Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
26 Nisan 2024
Haber
Anket
Gemideki kaçaklara yardım yağdı, mürettebat gözaltında
Çanakkale Boğazı girişinde, Sahil Güvenlik ekiplerince Gelibolu önlerinde ateş edilerek durdurulan kuru yük gemisinden çıkan 10'u Iraklı, 6'sı Filistinli, 321'i Suriyeli olmak üzere toplam 337 sığınmacı ve kaçak geceyi ilçedeki spor salonunda geçirdi.

Valilik, Gelibolu Kaymakamlığı ve Gelibolu Belediyesi'nin yanı sıra vatandaşlar da sığınmacılara yiyecek ve giyecek yardımı yaptı. Yaşanan insanlık dramına Gelibolulular sessiz kalmadı.

Çanakkale Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Gelibolu açıklarında dün saat 18.00 sıralarında, 59 metre uzunluğundaki Türk kuru yük gemisi 'Doğan Kartal'a 'dur' ihtarında bulundu. Ancak, gemi durmayarak yoluna devam etmek isteyince, sahil Güvenlik botundan ateş açıldı. Ateş sonucu dümeni kilitlenen gemi durmak zorunda kaldı.

Sahil Güvenlik ekipleri gemiye çıktı. Gemi, saat 21.00 sıralarında römorkörler tarafından çekilerek Gelibolu İskelesi'ne yanaştırıldıktan sonra içindeki kaçaklar yaklaşık 2 saatte tahliye edildi. Jandarma araçları ve midibüslere bindirilen aralarında 85'i çocuk, 68'i kadın toplam 337 kaçak, Gelibolu Spor Salonu'na getirildi. 3 doktor ve hemşirelerden oluşturulan sağlık ekibi bir hastane görünümündeki salonda, 337 kişiyi sağlık kontrolünden geçirdi, hasta olanlar Gelibolu Devlet Hastanesi Acil Servisi'ne yönlendirildi.

İNSANLIK DRAMINA SESSİZ KALINMADI

Suriyeli kaçaklar için Gelibolu halkı da duyarsız kalmadı. Evlerindeki fazla kilim, battaniye ve özellikle de çocuk eşyasını poşetlere dolduran vatandaşlar gece boyunca onların yardımına koştu.

Kaçaklarla ilgili bilgi almak ve genel ihtiyaçların karşılanması için spor salonuna gelen Gelibolu Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Özacar, doktor ve ilgililerden bilgi aldıktan sonra, yemek ihtiyaçlarının karşılanması için kumanya gönderilmesi ve eksiklerin giderilmesi için talimat verdi. Bir süre sonra belediye tarafından hazırlanan kumanyalar, kaçaklara dağıtıldı. Valilik ve Kaymakamlık da kumanya dağıttı.



Bu arada, spor salonunun genişliğini fırsat bilen mülteci çocukları, çeşitli oyunlar oynayarak vakit geçirdi. Plastik su şişesinden top yapıp oynayan çocukların oyunu büyüklerinin ikazıyla fazla sürmedi.

KAPTAN VE MÜRETTEBAT GÖZALTINDA

Salona getirilen kaçaklar arasında gemi kaptanı Yılmaz Y., 2 mürettebatı ve İtalya'ya gidişi organize ettiği ileri sürülen 3 organizatör de yer aldı.

Ellerine plastik kelepçe takılan kaptan ve mürettebatın sorgulamalarının ardından bugün Gelibolu Adliyesi'ne sevk edileceği belirtildi. Savcının talimatıyla gemiye el konduğu ve yediemine teslim edileceği öğrenildi.

SURİYELİLER KAMPLARA GÖNDERİLECEK

Kaçak gemisinde yakalanan arasında 10'u Irak, 6'sı Filistinli toplam 16 kaçak ise yasal işlemlerin ardından Ayvacık İlçesindeki Yabancıları Geri Gönderme Merkezine gönderildi. Suriye uyruklu 321 sığınmacı ise spor salonunda yasal işlemlerin tamamlanmasını bekliyor. Suriyelilerin, yasal işlemlerin ardından Türkiye'de kurulan kamplara gönderilecekleri öğrenildi.

***********************************
KONU İLE İLGİLİ ÖNCEKİ HABERLERİMİZ:
- Çanakkale Boğazı'nda 'mülteci gemisi' alarmı




Kaynak: Aktifhaber
Eklenme tarihi: 13.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TEMEL Denizcilik
 EVMAR Denizcilik
 BLUETANKERS
 SVR Maritime Corp
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 EKİNCİ Gemi Hizme..
 TUNCMETE Denizcil..
 ERDOĞDU Denizcili..
 DİNÇER Yatçılık
 NİSA Uluslararsi ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim