Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
18 Nisan 2024
Haber
Anket
Dev geminin Jamaikalı aşçısını Türk doktor kurtardı
Yolcu gemisinde aşçı olarak çalışan Jamaikalı Delores Taylor, İtalya’dan İzmir’e gelirken denizin ortasında fenalaştı. İzmir’de özel bir hastahanede başarılı bir beyin ameliyatı geçiren kadın hayata yeniden ‘merhaba’ dedi.

10 yıldır dev yolcu gemilerinin mutfağında pasta ustası ve aşçı olarak çalışan bir çocuk annesi Delores Taylor’ın çalıştığı gemi, geçtiğimiz günlerde İtalya’dan İzmir’e doğru yola çıktı.

İzmir’e üç günlük mesafe kalmışken görme kaybı ve baş ağrısı yaşamaya başlayan Taylor, gemideki doktor tarafından muayene edildi. Görme kaybı git gide ilerleyen kadının bir an önce uzman bir doktora gösterilmesi gerektiği belirtildi. Dev gemi Kuşadası Yolcu Limanına yanaşır yanaşmaz Taylor, Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Bilge Yamen’e muayene oldu.

Dr. Yamen, Jamaikalı kadının gözlerinde bir sorun olmadığını, ancak görme kaybı ve baş dönmesinin beyine bağlı olabileceğini söyledi. Rahatsızlığı artan Taylor, ambulansla İzmir’deki Özel Gözde Hastanesine getirildi. Hastanede görevli Beyin Cerrahı Op. Dr. Levent Tosyalı ve ekibi hasta yoldayken tüm hazırlıkları yaptı. İzmir’e geldiğinde çekilen MR filminin ardından beyinciğin beyin sapını sıkıştırdığı ve beyin içi basıncın yükseldiği görüldü. Taylor, acil olarak ameliyata alındı. Dr. Tosyalı ve ekibi, beyinde genişletme ameliyatı yaparak, beyin sapına oluşan baskıyı kaldırmayı ve kafa içi basıncı azaltmayı başardı. Üç saat süren riskli beyin ameliyatının başarıyla tamamlanmasının ardından hiç tanımadığı bir ülkede hayata yeniden ‘merhaba’ diyen Taylor, kendisiyle yakından ilgilenen hastane yönetimine, doktor ve hemşirelere teşekkür ederek gözyaşı döktü.



CHİARY SENDROMUNA YAKALANDI

Jamaikalı hastanın Chiary sendromu isimli nedeni tam olarak belli olmayan bir hastalığa yakalandığını belirten Dr. Tosyalı, “Hastanın beyinciğinin beyin sapına doğru itilmesi nedeniyle beyin sapında sıkışma ve buna bağlı olarak kafa içi basınçta artış yaşanıyordu. Buna bağlı olarak görme kaybı, baş ve boyun ağrısı oluşan hasta son olarak bize geldi. Hastayı ense bölgesinde yaptığımız girişimle ameliyat ettik. Rahatsızlığın olduğu bölgede genişletme operasyonu gerçekleştirdik. Şu an hastamızın sağlık durumu iyi. Birkaç gün daha izledikten sonra bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde taburcu edeceğiz” diye konuştu. Tosyalı, denizin ortasında rahatsızlanan Taylor'un tedavi olmasaydı görme yetisini, hatta hayatını kaybedebileceğini söyledi.

TÜRKLERİN İLGİSİ KARŞISINDA GÖZYAŞI DÖKTÜ

Ameliyatı gerçekleştiren doktor Tosyalı ve kendisiyle yakından ilgilenen hastanenin başhemşiresi Mendune Gençtürk’e minnettar olduğunu anlatan Taylor, “Bana burada çok iyi baktılar. Çok sempatik, sevecen bir sağlık ekibiyle karşılandım. Sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Buradaki güler yüzü her yerde anlatacağım. Hiç tanımadığım bir ülkeye ilk geldiğimde endişeliydim ama doktorların ve hemşirelerin ilgisiyle kendimi şuan çok mutlu hissediyorum. Dün akşam duygulanıp gözyaşı döktüm. Ailem de sesimi duyduktan sonra kendilerini iyi hissetmeye başladı” dedi.



Kaynak: TrtTürk
Eklenme tarihi: 30.06.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 KARADENİZ Ro-Ro T..
 DERİN Dalgıçlık
 TUBA Denizcilik
 ARKAS holding
 GRUP İSTANBUL
 GOODHOPE Shipping
 DENAL Denizcilik
 İSTANBULLİNES Den..
 ÇEBİ Denizcilik
 ERTUR Yatçılık
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim