Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Biri bu gemiyi durdursun
Hacizli gemi yine çapasından kurtuldu, bu kez balıkçı barınağına girdi. Sabah evinin önünde gemiyi görenler şaşkına döndü.

İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Çandarlı sahilinde demirli Panama bandıralı ’Gofer B’ adlı boş kuru yük gemisi, şiddetli fırtınanın etkisiyle çıpasından kurtulup, yaklaşık 25 deniz mili boyunca sahipsiz bir şekilde sürüklenerek Karaburun’un Mordoğan mahallesindeki balıkçı barınağının içine girip karaya oturdu. Hacizli olduğu için sefer izni olmayan ’Gofer B’ gemisi, 1 Şubat’ta da yine fırtınanın etkisiyle Aliağa’dan kurtulup Çandarlı’da karaya oturmuştu.



BU YAŞANAN İLK DEĞİL...

2012 yılı Haziran ayından bu yana Aliağa’da, Nemrut Körfezi’nde demirli bulunan Panama bayraklı kuru yük gemisi ’Gofer B’, 10 Kasım 2012 tarihindeki fırtınada çıpasından kurtulup, bölgeye yakın olan Ramadan Burnu’nda karaya oturmuştu. Ardından gemi buradan Nemrut Körfezi’ne çekilip demirlendi.

Ancak bu ayın başında aynı gemi şiddetli lodosun etkisiyle bağlı bulunduğu yerden uzaklaşarak Dikili’nin Çandarlı Mahallesi, Piri Reis Burnu’nda karaya oturdu. Üzerinde yük ve mürettebat bulunmayan 2 bin 965 grostonluk gemi, bulunduğu yerden çekilip Çandarlı limanına demirlendi.

’Gofer B’ gemisi bu kez de dün gece şiddetli poyrazın etkisiyle çelik halatlarından kurtuldu. Vatandaşlar durumu farkedince saat 21.00’de Sahil Güvenlik Komutanlığı’nı aradı. Sahil Güvenlik, Karaburun yönünde sürüklenen ve İzmir Dış Körfezi bir uçtan diğer ucuna doğru kontrolsüz şekilde geçen geminin bir kazaya neden olmaması için önlem alıp, bölgedeki gemileri uyardı.

BALIKÇI BARINAĞINA GİRDİ

’Gofer B’ şiddetli rüzgarın etkisiyle saat 23.00’de Karaburun’un Mordoğan Beldesi’nin kuzeyinde karaya oturdu. Gemi fırtınanın yön değiştirmesi nedeniyle bulunduğu yerden kurtulup bu kez saat 01.00 sıralarında Mordoğan kent merkezinin tam ortasındaki balıkçı barınağı önlerine geldi. Dev gemi hiçbir müdahale olmadan mucizevi bir şekilde balıkçı barınağının ağzından içeriye girdi.

Bir tarafı plaj olan balıkçı barınağı içinde kontrolsüz şekilde sürüklenen gemi bu sırada kıyıda bağlı olan birkaç tekne ve kayığı da batırdı. Gemi daha sonra bir süredir boş olan otel binasının önündeki kumluk alanda karaya oturdu.

EVİNİN ÖNÜNDE GÖRENLER ŞAŞKINA DÖNDÜ

Sabah gün ışımasıyla dev gemiyi evlerinin önünde görenler büyük şaşkınlık yaşadı. Geminin kıyıdaki ev ve binalara çaprmadan, korunaklı olan barınağa girmesinin büyük şans olduğu belirtildi.

Karaburun Kaymakamı Engin Yalçın geminin emniyetli şekilde bulunduğu yerden römorkörler tarafından çıkarılıp güvenli bir noktada demirleyeceğini belirtti. Bu arada daha önceki karaya oturma olayı nedeniyle geminin altında da hasar bulunduğu belirtildi.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:

02.02.2015 - KörfezdeKi hacizli gemiler karaya oturdu
15.11.2012 - Karaya oturan ''Gofer B'' gemisi kurtarıldı
09.11.2012 - ''Gofer B'' gemisi Foça'da karaya oturdu





Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 11.02.2015




Share |




YORUMLARINIZ


LPG ECOLE GEMİSİ
LPG GEMİSİ DE VAR ORDA OTURMUŞ BİZ AYRILDIK PARAMIZI ALAMADIK HALA VE MAHKEMEDE BİTMEK BİLMİYOR.HER FIRTINADA BU GEMİLER ÇOK BÜYÜK SORUN.Bİ AN ÖNCE ÇÖZÜLSÜN İSTİYORUZ BU DAVA

Yazan: VEDAT ÇAĞLAYAN - 19.03.2015 11:30:05




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İSKOLDEN A.Ş.
 SARP Yat İmalat S..
 EMİROĞLU Denizcil..
 SOTRAMP Denizcili..
 AKSU Su Dağıtım T..
 SANTRA Denizcilik..
 MARMARA Denizcili..
 ATİPOST Turizm Lt..
 BERGEN Denizcilik
 NAUTİLUS Diving
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim