Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
28 Mart 2024
Haber
Anket
Karadeniz'deki Black Sea Hawk tatbikatı
Türkiye'nin ev sahipliğinde Karadeniz'de yapılan ve Rusya, Romanya ve Bulgaristan'dan gelen sahil sınır güvenlik gemilerinin de katıldığı Black Sea Hawk 2015 Tatbikatı sona erdi.

Denizde fiili olarak ortak hareket etmenin yanı sıra bölge ülkeleri arasında iş birliğini de amaçlayan tatbikatta, bütün hedeflerin gerçekleştirildiği açıklandı. Açık denizde teröristler tarafından kaçırılan yolcu gemisine yapılan operasyon ve kazazedelerin denizden kurtarılma anları nefes kesti.

Bu yıl 3.'sü gerçekleştirilen tatbikat Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri ile misafir ülke gemilerinin Sarıyer'den hareketiyle başladı. Tatbikatın ilk aşaması, İstanbul Boğaz'ını geçiş sırasında terörist bir gemiye yönelik operasyondu. Operasyonun tamamlanmasının ardından gemiler Karadeniz'e yol aldı.

KAÇIRILAN YOLCU GEMİSİNE NEFES KESEN OPERASYON

Tatbikatın ikinci aşamasında teröristler tarafından kaçırılan bir yolcu gemisine yönelik operasyon yer aldı. Nefes kesen görüntülerin yaşandığı operasyonda sahil güvenlik özel harekat timinden bir ekip sahil güvenlik helikopterinden sarkıtılarak gemiye indi. Bu sırada komşu ülkelere ait iki sahil güvenlik gemisi operasyona destek verdi. Operasyonda 5 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonun bundan sonraki aşamasında gemide yangın çıkması canlandırıldı. Dumanlar içinde kalan geminin görüntüsü gerçeğini aratmadı. Yangın nedeniyle panik yaşayan 7 yolcu denize atladı. Ekipler denizdeki 7 kişiyi başarılı bir operasyonda kurtardı. Kaçırılan gemide çıkan yangın, tatbikata katılan yabancı ülke gemilerinin de yardımıyla söndürüldü. Denizdeki kazazedeler de hem helikopterler hem de botlarla ekipler tarafından kurtarıldı.

'BÜTÜN HEDEFLERE ULAŞILDI'

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem, Black Sea Hawk 2015 tatbikatını değerlendirdi. Bu yıl 3.'sü yapılan tatbikatın başarıyla tamamlandığını belirten Üstem, tatbikatın iki aşamada gerçekleştirildiğini anlattı. Üstem, tatbikatta ulusal koordinasyon merkezleri arasında tesis edilen otomatik bilgi değişim sistemi üzerinden bilgi değişiminin yapıldığını, diğer aşamada gemi sorgulama, gemi arama, keşif karakol, denizde denetim, arama kurtarma ve tıbbi tahliye eğitimlerinin icra edildiğini kaydetti. Amaçlanan bütün hedeflere ulaşıldığını kaydeden Üstem, "Black Sea Hawk Tatbikatı'nın Karadeniz'de barış ve istikrarın sağlanmasına ve Karadeniz ülkeleri arasındaki iş birliği ruhunun güçlendirilmesine önemli katkı sağladığına inanıyorum. Bu kapsamda Karadeniz'e kıyıdaş ülkelerin sınır ve sahil güvenlik teşkilatlarına ve onların kıymetli lider, yönetici ve personeline teşekkür ediyorum. Karadeniz'e sahil ülkeler sınır ve sahil güvenlik teşkilatları iş birliği forumu çatısı altında yürütülen çok taraflı iş birliğinin gelecekte daha da güçleneceğine ve bu iş birliğinin Karadeniz'i dünyanın en güvenli ve emniyetli denizlerinden biri haline getireceğine olan inancımı tekrar ediyorum" dedi. Tatbikatın ardından Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı gemilerle ve misafir ülkelerin gemileri Sarıyer'deki limana geri döndü.




Kaynak: Bugün
Eklenme tarihi: 19.08.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 LİDER Gemi San.Tu..
 ALUNA ESTATES S.A
 AKASYA DENİZCİLİK
 CoShip
 ALESTA Denizcilik
 SEA PIONEER Deniz..
 ATUNCO Shipping
 SOYLU Denizcilik ..
 GÜRMAR Denizcilik..
 GRANDE Ship Manag..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim