Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İtalya'nın kabusu göçmen gemileri
Libya'dan kalkan mülteci gemileri battı. Akıllara bir gemi kaçırıp İtalya'ya gitmeye çalışan 10 bin Arnavut geldi. İtalyanlar 1991'de kapıdan kovduğu Arnavutlar gibi Libya'da 1 milyon göçmeni fark edince krize girdi.

Libya üzerinden İtalya'ya iltica etmeye çalışan göçmenlerin üst üste ölümleri üzerine ülke alarma geçti. Son bir hafta içinde bin 500 kişinin ağzına kadar dolu teknelerle İtalya'ya gitmeye çalışırken batıp boğulması ülkede akıllara 1991'i getirdi. Komünizmden çıkan Arnavutluk'ta yoksulluk ve açlıkla karşı karşıya kalan halk, komşusu İtalya'nın sınırı açmaması üzerine bir gemiyi kaptanıyla kaçırıp İtalya'ya yol almıştı.



TARİHTEKİ EN BÜYÜK FELAKET

Haberin duyulması üzerine Arnavutlar akın akın gemiye koşarken kuru yük şilebine yaklaşık 10 bin kişi binmiş, insanlar gemiye yüzerek ve halatlara tırmanarak çıkmaya çalışmıştı. Gemi, İtalyan Hükümeti tarafından Bari'ye yanaştırılmamış, günlerce açıkta tutulmuş ve arada bir gemi içindeki 10 bin kişiye helikopterle gıda atılmıştı. Küçücük gemide hareket etmekte bile zorlanan Arnavutlar'dan bazıları hayatını kaybederken bazıları ise şansını yüzerek karaya çıkmak için kullanmıştı. Ancak denize atlayanlar İtalyan kıyı güvenliği tarafından yakalanıp bir stadyumda tutulmuştu. Günlerce süren eziyet sonunda az sayıda Arnavut, İtalya'ya ulaşırken çoğunluk ülkelerine geri dönmüştü. İtalyanlar'ın 10 bin Arnavut ülkelerine gelmesin diye yaptığı zulüm ise dünyanın tepkisini çekmiş, Papa bile hükümeti uyarmıştı. İtalya makamlar bugün de aynı kabusu yaşadıklarını belirtti. 900 kişinin hayatını kaybettiği davanın savcısı ve bazı politikacılar çeşitli ülkelerden yaklaşık 1 milyon kişinin İtalya'ya göçmek için Libya'da beklediğini söyledi. İtalyan yetkililer, 1991'deki manzaranın tekrar oluşabileceğini belirtti. Aynı eziyetin yaşanmaması için Avrupa Birliği'nden yardım talep edildi.



Kaynak: Takvim
Eklenme tarihi: 23.04.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KALKAN Denizcilik
 SAHA Ltd.
 NARAL Denizcilik
 ARKAS holding
 BKT RoRo İşl. A.Ş..
 LCM ROTA
 KÖKSALANLAR Deniz..
 NES TEKNOLOJİ
 ÜÇEL Denizcilik A..
 MEFES Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim