Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
2 Denizcilik fakültesi daha kuruluyor
Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İskenderun Teknik Üniversitesi ve Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi olmak üzere 3 yeni üniversitenin kurulmasına ilişkin kanun teklifi, TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu'nda kabul edildi.

Yeni kurulacak olan Üniversitelerden
“Bandırma 17 Eylül Üniversitesi” bünyesinde Denizcilik fakültesi,
“İskenderun Teknik Üniversitesi “ bünyesinde ise Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi ile Denizcilik Meslek Yüksek Okulu olacak.

AK Parti Ankara milletvekili Emrullah İşler başkanlığında toplanan komisyonda, iktidar ve muhalefetin 3 üniversite kurulmasına ilişkin benzer mahiyetteki kanun teklifleri, 2743 Sayılı Yükseköğretim Kurumları Teşkilatı Kanunu ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi esas alınarak birleştirildi.

Teklifin görüşmeleri sırasında ayrıca komisyon üyesi milletvekilleri de Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü olduğunu belirterek, şehitlere rahmet diledi.

BANDIRMA 17 EYLÜL ÜNİVERSİTESİ

Teklife göre, Bandırma 17 Eylül Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Denizcilik Fakültesi ile Sağlık Bilimleri Fakültesi, Uygulamalı Bilimler Fakültesi ve Ziraat Fakültesi; Bandırma Meslek Yüksekokulu, Gönen Meslek Yüksekokulu, Erdek Meslek Yüksekokulu, Manyas Meslek Yüksekokulu ile yeni kurulan Yabancı Diller Yüksekokulu; Gönen Jeotermal Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü'nden oluşacak.

İSKENDERUN TEKNİK ÜNİVERSİTESİ

Hatay'ın İskenderun ilçesinde İskenderun Teknik Üniversitesi adıyla kurulacak üniversite; İnşaat Fakültesi, Makina Fakültesi, Elektrik-Elektronik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi, İşletme Fakültesi, Barbaros Hayrettin Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sivil Havacılık Yüksekokulu, Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu, Sarıseki Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Dörtyol Meslek Yüksekokulu, Erzin Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu, Denizcilik Meslek Yüksek Okulu, İskenderun Meslek Yüksekokulu, Mustafa Yazıcı Devlet Konservatuarı, Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Bilişim Enstitüsü, Enerji Enstitüsü, Demir-Çelik Enstitüsü ile Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü'nden oluşacak.

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi adıyla kurulacak üniversite, Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlıyken adı ve bağlantısı değiştirilerek oluşturulan eğitim, işletme, mühendislik, tıp fakülteleri; Akseki Meslek Yüksekokulu, Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Meslek Yüksekokulu, Gazipaşa Mustafa Rahmi Büyükballı Meslek Yüksekokulu ile sosyal bilimler enstitüsü, sağlık bilimleri enstitüsü ve fen bilimleri enstitüsünden oluşacak.


Eklenme tarihi: 19.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ


haklılar da bazı laflar hoş değil
thomas düzgün konuş senn o çiftçi keko dediğin insanlar senn yerini aldıysa bu senn suçun işini düzgün yapaydı senn ataların sana da bir ekmek kapısı çıkardı demek ki sende aynı yoldasın daha çok beklersin....evde oturarak iş senn ayağına gelmez...herkes çabalıyor nasip kısmet demekki boşa çalışıyon biraz saygı.....

Yazan: çiftçi - 20.03.2015 23:30:07


bu ıse kım komaz
yahu hıc utanma arlanma yokmu sıze denız sektorunde işsizlık dıye bırsey yoktu haybeden bu kadar okul actınız denızcılıgın ahzına sıctınız cıftcıyı leşberı kekoyu denızcı yapmaya calısıyorsunuz nıyetınızı anlamış degılım ata meslegımı beş paralık ettınız lanet olsun size
Yazan: thomas - 20.03.2015 22:06:25


anlayana sivri sinek saz
En azından bu fakülteler deniz kenarı olan bir şehirde kuruluyor buna sukretmek lâzım.hükümet gemiadaminin işini zorlaştırmak için elinden geleni yapıyor ama maaş ödemeyen bir firmaya bir yaptirimda bulunmuyor.Cünkü kendilerinde de var bu işlerle uğraşan.kimse kendi yarasına tuz basmaz ve bizlerde ancak böyle oraya buraya yazmakla zaman harcariz.soylenecek laf çok ama havada kalacağını bildiğim için kendimi yormanında bir anlamı yok.Allah sabır versin hepimize.
Yazan: ibrahim - 19.03.2015 23:42:59


böyle kafaya böyle traş.
Burak kardeşimiz çok doğru yazmış. tamamı ile katılıyorum. gemi sayısı sabit değil düşüyor hatta. bol adam olsun ki maaşlar bolca düşsün denizde. bu kadar okula nasıl hoca bulacaklar. kurslar bile zabit yetiştiriyor hesapta hepsi tırt. bilgisiz alt kadrolarla çalışmaktan bir b.m olarak bıktım. 3 tane mk zabiti bir seperatör toplayamadı. sonunda ben topladım 60 yaşında baş müh olarak. yük bir kişiye biniyor gemi gidiyor mu gidiyor hesapta ama bir hata trilyonlara mal oluyor. hala anlayamıyorlar armatörlerimiz. selamlar.
Yazan: sadi saman. - 19.03.2015 19:27:42


Böyle aptal sistem yakışır.
Uzakyol vardiya zabitiyim ve 24 ay hizmetim var şu an piyasa adama fazlasıyla doymuş durumda iş bulamıyoruz 2 yıldır çalıştığım firmamda dahi sıra var daha fazla adamı mezun edip denizciliğe ne vermek istiyosunuz Bu kadar salak sistem ancak Türkiyede olur Gemi sayısı sabit adam sayısı devamlı artıyor mide bulandırıcı bi duruma doğru gidiyoruz.
Yazan: Burak - 19.03.2015 15:40:42




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 DENTA Denizcilik
 EVRİM 1 Tur Tekne..
 DENSA TANKER İşl...
 GÜNEŞLİ Denizcili..
 ASYA Ro-Ro Tur. N..
 İZMAİL Kumanya
 ARSLAN Shipping
 ASYELKEN Gemi Ace..
 MCS Denizcilik Na..
 GÖKALP Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim