Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
VTS ücret tarifesi, sektörü ayağa kaldırdı
Kıyı Emniyeti Yönetim Kurulu'nun aldığı yeni bir karar, sektörde saç baş yoldurdu. Mayıs ayında İzmit Körfezi, Mersin Limanı ve İzmir Limanı'nda hizmete girecek Gemi Trafik Hizmetleri için belirlediği yeni ücret tarifesi sektörü ayağa kaldırdı.
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün ufuksuz ve öngörüsüz yönetim anlayışı son hızla devam ediyor. Kıyı Emniyeti Yönetim Kurulu'nun aldığı yeni bir karar, sektörde saç baş yoldurdu.



Mayıs ayında İzmit Limanı, Mersin Limanı ve İzmir Limanı'nda hizmete girecek, Gemi Trafik Hizmetleri için belirlediği, fahiş yeni ücret tarifesi sektörü ayağa kaldırdı.

Türk Boğazları'nda VTS olarak bilinen ve emniyetli geçişi sağlayan Gemi Trafik Hizmetlerini ücretsiz veren Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, yeni kurulan ve Mayıs ayı sonunda, İzmit, İzmir ve Mersin Liman Bölgesi'nde hizmete girmesi beklenen Gemi Trafik Hizmetleri ile ilgili belirlediği ücret tarifesi, özellikle kruvaziyer gemi acentelerinde tepki ile karşılandı.

300 NT'un üzerinde olan yük ve kargo gemileri için, 12 cent olarak belirlenirken, tehlikeli yük taşıyan gemiler için ücret tarifesi 14 cent olarak açıklandı. Diğer taraftan Kruvaziyer ve Yolcu gemileri için belirlenen üst fiyat skalası ise 10 cent oldu.

BİR KRUVAZİYER GEMİSİ EK OLARAK 11 BİN DOLAR ÖDEYECEK

Orta boy bir kruvaziyer gemisi (MSC Splendida), Kuşadası Limanı'na uğradığı zaman VTS Ücreti ödemezken, aynı geminin İzmir Limanı'na uğraması halinde ek olarak 11 bin dolar Gemi Trafik Hizmetleri ücreti ödeyecek. Aynı şekilde, Ambarlı Limanı'na uğrayan 30 bin NT'luk bir kargo gemisi VTS ücreti ödemezken, İzmit Körfezi'nde her hangi bir limana uğradığı zaman 4 bin dolara yakın VTS ücreti ödeyecek.

KRUVAZİYER GEMİLERİ İZMİR LİMANI'NDAN KAÇAR!

Görüşülen Acenteler, Kıyı Emniyeti genel Müdürlüğü'nün açıkladığı Gemi Tarfik Hizmetleri (VTS) Ücret tarifesinin fahiş bir rakam olduğunu kaydederek, 2016 yılı destinasyonlarına İzmir Limanı'nı alan kruvaziyer firmalarının bu tarifeden dolayı, rota değiştireceğini söyledi.

Kuşadası Limanı'na yanaşan bir geminin VTS ücreti ödemezken, İzmir Limanı'na yanaşan bir geminin 10 bin dolara aşkın ücret ödemesi anlaşılır bir olgu olmadığını kaydeden acente yetkilileri, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Gemi Trafik Hizmetleri (VTS) Ücret tarifesinin acil olarak geri çekmesi gerektiği ifade etti.

İZMİR LİMANI'NDA DÜŞÜŞ DEVAM EDİYOR

Geçen senelere göre kruvaziyer gemi ve yolcu sayılarında yüzde 35'e varan düşüş yaşayan İzmir Limanı, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün açıkladığı yeni Gemi Trafik Hizmetleri Ücret tarifesi ile bu düşüşü hızlandıracağı tahmin ediliyor.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı (Recep Canpolat)
Eklenme tarihi: 23.03.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ELDAŞ Gemicilik
 SARP Turizm
 ERDUR Denizcilik
 ORSA Tanker İşlet..
 ECA Ship Trade Co..
 AVŞA ADASI Deniz ..
 GRANMAR Denizcili..
 KONVOY Denizcilik
 DRAGUT Denizcilik
 MİNERAL den. san ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim