Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Milli gemi projesini paralel yapı servis etti
Askeri casusluk davasının firarisi Deniz Pilot Yüzbaşı Özcan Erdemir AYM’nin hak ihlali kararıyla evine döndü. Erdemir ‘paralel yapı’nın TÜBİTAK’taki kumpasını, buharlaşan Milli Gemi projesini anlattı.



HİLAL YILDIRIM-HABER MERKEZİ

Askeri Casusluk davasından 5 yıl hapse çarptırıldıktan sonra firar eden Deniz Pilot Yüzbaşı Özcan Erdemir Anayasa Mahkemesi'nin hak ihlali kararıyla evine döndü. Bu süreçte yaşadıklarını AKŞAM’a anlatan Yüzbaşı Erdemir ‘Neden teslim olmadınız?’ sorusuna karşı “Neden teslim olayım. Ben böyle bir suç işlemedim ki. 10 ay boyunca Türkiye’deydim. Kırsal kesimde bir arkadaşımın evinde saklandım. Adaletin tecelli etmesini bekledim. Silivri’de yatmaktan korkmadım. Ama bu davaya inanmadım. Cemaat biletimizi kesmişti. AYM benim için umut oldu.” dedi.

GÜLEN, DEVLET OLMAK İSTEDİ

Paralel yapının 17 Aralık’ta hükümeti ele geçirmek istediğini söyleyen Erdemir, “Cemaat emniyeti ve yargıyı almıştı. TSK’yı hükümeti ele geçirmede bir engel olarak gördü. Fethullah Gülen devlet olmak istedi. Hükümeti, askerin darbe yapacağı söylentileriyle yanılttı. “Ergenekon, Balyoz, Askeri Casusluk” davalarının başlama sebebi budur. Önce TSK'yı tasfiye ederek yerlerine kendi adamlarını yerleştirdiler" dedi. Eski Genelkurmaş Başkanı Org. İlker Başbuğ'un tutuklanmasını "akla sığmayacak bir hareket" olarak yorumlayan Erdemir şöyle konuştu: TÜBİTAK’taki BİLGEM mühendisleri Askeri Casusluk davasından alındılar. Sonra cemaat kriptolu telefonların başına elemanlarını yerleştirdi. Kritik yerlerde suyun başını tuttular. Erdoğan, başbakanlığı döneminde bu şekilde dinlendi.

SUBAYLAR KURBAN EDİLDİ

Askeri casusluk davasıyla deniz kuvvetlerinin Milli Gemi projeleri de ele geçirildi. Deniz kuvvetlerinin projesinde iki gemimiz yapılmıştı. Projede görev yapan bütün subaylar hem İstanbul hem İzmir’deki askeri casusluk davalarına bulaştırıldı. Bütün projelere el konuldu. Bu projelerimiz nerelere gitti? Belki de satıldı, bilmiyoruz.

Keşke Balyoz'dan yargılansaydım

"Askeri casusluk ve fuhuş iddialarıyla TSK’yı itibarsızlaştırmaya çalıştılar” diyen Erdemir “‘Fuhuş’ o kadar çok aşağılayıcı bir suç ki bizi en çok yıkan da bu oldu. Beşiktaş Adliyesi’nde o gün donanmayı yaktılar. İnsan utanıyor. Keşke Balyoz’dan falan yargılansaydım dedim kendi kendime. En zoru ise eşime anlatmak oldu” şeklinde konuştu.

“Artık adil bir yargılama istiyorum” diyen Erdemir “Ailemle bol bol vakit geçireceğim. Oğlum dava sürecinde okulunu bırakarak çalışmak zorunda kaldı. Şimdi bir yandan iş arıyorum. Adli sicilimiz olduğu için iş bulmak kolay olmuyor. Biz suçsuz olduğumuzu cemaat yargısına anlatamadık. Şimdi Silivri’de yatan polisler bu kumpası neden kurduklarını anlatsınlar. Ama adil yargılanarak anlatsınlar” dedi.



Kaynak: Akşam
Eklenme tarihi: 22.01.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 HORİZON LTD.
 ULUÇAY Yatçılık
 YANARTAS Travel A..
 ATASOY Denizcilik..
 KALKAN Denizcilik
 ŞAHİNOĞULLARI Den..
 GROUPSEA Deniz Ta..
 CAPELLA Denizcili..
 SMARİNE Elektrik
 SELEN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim