Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Milyonlarca dolarlık süperyatların yaz tatili
Milyonlarca dolarlık maliyetleri ile dikkat çeken ve tasarımları ile göz kamaştıran süper yatlar sahillerde boy gösteriyor. Bu haberde süperyat kategorisindeki bazı yatları tanıtmak istedik.

101,5 metrelik “Symphony”, Cagnes Sur Mer’de



101,5 metrelik Symphony, dünyanın en dikkat çekici süperyatları arasında. Feadship tarafından bu sene suya indirilen dev süperyatın, 20 kişilik misafir konaklama kapasitesi olağan . Çalışan mürettebat sayısı ise 27. Zamandan arınmış bir tasarım olarak anılan Symphony, lüks mobilyaları, konforlu ve şık yaşam alanlarıyla misafirlerini büyülüyor. Çelik gövdesi ve alüminyum üst yapısı ile 101,5 metrelik süperyat, aynı zamanda etkileyici bir seyir performansı da ortaya koyuyor. 256 bin litrelik yakıt depoları sayesinde, 5 bin deniz mili mesafeyi durmadan katedebilecek kapasitesi olan Symphony, maksimum lüks ve konfor ile tam 22 knot sürate çıkabiliyor. Yazı Akdeniz’de geçiren süperyatlardan biri olan Symphony, şuanda Fransa’nın Sur de Mer sahilinde demirli.

Süperyatlar “Maryah” ve “Yas”, Barcelona’da



Suya henüz inmiş sayılan, çiçeği burnunda süperyatlar Maryah ve Yas, Akdeniz’deki yaz tatilinde Barcelona’yı tercih edenlerden. 125 metre boyuyla isminden söz ettiren dev süperyat Maryah, ilk olarak Sovyetler Birliği’nin araştırma gemisi olarak inşa edilmişti. Daha akabinde Yunanistan’da tekrardan ‘inşaata’ alınan gemi, bu günkü lüks süperyat haline getirildi. 6 kat güverteye sahip olan süperyat Maryah, 54 misafiri lüks kamaralarında rahatlıkla ağırlayabiliyor.



Benzer bir özgeçmişe sahip olan bir başka süperyat Yas ise, ilk olarak Hollanda donanmasına hizmet etmek üzere, cenk gemisi olarak inşa edilmişti. Daha akabinde dönüşüm için Abu Dhabi’ye gönderilmektde olan gemi, Fransız tasarım stüdyosu Pierrejean Studio tarafından tekrardan tasarlandı ve lüks bir süperyata dönüştürüldü.


Süperyat “Amevi”, Mallorca’da



80 metrelik dev süperyat Amevi, bu hafta Mallorca’nın güney garp sahilindeki Port Adriano’da görüldü. 2007 senesinde yapımı tamamlanan ve sahiplerine teslim edilen süperyatın, bu zamana kadar hiç satışı yapılmadı. Amevi, hala ilk sahipleri tarafından kullanılmakta. Sahiplerinin bir evvelki bilinen yatları ise, Amels üretimi olan 52 metrelik süperyat Deja Too idi.

Venedik’deki süperyat “Astrid Conroy”



Hollanda üretimi olan süperyat Astrid, 2006 senesinde suya indi. 99 metrelik Madame Gu yatının sahibinin eski yatı olan Astrid Conroy, o zamanlar ‘Gu’ ismini taşıyordu. İlk olarak Yunan sahibi tarafından ‘Tyndareo’ olarak adlandırılan süperyat, 2013’teki satışından akabinde da ‘Lady Gulya’ ismini aldı. Süperyatın isim serüveni burada noktalanmadı. 2014’ün Mart ayında ismi tekrar farklılıkları bulunan ve nihayet olarak Astrid Conroy olan süperyatın, satışlarının gizli yapılması sebebiyle, nihayet sahibinin kim olduğu ya da nihayet satışının ne vakit gerçekleştiği bilinmiyor. Astrid Conroy, en nihayet Venedik’de görüldü.

”Solaia”, St. Barths’da görüntülendi



Dünyanın en güzel charter noktalarından biri olan St. Barths’da, kibar ve mütevazi görünümüyle isminden söz ettiren süperyat Solaia demirli. 2001’de suya indirilen Solaia, 40 metre boyunda. 2003 senesinde refit gercekleşen süperyatın güvertesinde çok büyük bir jakuzi ve üzeri kapalı bir yemek odası var. 8 misafirin konaklayabildiği süperyatta, 7 kişilik mürettebat görev yapmakda .

133 metrelik “Al Mirqab”, Fransa’nın Cannes sahilinde



Muazzam Al Mirqab, dünyanın en büyük 14. süperyatı olma sıfatını taşıyor. Alman tersane Peters Schiffbau tarafından üretimi yapılan süperyat, tam 133 metre boyunda. 2008’de suya indirilen Al Mirqab’ın tasarımını, şöhretli tasarımcı Tim Heywood yaptı. İç tasarımında ise, tekrar dünyaca şöhretli Andrew Winch imzası var. Zarif, lacivert gövdesiyle benzersiz bir görünüme sahip olan Al Mirqab, yan kapakların açılmasıyla denizin üzerine doğru uzanan bir yüzme havuzuna sahip. Eski Katar Başbakanı’nın sahiplik ettiği süperyat Al Mirqab, geçtiğimiz hafta Cannes’da demirliydi. Al Mirqab zaman zaman Türkiye’ye de uğramakta.

Yepyeni 50 metrelik süperyat “ANN G”, Rotterdam’da idi



Kışkırtıcı bir güzelliğe sahip olan süperyat Ann G, sahibinin yeni gözdesi. Henüz ‘tatilde’ diyemeyeceğimiz kadar yeni olan Ann G’nin, Rotterdam’da nihayet rotüşleri yapılıyor. Buradan Hellevoetsluis’a seyredecek olan süperyatın rotüşleri tamamlanacak. Hollanda’nın en önemli tersanelerinden Heesen’in, önceki ay yapımını tamamlayıp suya indirdiği bu süperyat, 500 grosstonun altında bir hacme sahip. Toplamda 8 misafir; anne güvertede konumlanan tekne sahibi kamarası, üç tane çift kişilik lüks suit ve bir tane ikiz yataklı kamarada konaklayabiliyor. Süperyatta nihayet derece geniş bir beach club alanı, tekrar kıç tarafta spor salonu ve alışılagelmişin dışında, yarısı salondan içeri doğru, kalan kısmı ise kıçtaki aleni güverteye doğru uzanan geniş bir bar bulunuyor.

Bu hafta Hırvatistan’da görülmüş olan süperyat: “Tango”



Son derece maskülen ve fütüristik bir görünüme sahip olan süperyat Tango, Eidsgaard Design firması tarafından tasarlanmıştı. Üretim ve mühendisliğinin ise, Hollanda’nın en çok büyük süperyat üreticilerinden Feadship’in yapmış olduğu Tango, şu anda Hırvatistan’ın küçük kasabası Cavtat limanında bağlı. Tam genişlikteki anne salonu, süperyatın en dikkat çekici yaşam alanlarından. Tekne sahibinin sadece kendisine özel tasarlanmış güvertesi, en üst güvertedeki geniş güneşlenme ve yaşam alanı, süperyat Tango’nun benzersiz özelliklerinden başlıcaları. Tango’nun yüzme havuzu ve aleni hava sineması ise başka dikkat çekici unsurlarından.

”Topaz”, geçen hafta Marmaris’deydi



Dünyanın beşinci büyük yatı olan Topaz geçen hafta Muğla’nın Marmaris ilçesindeydi. Manchester City futbol takımının sahibi, Birleşik Arap Emirlikleri şeyhi Mansur Bin Zayed Al Nahyan’ın 147 metre uzunluğundaki süper yatı Topaz, ilçede ilgi odağı oldu. İhtişamlı görünümüyle dikkat çeken ve yaklaşık 400 milyon Euro değerinde olduğu belirtilen yatta 6 süper lüks kabinin yanı sıra, helikopter pisti, yüzme havuzları ile fitness, sinema ve konferans salonları bulunuyor. 2012 yılında Alman tersanesinde inşa edilen 8 katlı yat, dünyanın 5. büyük özel yatı olarak gösteriliyor.

Barcelona’da görülmüş olan bir başka süperyat; 65 metrelik olağanüstü süperyat “Tanusha”



Önceki ismi Pestifer olan 65 metrelik süperyat Tanusha, geçtiğimiz hafta Barcelona’da idi. Süperyat ve charter trafiğinin Akdeniz’de iyice yoğun olduğu yaz aylarında Barcelona’da görülmüş olan bu süperyat, lacivert gövdesi ve bembeyaz üst yapısıyla bir tasarım harikası. 6 tane ultra-lüks kamarası olan Tanusha, tekrar sadece en lüks süperyatlardan beklenen jakuzi, spor salonu ve saunalı spa alanlarının hepsine sahip.

”Royal Romance”, geçtiğimiz hafta Amsterdam’da idi



92,5 metre boyundaki dev süperyat Royal Romance, Temmuz’un nihayet haftalarında Amsterdam’da idi. Feadship tarafından tasarlanan süperyatın dahil tasarımı ve dekorasyonunu ise, Seymour Diamond yaptı. 14 misafirin konaklayabildiği süperyatta 22 kişilik personel çalışmakta. Süperyatın anne güvertesinin kıç tarafında çok büyük bir yüzme havuzu bulunuyor.



Eklenme tarihi: 04.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 PAKSOY KARDEŞLER ..
 BOSMAR Gemi Acent..
 MILLENIUM Yachtin..
 KÜÇÜKPRENS gezi t..
 FORSA Uluslararas..
 KALYONCU Denizcil..
 ÖZPINAR Denizcili..
 HASRETLER Gemicil..
 KAYRAPORT Liman I..
 ERLER denizcilik ..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim