Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
'Gemi çok ucuza satıldı' iddiası
AK Partili Bilal Doğan, Esenköy Arabalı Vapuru'nun değerinin üç katı altında satıldığına dikkat çekti, "İZDENİZ'de kamu zararı oluşturulmuştur. Bu konuda acilen araştırma yapılmalı" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Mayıs ayı oturumuna bir süre önce hizmet dışı bırakılan ve geçtiğimiz günlerde satışı gerçekleşen Esenköy Arabalı Vapuru damgasını vurdu. Esenköy Arabalı Vapuru'nun 465 bin liraya satılmış olmasını eleştiren AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, Esenköy'ün gerçek değerinin çok altında bir fiyata satıldığını öne sürdü.



ÇOK UCUZA GİTTİ

Arabalı vapurun bir süre önce yüz binlerce lira harcanarak bakımdan geçirildiğini öne süren Doğan, "İhale bedeli olarak hurda değerinin altında bir değer belirlenmiş ve bu değere yakın bir bedel olan 465 bin lirayla satış gerçekleşmiştir. Bu satışla belediye şirketi İZDENİZ'de kamu zararı oluşmuştur. Gemi yeteri kadar duyuru yapılmadan satışa çıkarılmıştır. Bunun sonucu olarak da değerinin en az üç kat altında bir rakama satılmıştır" dedi. Büyükşehir Belediyesi Mayıs ayı olağan meclis toplantısı Başkan Vekili Sırrı Aydoğan'ın başkanlığında toplandı. Toplantıda bir süre önce satışı gerçekleşen Esenköy Arabalı Vapuru damga vurdu. Meclis toplantısında söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Bilal Doğan, İzmir Körfez ulaşımında kullanılan ve evraklarının geçerliliği devam eden Esenköy Arabalı Vapuru'nun satışını gündeme getirdi. 2013 yılında yüz binlerce lira para harcanarak baştan aşağı yenilenen Esenköy Arabalı Vapuru'nun geçtiğimiz günlerde gerçekleşen satış işlemi nedeni ile kamu zararı oluştuğuna çeken Doğan, "Gerçekleşen satış ihalesiyle ilgili yeteri kadar duyuru yapılmadığı ve rekabet ortamının oluşmadığı sektör tarafından dile getirilmiştir. İhale bedeli olarak hurda bedelinin altında bir değer tespit edilmiştir ve gemi yaklaşık 465 bin TL'ye satılmıştır. Yani değerinin altına satılmıştır. Değerinin en az üç kat altına bir bedelle satılmıştır. Kaldı ki bu gemi çalışabilir bir durumdadır. Belediye şirketi İZDENİZ A.Ş.'de kamu zararı oluşmuştur. Bu konuda araştırılma yapılmasını ve tarafımıza bilgi verilmesini rica ediyoruz" diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sırrı Aydoğan ise bunun üzerine "Ucuza gitti diyen kendi gelip alsaydı" yanıtını verdi.

ULAŞIM TEPKİSİ

Geçen ayki meclis toplantısında verdikleri sözlü soru önergesini hatırlatan AK Parti Grup Sözcüsü Azad Fazla ise Büyükşehir Belediyesi'nde çalışan memurların ücretsiz ulaşım taleplerini tekrar gündeme taşıdı. Fazla, "Polisler ve kamu görevi yapan diğer memurlar ücretsiz olarak ulaşımdandan faydalanırken belediyemizde çalışan memur personelimiz neden ücretsiz ulaşım fırsatından mahrum bırakılıyor? Elimizde bu konuyla ilgili meclis kararı var" dedi. Fazla'nın eleştirilerini yanıtlayan Meclis Başkan Vekili Sırrı Aydoğan, toplu ulaşım araçlarında kimlerin ücretsiz seyahat edeceğinin yasa ile belirlendiğini söyledi.



Kaynak: Sabah
Eklenme tarihi: 13.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 T&O Denizcilik
 AQUANAUT Diving
 DETEK Deniz Tekno..
 İSTANBUL34 Vap. H..
 INSPEKTOR Marıne ..
 ECE Gemi İnşaa
 DMY Denizcilik A...
 MEGAMAR Denizcili..
 MAYAMARINECYPRUS ..
 DALICI Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim