Gemipersoneli.com - Reklam
Üye girişi
Kullanıcı adı:
Şifre:
Üye ol | Şifremi Unuttum
Menü
Ana Sayfa
Foto Galeri
İş Fırsatları
Haber Arşivi
Hakkımızda
Sistem Nasıl Çalışıyor
Üye İstatistikleri
Medyada Sitemiz
Mesaj Panosu
GEMİ VİDEOLARI
Gemici Belgesi
İletişim
İçerik
Bilgi bankası
Liman Başkanlıkları
CV Hakkında ipucu
Makaleler
Anket
Linkler


Share |
29 Mart 2024
Haber
Anket
İNSANLIĞIN battığı deniz; Akdeniz
Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Komite Başkanları, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri ve 69 ülkeden yöneticiler, mülteci sorununa çözüm yolları aramak için Cumartesi 10.00'da İstanbul'da toplanıyor.

Birleşmiş Milletler Dünya Denizcilik Örgütü (IMO) komite başkanları, Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin Sahil Güvenlik Komutanlığı temsilcileri ve 69 ülkeden yöneticiler, mülteci sorununa çözüm yolları aramak için İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan'ın oturum başkanlığını yapacağı toplantı 5 Eylül 2015 Cumartesi günü saat 10. 00'da İstanbul Ataköy Sheraton Oteli'nde gerçekleştirilecek.

Ailesiyle Türkiye’den Yunanistan’a geçerken boğularak sahile vuran Suriyeli bebek Aylan’ın cansız bedeni, bütün dünyada şok etkisi yarattı. Umuda açılan yolda bir geçiş noktası olan denizlerimizde yaşanan bu facia, Aylan’la birlikte insanlık onurumuzu da derinlere gömdü.



Savaşın ve mülteci krizinin en trajik simgelerinden biri haline gelen Aylan’ın ölümü, Avrupa’nın bu devasa insanlık felaketine karşı takındığı dudak uçuklatacak kayıtsızlığa karşı yürek burkan sessiz bir çığlık, uygarlığımızın çöküşünün göstergesiydi. Avrupa Birliği ülkeleri, Aylan’ın fotoğrafıyla, II. Dünya Savaşı’ndan bu yana karşılaştıkları en büyük kriz olan “Mülteci Sorunu”na ilk kez bu kadar yakından bakmak zorunda kaldı.

Deniz Haber Ajansı ise bu büyük insanlık felaketine çözüm yolları aramak için, dünya denizciliğinin en tepesindeki kuruluş olan Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü’nün (IMO) bütün üst düzey komite başkanlarına, 69 ülkeye ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkililerine“acil” bir çağrı yaptı.

Akdeniz’de boğulan insanlığı denizciler kurtaracak

Deniz Haber Ajansı’nın çağrısına olumlu yanıt veren ve “Akdeniz’de Göçmen Sorunu” başlıklı konferansa katılacağını bildiren dünya denizcilik örgütleri, Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri ile 69 ülkeden yöneticiler 5 Eylül Cumartesi günü, Ataköy Sheraton Oteli’nde toplanacak. Böylece, “Mülteci krizi” dünyada ilk kez bu kadar geniş katılımlı bir konferansla ele alınmış olacak.

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan’ın başkanlığında gerçekleştirilecek olan konferansta Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO), Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği (IALA), Uluslararası Göç Örgütü (IOM) ve Akdeniz’e kıyısı olan ülkelerin Sahil Güvenlik Komutanlığı yetkilileri konuşmacı olarak yer alacak.

“Mülteci sorununu çözmek insanlık vazifemizdir”

Konferans öncesinde görüşlerini aldığımız İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan; savaştan kaçan insanların umutsuzluk dalgası daha fazla büyümeden tüm dünyanın elbirliğiyle bu sorunun etrafında birleşmesi gerektiğine dikkat çekti. Kalkavan, “Tüm hassasiyetimizle dünyanın gözünü bu konferansa çekmeli ve bu büyük insanlık felaketine çözüm yolları bulmalıyız. Bu hepimizin insanlık vazifesidir,” dedi.

KONFERANS

Tarih: 5 Eylül 2015-Cumartesi

Saat:10:00-13:00

Yer: Ataköy Sheraton Oteli-Balo Salonu

KONFERANS PROGRAMI

METİN KALKAVAN - İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı (Oturum Başkanı)

TUNCAY ÇEHRELİ - IALA-VTS Komite Başkanı (Oturum Sekretaryası)

KONUŞMACILAR:

AMİRAL CARLOS SALGADO: Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Seyir, Haberleşme ve Arama-Kurtarma Komite Başkanı

FRANCIS ZACHARIAE: Uluslararası Seyir Yardımcıları ve Fener Otoriteleri Birliği (IALA) Genel Sekreteri

AMİRAL CRISTIANO ALIPERTA: Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) İtalya Daimi Temsilcisi

KORAMİRAL NICOLA CARLONE: İtalya Sahil Güvenlik Komutanlığı

SG Kd. Bnb. TAYFUN SAYGIN: Türkiye Cumhuriyeti Sahil Güvenlik Komutanlığı

CARMEL LINO VASSALO: Birleşmiş Milletler Uluslararası Denizcilik Örgütü (IMO) Malta Daimi Temsilcisi

VLADIMER GVILAVA: Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Ortadoğu Bölge Direktörü



Kaynak: Deniz Haber Ajansı
Eklenme tarihi: 04.09.2015




Share |




YORUMLARINIZ




Aşağıdaki bölüme haber ile ilgili yorumlarınızı yazabilirsiniz


Adınız Soyadınız:
Başlık:
YORUMUNUZ:
Denizcilik mesleği ile ilgili ne düşünüyorsunuz
Çok güzel
Mecbur kalınca yapılacak bir iş
Zabit için iyi alt personel için kötü
Kesinlikle yapılmaz

Önceki Anketler
Kurumsal Üyelerimiz
 NEW MOON Shipping..
 SELEN Denizcilik
 MMMARİNE denizcil..
 BARBAROS Yatçılık
 KINAY Denizcilik
 HAY Shipping
 BLUE DE NIMES
 PARİON Gözetim
 SERVER Denizcilik..
 YARDIMCI Denizcil..
...


www.gemipersoneli.com   © Gemipersoneli.com - Tüm Hakları Saklıdır.  Kullanım Şartları  Gizlilik Prensipleri  İletişim