Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
''YM FUJİ'' gemisi denize indirildi
Yıldırımlar Holding’e bağlı Marmara Tersanesi’nde yapımı tamamlanan ‘YM Fuji’ isimli 11 bin 200 ton kapasiteli kuru yük gemisi Kocaeli Körfez’de Marmara Tersanesi’nden denize indirildi.



Yıldırım Holding’e ait Kocaeli'nin Körfez ilçesindeki Marmara Tersanesi’nde, tamamı Türk mühendislik ve işçiliğiyle yapılan ‘Ym Fuji’ isimli kuru yük gemisi dün düzenlenen törenle denize indirildi. Törende; Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Rıza Yıldırım, Yönetim Kurulu Üyesi kardeşleri Yüksel Yıldırım ve Mehmet Yıldırım, Yılmar Denizcilik Müdürü Kaptan Volkan Öztürk, Marmara Tersanesi Genel Müdürü Elif Artan, Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Zorlu, çalışanlar ve aileleri katıldı.



FİLDİŞİ SAHİLLERİ’NE 45 FERİBOT

Törende konuşan Yıldırım Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO’su Yüksel Yıldırım, “Üç kardeş olarak birlikte yönettiğimiz bir grup Yıldırım Holding. 18 sektörde ve 4 kıtada faaliyet gösteriyoruz. YM Fuji’den sonra yüzde 60 ortağı olduğumuz Afrika’nın Fildişi sahillerinde hizmet verecek olan 45 feribotun yapımına başlayacağız. Bu feribotlar da Fildişi sahillerinin İDO’su olacak” dedi.

‘SEKTÖR DÜZELMİYOR’

Türkiye’deki tersanecilikten bahseden Yüksel Yıldırım, “Sektörü ayakta tutmaya çalışıyoruz. Türkiye’nin artık eski cazibesi kalmadı. Uzakdoğu ile rekabet edemez hale geldik. Tersane sayısı çok ama iş yok. Altı senedir sektörün düzeleceği söyleniyor ancak bu hala gerçekleşmiş değil, önümüzdeki 2 – 3 sene de gerçekleşmeyecek gibi gözüküyor. Bizim gemilerimiz Ege, Akdeniz, Karadeniz ve daha çok da yurtdışında kullanılıyor” şeklinde konuştu.

GEMİ SAYISI 12’YE ÇIKTI

Yapımı 220 işçi tarafından 13 ayda tamamlanan YM Fuji genel kargo gemisi, 11 bin 200 ton kapasiteye (DWT) sahip. Tamamen Türk üretimi olan ve 20 milyon USD’ye mal edilen gemi 131,20 metre boyunda ve 19 metre genişliğinde ve 9 metre yüksekliliğinde. Yıldırım Holding’in Marmara Tersanesi’nde YM Fuji’den önce geçtiğimiz yıl Nisan ayında 16 milyon dolara mal olan 16 bin tonluk YM Everest adlı kuru yük gemisi denize indirilmişti. Büyük gemilerin yapımı ile sektörde ön plana çıkan Yılmar, YM Fuji ile birlikte gemi sayısını 12 ‘ye yükseltmiş oldu.



Kaynak: Kocaeligazetesi
Eklenme tarihi: 18.05.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 YAĞMUR Deniz Tasi..
 ÇAKIROĞLU Denizci..
 EMRE Denizcilik
 KOTİLOĞLU Deniz N..
 KALKAN Denizcilik
 MIRAY Internation..
 BEYA Denizcilik
 EMSAN Denizcilik ..
 URANUS Denizcilik
 FERGÜN Denizcilik
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim