Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
19 Nisan 2024
Haber
Anket
Opera gemisi ile İstanbul çıkışlı yeni rota
Dünyanın 5 büyük kruvaziyer şirketinden biri olan MSC Cruises, ‘Rönesans’ programı dahilinde yenilenen gemisi Opera ile İstanbul çıkışlı yeni rota çizdi. Türkiye’de Arkas Holding ile ortak olan MSC Cruises, 1149 Euro’dan başlayan fiyatlarla 14 gecelik rota çiziyor.

Yüzen şehirleri andıran kruvaziyerleriyle Türkiye çıkışlı seferler düzenleyen MSC Curises, ‘Rönesans’ programı dahilinde yenilenen gemisi Opera ile yeni denizlere rota çizdi. Dünyanın 5 büyük kruvaziyer şirketinden biri olan ve 60 ülkeye tur düzenleyen MSC Cruises, Türkiye’de 2005’ten bu yana Arkas Holding ortaklığıyla faaliyet gösteriyor. Şirket İstanbul çıkışlı yeni rotasında Türkiye ve Rus pazarını da büyütürken MSC Cruises Gelişen Pazarlar Yöneticisi Antonio Paradiso, geminin ilk seferine davetli olarak katılan gazetecilere bilgi verdi. Paradiso, MSC Opera’nın yeni seferini özellikle Rusya ve Türkiye pazarını düşünerek planladıklarını ve ne olursa olsun Türkiye’nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu dile getirdi. MSC Opera’nın yenilenme sonrası ilk seferinin bilinçli olarak İstanbul kalkışlı gerçekleştirdiğini belirten Paradiso, şunları söyledi:

“Köklerimizi asla unutmayacağız. Türkiye seferimize MSC Opera ile başlamıştık. Bu sebeple, yenilenme sonrası ilk seferi buradan gerçekleştiriyoruz. MSC Opera’nın bu turunu, neredeyse yalnızca Türk ve Rus yolcularımız için koyduk. Gemi, her turunda 750 Rus, 400 de Türk yolcu taşıyacak.Türkiye, bizim çok önem verdiğimiz bir pazar. MSC olarak, kruvaziyer alanında Türkiye’de pazar lideri konumundayız. Şu anda 2 gemimiz İstanbul’da, 1 gemimizde İzmir’de bulunuyor. MSC gemileri, yalnızca bugün, 9 bin turistle Türkiye limanlarında demirlemiş durumda. Bu, ekonomiye büyük bir katkı demek. ‘’ Parodiso, MSC’nin hedefleriyle ve bugün geldiği noktayla ilgili de konuştu. MSC’nin 2003’te 4 gemi 127 bin yolcu ile başladığını 12 gemi ve bir milyon 640 bin yolcuya ulaştıklarını ifade etti. 2015’i 1 milyon 685 bin yolcu ile kapatacaklarını dile getirerek, grubun 2024 hedefinin bu rakamın iki katı yani 19 gemi ile 3 milyon 290 bin yolcuya ulaşmak olduğunu açıkladı.



GELEN 150 EURO BIRAKIYOR

MSC Cruises Türkiye Genel Müdürü Necla Tuncel de MSC gemileriyle Türkiye’ye gelen yabancı yolcularla ilgili de şunları söyledi: “MSC ile Türkiye’ye, bu sezon 300 bin yolcu gelecek. 300 bin yolcunun 250 bini hem İstanbul hem İzmir’e gelecek. İstanbul rehbersiz gezilecek bir yer değil. İzmir aynı şekilde. Bir kruvaziyer yolcusu ortalama 120-150 Euro civarı harcama yapıyor.”

KRUVAZİYERLERİN MONA LİSA’SI

MSC, geriye kalan 3 gemisini ise, İtalyan şirket Fincantieri’ye yaptıracak. ‘Seaside Project’ adı verilen projeyle, 5 bin 300 yolcu kapasiteli, Vista gemilerinden daha uzun gemiler yapılacak. Paradiso, Kasım 2017’de teslim edilecek ilk Seaside gemisinin, kruvaziyer gemilerinin ‘Mona Lisa’sı olacağını belirtti. Seaside gemisi bir rekora daha imza atacak. Gemide, 43 bin 500 metrekare ortak kullanım alanı bulunacak. 2017’de teslim alınacak olan gemi Karayipler’den demir alacak.

Gemiler ikiye ayrılıp yeni bölüm eklendi

Dünya genelinde 60 ülkeye tur düzenleyen MSC Cruises, 90 milletten yolcu taşıyor. 2003’te kruvaziyer turlarına başlayan MSC, sahip olduğu ilk 4 kruvaziyer gemisini büyük bir renovasyon sürecinden geçirdi. Rönesans Programı olarak adlandırılan proje ile 4 dev transatlantik (okyanus geçebilen gemi) kuru bir havuza alınarak ortadan ikiye bölündükten sonra 24 metre genişliğinde ek parçalarla uzatıldı. İtalya’daki tersanede 80 günde yapılan işlemin ardından 252 yeni kabin eklenen MSC Armonia, Akdeniz ve Atlas Okyanusu seferini başarıyla tamamladı. Firma, 2020’ye kadar da filosuna 7 yeni gemi daha katmayı planlıyor. Yolcu kapasitesi 2 bin 680’e çıkan 4 transatlantikle toplam deniz yolcusu sayısı 42 bini bulacak. Ayrıca 2020’ye kadar 7 yeni gemiyi filolarına katacaklar.

1149 EURO’YA 14 GECELİK TUR

MSC Cruises’un son teknoloji yöntemi ile büyüttüğü gemilerinden MSC Opera’nın kapasitesi 480 kişi arttı. MSC Opera gemisinin 14 gece olarak gerçekleştireceği seferinde KDV dahil fiyatlar iç kabin için 1149 Euro, dış kabin için 1308 Euro, balkonlu kabinler için ise 1518 Euro. 24 Eylül’e kadar İstanbul çıkışlı olarak devam edecek olan turda yolcular 14 gün boyunca ; eğlence deyince akla ilk gele Yunan adası Mikonos, beyaz köyleriyle ünlü Santorini, muhteşem plajları ve ihtişamlı şatoları ile i Kefalonya, Unesco’nun dünya mirası olan Dubrovnik, İtalya’nın gondolları ile ünlü romantik şehri Venedik, Yunanistan’ın başkenti Atina, Köstence ve Rusya’nın en büyük tatil yöresi Soçi’yi gezecek.

HAVANA’YA UĞRAYAN İLK ULUSLARARASI ŞİRKET

Antonio Paradiso, MCS’nin Havana uğraklı tur düzenleyen ilk uluslararası şirket olacağını da açıkladı. MSC, Opera, 2015-16 kış sezonunda, İspanya kalkışlı gerçekleşecek turunda, 2.5 gün de Havana’da demirleyecek.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 29.07.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 ERC Denizcilik Lt..
 PEARL NAVAL GLOBA..
 MERYEM ANA Deniz ..
 TRIO Denizcilik İ..
 BAASE & ELSEK
 HAMALOĞLU Denizci..
 KALKAVAN Group
 İSKENDERUN Deniz..
 ALAPINAR Su Ürünl..
 AKSU Su Dağıtım T..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim