Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
20 Nisan 2024
Haber
Anket
Sinop'tan ''Cruise Shipping Miami'' fuarı tepkisi
Rota Turizm yönetim kurulu Başkanı Burhan Levend, Cruise Shipping Miami Fuarı'na Sinop'tan sektörle ilgisi olmayan kişilerin getirildiğini, tepki olarak fuara katılmadıklarını açıkladı.

16-19 Mart'ta ABD'de gerçekleştirilecek Cruise Shipping Miami Fuarı'nın Cruise turizminde atılım yapmaya hazırlanan Sinop için dönüm noktası olduğu uzun süredir gündemde... Fuar günü geldi ancak cruise sektörünün önde gelen temsilcisi Rota Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend'in Sinop katılımına ve KUZKA'ya yönelik sert açıklamaları fuarda ciddi fırtınalar yaratacağa benziyor.

“Cruise Shipping Miami Fuarı'na '' İş Gezisi '' adı altında Sinop'tan sektörlerle ilgisi olmayan kişilerin getirildiğini açıklayan Rota Denizcilik Turizm ve Dış Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend, bu duruma tepki olarak son anda fuara katılmaktan vazgeçtiklerini bildirdi.

“Cruise Shipping Miami Fuarı'na Sinop'un ilk kez katıldığını belirten Burhan Levend, bu fuarda Sinop'un tanıtılması için Rota Denizcilik Turizm ve Dış Ticaret AŞ. olarak uzun yıllar çok büyük gayretler sarf ettiklerini vurguladı. Levend şu açıklamada bulundu:

“Rota Denizcilik olarak uzun yıllardır Kruvaziyer gemilerin Sinop'a gelmesine katkı sağlayan firmayız. Karadeniz de ikinci liman olmayı başardık. Aynı zamanda gemilerin acentalığını yapmaktayız. 4 yıl öncesine kadar her iki giden Valilerimize “Cruise Shipping Miami Fuarı '' nın her yıl Mart ayında yapıldığını bizzat kendilerine ilettik ve Sayın Valimiz Köşger konuya yakın ilgi gösterdi. Hatta daha önce Sayın Ahmet Cengiz Valimizle birlikte, İl Kültür Turizm Müdürü ve ben, Nisan 2013 de İzmir'de Karadeniz Kruvaziyer Turizmi ile ilgili yapılan konferansa katılmıştık. Sayın Valimize orada Sinop'un Miami'deki fuara katılması, Cruise firmalar ve sektör ile ilgili yabancı Tur operatörlerini Black Sea Cruise Shipping - Sinop/Turkey adı altında konferans düzenlenmesi ve Sinop'u tanıtmak amacı ile böyle bir organizasyonun bir yıl öncesinde hazırlanarak ilgilierin davet edilmesi gerektiğini kendisine aktardım. Böyle bir organizasyonun Sinop'un tanıtılmasında büyük fayda göreceğini söylemişti. Fakat tayin olup gitmesi nedeniyle yerine gelen Sayın Vali Yavuz Selim Köşger'e konuyu ilettim. Onlar da olumlu yaklaştılar '' dedi.

KOSGEB FUAR İÇİN KİMLERE DESTEK VERDİ

Sinop'un “Cruise Shipping Miami Fuarı '' nda tanıtılması için Rota Denizcilik Turizm olarak, baştan sona kadar emekleri olduğunu kaydeden Levend; “Sinop'un burada tanıtılması için Kültür Turizm Bakanlığı'nın bir standından yer tahsisi yapılmasında giden Valimiz ile İl Kültür ve Turizm Müdürünün birlikte büyük katkıları olmuştur. Sonrasında “Cruise Shipping Miami Fuarı '' ile ilgili ilimizde toplantılar düzenlendi. Ocak ayında bu fuarla ilgili düzenlenen toplantıda konuşan KOSGEB Müdürü, bu konu ile ilgili destek verebileceklerini ve destekten ilgili sektörler dışında hiçbir firmanın müracaat etmemesi gerektiğini, aksi halde getiremeyeceklerini bizzat toplantıda Sayın Vali ve diğer yetkililer huzurunda söyledi.

Fakat daha sonraki günlerde fuara gitmek isteyen sektörle ilgisi olmayan birçok firma temsilcileri ile Kosgeb Müdürünü Cruise Shipping Miami Fuarı '' na katılacaklar listesinde gördüm. '' şeklinde konuştu.

FUAR KATILIMINI TURİSTİK GEZİYE DÖNDÜRDÜLER

KOSGEP' ten destek alabilecek öncelikli bir firma olmalarına rağmen, destek istemediklerini kaydeden Burhan Levend;“Biz bu fuara destek almadan katılacağımızı, firmamızın fuarda promosyon olarak dağıtmak üzere materyaller yaptırdığını kendilerine belirttik. Üstelik KOSGEB, KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı) ile diğer ajansların bizden talep ettikleri bilgi, belge ve fotoğrafları kendileri ile paylaştık. Maalesef KUZKA fuarda Sinop'un tanıtımını yapmak üzere yeterli miktarda materyeller yaptıracağı yerde, bunun yerine iki çalışanını da turistik seyahate göndermeyi tercih etmesiyle bir kez daha fuarın turistik geziye dönüştüğünü gördük. '' dedi.

Konu ile ilgili yapılan toplantıların bir çoğundan haberi olmadığını belirten Levend şu açıklamada bulundu: '' En son vilayette yapılan toplantıya, her yönden donanımlı ve teknik bilgilere sahip işin içinde olan firmamızın davet edilmediğini öğrendik. Özellikle Liman Başkanı ile İl Kültür ve Turizm Müdürünün de bu fuara gitmesi çok faydalı olacaktı. Üzülerek söylemek isterim ki; 2015 bütçesine Sinop'un tanıtımı için 100 TL uygun gören İl Genel Meclisi ile Ticaret Odasını ilgilendiren her konuda ilgisiz olan yetkililer, bedava Amerika Cruise fuarı seyahatini duyunca ne yazık ki her zaman olduğu gibi koşarak gittiler. 80 – 100 bin dolar gibi bir paranın yalnız Cruise Shipping Fuarı – İş Gezisi adı altında turistik amaçlı seyahat için devletin cebinden harcanması yazık günah değil midir? Bu paranın yarısı ile Sinop'un tanıtımının yapılması çok daha faydalı olacağı aşikardır. '' dedi.

Amerika vizesi, uçak biletlerini almalarına rağmen tüm otel rezervasyonlarını da iptal ederek Cruise Shipping Miami 2015 Fuarı '' na katılmaktan son anda vazgeçtiklerini belirten Levend; '' katılımcı arkadaşlar inşallah, Sinop için hayırlı çalışmalar yaparlar, 2015 sezonunda Sinop'a gelmesi programlanan Kruvaziyer seferlerinin azalmasına neden olmazlar diye umuyorum '' dedi.

ROTA Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Levend'in açıklamaları fırtına etkisi yaratıyor. Şimdi gözler KOSGEB ve KUZKA (Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı) yetkililerinin yapacağı açıklamalara çevrildi.



Kaynak: Turizmhaberleri
Eklenme tarihi: 17.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 TAN Tanker
 FAAL Denizcilik
 KURŞUN Denizcilik..
 BLUE DE NIMES
 NES TEKNOLOJİ
 NAMAR Denizcilik
 ONUR Makina San. ..
 ONEY Denizcilik G..
 AVRASYA Dentur
 ALCOR Shipping
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim