alındı" diye sordu. Ünal Özsır, yanlıştan artık dönülmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi: "İZDENİZ'in elindeki gemiler ömrünü doldurunca yeni gemiler için ihaleye çıkıldı. Şimdiye kadar 4 gemi İzmir'e geldi. Ancak eksik ve hatalı olarak teslim alındığı için geri gönderildi. Bu gemiler nasıl eksik ve hatalı olarak teslim alınmıştır? Bu gemilerin belediyeye yararı oldu mu? Cumartesi pazar günleri gemiler yetersiz kalıyor. Altyapı hazırlanmadan gemiler sipariş edildi. Gemilerin bakım-onarımlarının yapılacağı bir yer yok. İskele sorunu var. Bu gemilerin teslim süresi yazmıyor mu? Süresi geçtiği için bir yaptırım uygulanmıyor mu? İZDENİZ'in yeni aldığı personelle birlikte maliyeti ne olacak? Yeni gemiler geldi diye yolcu sayısı arttı mı? Bir an önce bu projeyi durdurup bu yanlıştan dönmelisiniz. Yalova'daki tersaneyi ihya ettiniz" çıkışı geldi.



Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ise gemilerdeki hataların "düzeltilemeyecek kadar" olmadığını belirterek, "Veremeyecek hesabımız yok. Belediyemizde gizli saklı iş olmaz" diye bu sorulara cevap verdi.

SEBEP AKTARMALI SİSTEM

İzmir'de son günlerde belediye otobüsü şoförlerinin darbedilmesinin de gündeme geldiği mecliste AK Partili üye Çağlar Haspolat, "Saldırılar aktarmalı sistem yüzünden. Şoförlerin ve yolcuların psikolojisi bozuldu. İzmir halkı aktarmalı ulaşım sistemi kabul etmedi. Bu eziyetin çözüme kavuşturulması halkımızın ve şoförlerin selametinedir" dedi. Kocaoğlu ise birilerinin İzmir halkı ile oyun oynadığını iddia ederek, "Sistematik olarak şoförlerin darp edilmeye maruz kalmasındaki sorunu anlamakta sıkıntı çekiyorum. Aktarmalı sistemle alakası olmadığına inanıyorum" diye konuştu.

KURULUŞ AMACINDAN SAPTI

AK Parti Grup Başkanvekili Bilal Doğan da İZBETON'un zarar ettiğini belirterek, "İZBETON zamanında özel sektörle çok rahat rekabet edebilecek konumdaydı. Bu şirketin zarar etmeyi nasıl becerdiğini anlamış değiliz. İZBETON'un sermaye artışına hayır diyoruz" dedi. Oturumda AK Parti Grubu'nun ret oylarına karşılık Büyükşehir'in kasasından belediye şirketlerine 205 milyon lira aktarılması kabul edildi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 19.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ


izmir belediyesi
aslen sakaryalıyım lakin akp ve yandaşlarının bugüne kadar kendi tarafında olmayan belediye ve diğer kurumlara yapmış olduğu baskı maalesef sözkonusu ilimizin belediyesinede uygulanıyor bırakın halkın seçtiği başkan onlarla beraber yürüsün yolllara barikat yapmanıza sebep yok gün olur devran döner birgün sizede aynı şeyler yapılabilir...

Yazan: burhan tuna - 25.01.2015 08:21:13




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENAŞ Deniz Nakli..
 İBC GÜLER
 ATİPOST Turizm
 AKIN AKSU Yat
 YAĞCI Denizcilik
 DOĞRU Denizcilik
 BARBAROS Yatçılık
 MİRA Denizcilik
 İSKOLDEN A.Ş.
 MİRAGE World Hote..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim