Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Piri Reis Üniversitesi Eğitim Gemisi, denize açılıyor
2014 yılında Denizciler Turizm ve Denizcilik A.Ş. ye ait M/F Ankara Feribotu’nu satın alan Piri Reis Üniversitesi gemiyi tamamen yenileyerek eğitim hizmetine sundu. Piri Reis Üniversitesi öğrencileri artık kendi adını taşıyan okul gemisi ile bu eğitimleri daha etkin olarak alacaklar.

2008 yılında Tuzla’da TÜDEV (Türk Deniz Eğitim Vakfı) tesislerinde eğitim hayatına başlayan Piri Reis Üniversitesi, benimsemiş olduğu vizyonu kapsamında ilk aşamada 2013-2014 akademik yılında Tuzla sahilindeki modern yerleşkesine taşınarak öğrencilerine deniz kenarında eğitim imkanı sundu.

Ardından, şimdi kıyılarla sınırlanamayacak engin denizlere ve okyanuslara açılma içgüdüsü ile okul gemisine yatırımı gerçekleştirdi.. Denizcilik eğitimi denizi tanımadan, onu yaşamadan sağlanamaz. Bu bilinçle bugüne kadar ticaret gemileri ve diğer ülkelerle yürütülmekte olan AB Projeleri kapsamında çeşitli deniz eğitimlerine gönderilen Piri Reis Üniversitesi öğrencileri artık kendi adını taşıyan okul gemisi ile bu eğitimleri daha etkin olarak alacaklar. Aynı zamanda Türkiye’nin ve dünyanın çeşitli ülkelerindeki limanlar ziyaret edilerek kültürel ve sosyal faaliyetlerde bulunma imkanları olacak.



Piri Reis Üniversitesi tarafından satın alınan Ankara Gemisi 1986 yılında Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin Denizyolları bünyesinde seferlere başladı. Uzun yıllar özellikle Akdeniz’de çalıştı. 2004 yılında özelleştirme süreci kapsamında Ankara Gemisi Denizciler A.Ş. tarafından satın alındı ve yine benzer çerçevede seferler yaptı.

Ankara Gemisi bu dönem zarfında özellikle dünyanın en önemli denizcilik fuarı olan Posedonia fuarına ülkemizi temsilen siyasiler, bürokratlar ve iş adamlarından oluşan katılımcılar ile Deniz Ticaret Odası’nın öncülüğünde katılım ve bayrak gösterdiğimiz gemidir. Ankara Gemisi yeni adıyla Piri Reis Gemisi, Deniz Ticaret Odası’nın ve DATİ Holding’in finans desteği ile Piri Reis Üniversitesi’ne kazandırıldı.

127.59 m boyundaki , 10.870 ton deplasman ve 18.5 knot hız ve maksimum 564 yolcu kapasitesine sahip Piri Reis Gemisi’nin genel bakım ve onarımı Çelik Tekne Tersanesi’nde büyük ölçüde tamamlandı. Aynı zamanda üst düzeyde eğitim imkanlarını vermek üzere ek donanım ve sınıf imkanları sağlandı. Eğitim ve staj imkanlarının ötesinde; geniş kapsamlı konferans seminer vb bilimsel etkinliklerin de düzenlenmesi mümkün hale getirildi.

21 Temmuz 2015’de yaklaşık 250 öğrenci ile ilk açık deniz eğitim seyrine başlayacak olan Piri Reis Gemisi ile yıl içerisinde okutulan derslerin uygulamalı eğitimleri yanı sıra öncelikle Karadeniz ve Ege limanları olmak üzere çeşitli ülke limanlarında bayrak gösterilerek ülkemizin ve Türk Denizciliğinin tanıtımı yapılacak. Eğitimlere Piri Reis Üniversitesi öğrencileri yanı sıra belirli kontenjan dahilinde ülkemizdeki diğer eğitim kurumlarından öğrencilerin de katılımı sağlandı.



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 08.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 İÇDAŞ A.Ş.
 ADAMARİN Tur. Taş..
 KUTUP Denizcilik
 ESA Denizcilik
 CİHAN Gemi Elektr..
 SEAHORSE Shipping..
 EGE Su Altı Hizme..
 VATAN PLASTİK San..
 OBA Denizcilik
 EFE Gemi İşletmec..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim