Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
Balıkçılar ''Vira Bismillah'' dedi
Balıkçılar 15 Nisan'da başlayan av yasağının kalkmasıyla gırgır tekneleri ve küçük teknelerle denize açılarak "vira bismillah" dedi.

Teknelerle gece açılarak ağlarını denize bırakan balıkçıların ağlarına en çok hamsi ve istavrit takıldı.

Yalova Balıkçılar Kooperatifi yetkililerinden Ruhsati Karataş, Yalova'da bugün vira bismillah diyerek sezonun ilk balık avına başladıklarını söyledi.

Yalova, Çınarcık, Esenköy, Kapaklı Armutlu ve Fıstıklı'da balık çıkış noktaları olduğunu belirten Karataş, "Gece saat 12.00'den sonra yasağın kalkmasıyla balıkçılarımız balık avına geç çıktı ve balık az oldu. Her kayıkta tahminen 80 ile 90 kasa balık çıkmıştır. Yarın ve takip eden günler bu rakamın artacağını tahmin ediyorum. Bugün genellikle hamsi ve istavrit yakalandı. Ayrıca havanın sıcak olması dolayısıyla suyun sıcak olması ve ay ışığının da olması balığın az olmasını etkiledi. Önümüzdeki günlerde suların soğumasıyla beraber balığın top olması ve ay ışığının kaybolmasıyla beraber balıkta bereketin artmasını bekliyoruz" diye konuştu.

Balıkçılardan Şükrü Aksoy da sezonun ilk av gününe ya bismillah deyip çıktıklarını ifade ederek, "Bugün az miktarda balık yakaladık. Ama ilerleyen günlerde balıkta artış bekliyoruz. Bugün ağlarımıza hamsi takıldı. Genellikle bu bölgede sardalye, hamsi, İstavrit ve az miktarda çinakop çıkıyor" dedi.

Balıkçılardan Mustafa Orhan da ilerleyen günlerde balıkta bereketin artacağına inandıklarını ifade etti.

KARADENİZ'DE DE BAŞLADI

Denizlerde av yasağının 1 Eylül'de sona ermesiyle "Vira bismillah" diyen Karadenizli balıkçılar, yeni sezonun bereketli geçmesini ümit ediyor.



Ordu'nun Fatsa ilçesindeki Yalıköy Su Ürünleri Kooperatifi'nin başkanı Eftal Mutlu, hava şartlarının iyi gitmesi halinde bu sezon bolca palamut avlayacaklarını belirtti.

Palamudun eylül ve ekimde bol olacağını tahmin ettiklerini dile getiren Mutlu, "Tabii bu, hava şartlarına da bağlı. Hava şartları iyi giderse bu süreç uzayabilir ama kış erken gelirse palamut avcılığı kısa sürer. İlk etapta tezgahlarda palamut görmeyi planlıyoruz ve fiyatlar da avcılığa göre düşecek" dedi.

Gırgır teknesi bakım işlerini yapan Abdurrahman Koçan da yeni sezon için birçok teknenin tersanelerde bakıma alındığını belirterek, "Av yasağının sona ereceği 1 Eylül geldiği için teknelerin son bakımlarını yapıyoruz ve suya indiriyoruz. Bu yıl tekne bakımları fena değildi. İnşallah seneye daha da güzel olur. İnşallah balıkçılar ve ekmeğini bundan çıkaranlar için sezon güzel geçer" diye konuştu.

Balıkçı Şakir Oda ise yeni sezondan umutlu olduklarını dile getirdi.

EGELİ BALIKÇILAR DA AVA ÇIKTI

Av yasağının kalkmasıyla İzmir limanlarında bekleyen gırgır tekneleri halat çözerek sezonun ilk avı için Ege Denizi'ne açıldı. Avın ilk gününden bin kasa balıkla dönen Yaşar Reis 2 teknesinin kaptanlarından Saim Kopuz, av sezonunun ilk gününde bereketli bir av yaşadıklarını ancak Ege'de sezonun zor geçeceğini söyledi.

İzmir'de sürü balıklarının geçiş rotalarına yakın konumda bulunan balıkçı barınakları ve iskelelerde demirli bulunan yaklaşık 50 gırgır teknesi, av yasağının sona ermesiyle "vira bismillah" diyerek denize açıldı. Geçen yıl sert kış koşulları nedeniyle iyi bir sezon geçiremeyen Egeli balıkçılar, bu yıl özellikle hamsi ve sardalyanın bol olmasını bekliyor.

AA ekibiyle Mordoğan Balıkçı Barınağı'ndan denize açılan Yaşar Reis 2 teknesi kaptanlarından Fatih Kopuz da öncelikle "kazasız belasız", ardından da "bol balıklı" bir sezon geçirilmesi temennisiyle mürettebatına "halat çöz" talimatı verdi.

38 metre boyundaki 25 mürettebatlı tekne ağların istiflenmesi, vinçlerin halatlara çekilmesi ve cihazların kontrolü sonrası av için uygun bir havada, gün batımıyla birlikte denize açıldı.

Gemi kaptanı Kopuz, rotayı balık geçişlerinin yoğun olduğu Çeşme açıklarına doğru çevirdi. Gemi, 2 saatlik bir yolculuk sonrası Çeşme ve Sakız Adası arasındaki bölgeye ulaştı.



Kaynak: Hürriyet
Eklenme tarihi: 01.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 SANOVEL İlaç
 SERAKİ Turizm Ltd..
 SERVER Denizcilik..
 BLUETANKERS
 CANMAR Denizcilik
 ENKA İnşaat
 EFYA Denizcilik N..
 HEDEF Shipping
 İSTANBUL DENİZCİL..
 GRUP Denizcilik S..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim