Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Akaryakıt kaçakçılığı yapan gemiye operasyon
Gümrük Muhafaza ekiplerinin İzmir Aliağa açıklarında bir gemiye gerçekleştirdikleri operasyonda 552 bin TL değerinde Kaçak akaryakıt ele geçirildi.



İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ile Sahil Güvenlik Ege Deniz Bölge Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğünce müştereken yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler, Panama bayraklı bir akaryakıt tankerinde kaçak akaryakıt bulunduğu bilgisine ulaştı.İstanbul’da yerleşik bir firmaya ait akaryakıt gemisinin Aliağa Körfezi’nde faaliyet gösteren bir başka firmanın dolum tesislerine yanaşmayı planlaması üzerine, gemi hakkında ayrıntılı araştırma başlatıldı.

Yapılan incelemeler neticesinde yeri tespit edilen gemi, gümrük ekiplerinin kullandığı Seydi Ali Reis isimli ani müdahale botu tarafından fiziki takibe alındı.

Dolum tesislerine yakın bir bölgede Aliağa açıklarına demirleyen geminin kontrolü Aliağa Gümrük Müdürlüğü tarafından yapıldı. Kontrolün tamamlanmasının ardından İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü Gemi Arama Ekibi ve Aliağa Sahil Güvenlik ekipleri gemiye çıktı.

Gemi Kaptanı, Romanya’nın Midia Limanı’ndan ithal edilmek üzere dökme 3 milyon 933 bin 465 kilogram motorin yükü getirdiğini, gemi ve personelinde yurda girmesi yasak ve kaçak hükmünde yolcu ve eşya olmadığını beyan etti. İlk incelemede geminin beyan edilen yükünün belgelere uygun olduğu tespit edilirken, geminin yük ambarları dışında kalan diğer bölümlerinde kapsamlı arama yapıldı. Geminin dengesinin sağlanması amacıyla sadece deniz suyu konulan balans tankının kapağını söken ekipler, gizlenmiş halde 139 ton motorin cinsi akaryakıta ulaştı. Geminin dengesini koruyacak deniz suyu bölmesinde taşınan kaçak akaryakıta el konuldu. Yakalanan motorinin piyasa değerinin 552 bin TL olduğu belirlendi.

Kaçakçılık olayı ile ilgili olarak gemi kaptanı ve firma yetkilileri olmak üzere toplam 10 şüpheli hakkında Aliağa Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.


Kaynak: Milliyet
Eklenme tarihi: 13.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 BAHRİ Tic. Ltd.
 ASYELKEN Gemi Ace..
 HANMAR Denizcilik
 BATUHAN Denizcili..
 ATİPOST Turizm
 TUAN Denizcilik
 MUMCUOGLU Gemicil..
 GEMPO
 MARİNMET Deniz İn..
 CTM Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim