Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Made in Turkey Lojistik
Karayolunda yaşanan sıkıntılar gözleri denizyolu taşımacılığına çevirdi. U.N. RO-RO, Avrupa'da limanlarıyla Türkiye ile Avrupa arasında intermodal taşımacılıkta köprü kuruyor. Gemi ve tren kullanılarak taşımalar daha da hızlandırılıyor. İstanbul'dan gemilere yüklenen tırlar herhangi bir işleme gerek olmadan limandaki ray hattından hızlı trenlere yükleniyor. Böylelikle, gümrük kapılarında bekleme ve kota gibi sorunlar ortadan kaldırılarak Avrupa'ya ihraç yükü taşınıyor.

Türkiye'nin en fazla ihracat yaptığı ülkeler arasında Avrupa Birliği ülkeleri başı çekiyor. Avrupa'ya ihracatımızda taşımacılığın yüzde 50'si deniz taşımacılığı ile yapılıyor. Yolların kapalı olması, gümrük kapılarında yaşanan sorunlar, kötü hava şartları ve yaşanan kota sıkıntıları ihracatta rotayı deniz taşımacılığına çeviriyor. Türkiye'nin Avrupa'ya tırlarla yapılan ihracatın yüzde 35'ini U.N RO-RO gerçekleştiriyor. Firma Pendik, Mersin limanlarından İtalya'da Trieste Fransa'da Toulon limanlarına ro-ro seferleri gerçekleştiriyor.



AVRUPA İLE SIFIR SORUNLU LOJİSTİK

İhracatın can damarı durumdaki Avrupa'ya Türk mallarını taşıyan 12 gemiye sahip U.N RO-RO geliştirdiği İntermodal taşımacılık ile sıfır sorunlu bir modeli işletiyor. Model ile Türkiye'den veya Avrupa'dan yüklenen tırlar içindeki mallar boşaltıp tekrar yüklenmeye gerek kalmadan kapıya teslim ediliyor. Örneğin Türkiye'nin dört bir yanından gelen içi yük dolu tırlar ro-ro gemilerine yükleniyor. Gemi yolculuğunun ardından İtalya'da Trieste Fransa'da Toulon limanına ulaşılıyor. Limanda yük boşaltılmasına gerek olmadan TIR özel sistem ile limanda yeralan ray hattındaki trene yükleniyor. Tren yolculuğunun ardından tırlar kısa karayolu yolculuğu ile Avrupa'daki kapı adresine rahatlıkla ulaşıyor.

AB-TÜRKİYE ARASINDA KÖPRÜ

U.N. Ro-Ro, Münih Lojistik ve Taşımacılık Fuarı'nda mevcut ve potansiyel müşterileriyle buluştu. Firma Türkiye'den davet ettiği gazeteci grubu ile gerçekleştirdiği taşımacılık üzerine bilgileri paylaştı. U.N. Ro-Ro Üst Yöneticisi (CEO) Sedat Gümüşoğlu, Karayolundaki regülasyonlar zorlaştıkça denizyolu taşımacılığına kayma olacağını söyledi. 2 rakamlı büyüme hedefleri koyduklarını belirten Gümüşoğlu "12 gemimizle biz zaten 320 bin treyler taşıma kapasitesine bugünden sahibiz. Biz tren kapasitesini artırınca bugünün yüzde 30 fazlasına çıkabilecek kapasitemiz mevcut” dedi.

TÜRKİYE'DEN AVRUPA'YA KÖPRÜ

Sadece ro-ro işletmeciliğiyle kalmayıp bir intermodal altyapı sağlayıcısına dönüşmeyi hedeflediklerini belirten Gümüşoğlu "İntermodal altyapıyı kurmaya 2011 yılında başladık. Bugün için ilişkili olduğumuz müşterilerimizle 20'ye yakın tren işletiyoruz. Bunu gelecek 1-2 yıl içinde 2 katına çıkarmayı hedefliyoruz” dedi.

Türk domatesi 4 günde Avrupalının sofrasında

Araçlar limanda teslim alıp gemilere yüklüyor şoförlerin transferleri uçaklarla veya gemilerle yapılıyor. Gemilerden inen araçların dağıtımı trenle sağlanıyor. Ambarlı Limanı'nında devreye girmesiyle firma Türkiye'den yüklediği bir domatesi 4 günde Avrupa'lının sofrasına ulaştırabiliyor.

İran Türkiye için iyi bir fırsat

İran'a yaptırımların gevşemey başlamasını değerlendiren U.N. Ro-Ro Üst Yöneticisi (CEO) Sedat Gümüşoğlu “Daha şu anda İran'a Avrupa'dan bizim üzerimizden gelen sevkiyatlar artmaya başladı” dedi. Avrupa'yı o bölgeye bağlayan en büyük altyapının Türkiye'de olduğunu kaydeden Gümüşoğlu “İran'a yaptırımların kalkması Türkiye çok büyük ekonomik fayda sağlayacak. İran ile ikili ticaretin yanında transit ticarette de Türkiye'nin çok büyük fayda sağlayacağına inanıyorum" diye konuştu.


Kaynak: Yenişafak
Eklenme tarihi: 11.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ALZE Turizm
 ÖZKIRAÇ Ltd.
 COBRA Yachting-Bo..
 AQUANAUT Diving
 KUMSAL1 Gezi Tekn..
 GÜRMAR Denizcilik..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 RAYBEN Denizcilik..
 MİLENYUM Denizcil..
 BAHRİ Tic. Ltd.
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim